Ev sahibi ile 10/04/2012 ile 10/4/2013 tarihli kontratımız var, 1 yıllık. Şimdi evi başkasına satmak istiyor. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor? Kiracı olarak haklarım nelerdir? 2 ay oldu evi tutalı. Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Ayhan TAŞPINARLI;
1- Daireyi alacak kişi, kontrat hükümlerini A’dan Z’ye kabullenecektir.
2- Daireyi alan zat, tapusunu aldıktan sonra, 30 gün içerisinde size “Yeni malik sıfatıyla” bildirimde bulunur. Size tebliğ tarihinden itibaren altı ay sonrasında, tahliye davası açar.
3- Tahliye talebinin haklı nedenleri olması gerekmektedir. Aynı ilde başka konutu yoksa, gerçekten ihtiyaç sahibiyse ve de bunu belgelerse, yapacak bir husus yoktur.
4- Kirayı yükseltmek kastıyla, tahliye talebinde bulunması halinde, ev sahibine uygulanacak yaptırımlar ağırdır.
Sayın Taşpınarlı,
Öncelikle içiniz rahat olsun. Sizi bir yıl konutunuzdan kimse çıkartamaz. Daireyi alan kişinin haklı nedeni olsa bile, dava sürecinin bir yıldan önce neticeleneceğini sanmıyorum!
İnşallah sizde ev sahibi olursunuz.
Kaçan müteahhidin sigorta ve diğer borçlarından dükkan yada ev sahipleri sorumlu mudur?
Kıymetli Demir;
Öncelikle daireyi müteahhitten mi, arsa sahibinden mi aldınız?
Ne yazık ki, müteahhit borçları, iskan alınmaya gidildiğinde, taşınmaz sahiplerinden talep edilir. Borçlar ödenmeden iskan verilmiyordu. Şu sıra yapılacak uygulamada,
Diyelim ki, on daire var. Siz dairenize isabet eden borcu yatırdınız. Gidip iskanınızı alacaksınız. Yani sorumluluktan kurtulmak mümkün değildir.
Merhaba
Biz 6 kardeşiz. Arazilerimizi 5 kardeş anlaşıp bölüştük, 1 tanesi verdiğimize razı olmuyor, ne yapmalıyız?
İzaleyi-şu (ortaklığın giderilmesi) yoluna gideceğinizi, baba malının icrada, açık arttırmayla satılabileceğini yazık olacağını bildiriniz. Beş pay sizde olduğuna göre, geri kalan bir pay için kimse ihaleye girmez. Siz girersiniz. Dip mal sahibi olduğunuzdan, teminatta yatırmazsınız. Allah kolaylık versin.
Merhabalar
Esenyurt bölgesinde MakromTek projesi ile ilgileniyoruz fakat 1. Esenyurt bölgesini yatırım için tavsiye edermisiniz (Talatpaşa Mah. merkezi) ?
2. Makrom Yapı hakkında bilgi sahibi değiliz bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz.
3. 1+1 66 m2 95 bin (45 bin peşin-48 ay *1440) fiyat olarak değerlendirmede bulunurmusunuz?
iyi çalışmalar
Yaşar Bey Selamlar
Makromtek inşaatçı bir geçmişten gelen, tüm kardeşleri sektörün içinde olan bir firma. Bildiğiniz gibi ağırlıklı olarak Esenyurt'ta konut projeleri geliştiriyor. Kendini aşma çabasında. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bakırcı'nın büyük hayalleri ve hedefleri var. Gelecek 5 yıl içinde dünya markası olmak istemesi, Makromtek'in reklam yüzünün Petek Dinçöz olması ve Zekeriyaköy'de yeni bir villa projesine start vermesi bunun en açık göstergeleri.
Sizin sorularınıza gelince...
Esenyurt her ne kadar lüks ve marka konut projeleri yer alsa da (Akbatı ve Dumankaya Modern Vadi gibi) İstanbul Avrupa yakasının ucuz konut deposu olarak konumlanıyor. Esenyurt'taki yapılaşma yeni. Hızlı bir gelişim sürecinde. Bir çok konut projesi yükseliyor. Bu anlamda tercih edilebilir.
Fiyat, metrekare bazında bölge ortalaması sayılabilir. Eğer doğru olduğuna inanyorsanız Türkiye'de gayrimenkul uzun vadede her zaman kazandırır.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
Merhaba
Gül İnşaat'in yaptığı Güneşli Park ve Bakırköy Konakları hakkında sorularım olacak. Buralar deprem bölgesi midir? Güneşli Park'ın yapıldığı bölge ilerde prim yapabilecek bir bölge midir?
Bakırköy Konakları yerine daha uygun fiyatlı bence (küçük ölçekli) bir proje var mıdır?
Teşekkürler
Defne Hanım
Gül İnşaat gelecek vaat eden bir firma ve İstanbul'un farklı lokasyonlarında farklı projelere imza atıyor.
Güneşlipark ve Bakırköy Konakları'nın zemininde her hangi bir sorun yok. Satış ofisi ile görüştüm, sağlam dediler.
Güneşlipark ise konumu itibariyle çok çok gelecek vaat eden bir yerde. Bölgede peş peşe prestij projeler yükseliyor. Konut ve iş merkezi olacak yakın gelecekte. Burasını yatırım açısından tavsiye ederim.
Daha uygun bir proje ararsanız yine Gül İnşaat tarafından gerçekleştirilen Güneşlipark Gardenia da ise metrekaresi 2.800-3.500 lira aralığından satışlar devam ediyor.
Eğer daha uygun proje arıyorsanız, bölgeyi bizzat gezmenizi tavsiye ederim.
Hüseyin Belibağlı-emlaktasondakika.com Genel Koordinatörü
Annem ev hanımı. Babam emekli. Bir evleri var ve ev annemin üzerine. Emlak vergisi ödüyorlar. Okuduğum bir yazıda ev hanımı ve kendi geliri olmayanlar emlak vergisinden muafmış. Doğru mu? Geriye dönük ödemelerini alabilirler mi?
Sayın Meral Uyar
Eğer daire 200 metrekareyi geçmiyorsa, başkada bir geliri yoksa (emeklide olsa) emlak vergisi ödemez. Geriye dönük beş yıllık ödemenizi alabilirsiniz. Bunun için, annenizin, herhangi bir kurumdan geliri olmadığına dair (emekli sandığı) bir belge yeterlidir.
150 bin liraya kadar ev bakıyoruz, ancak tapu masrafı, emlakçı fiyatı, vergi gibi masrafları henüz bilmiyoruz. Yani 150 bin liralık ev bize ortalama ne kadara mal olur? Bilgi verebilirseniz çok seviniriz.
Selin Hanımefendi
150 bin TL’ye alacağınız dairenin masraf yükümlülüğü;
1- Binde, 3.30 tapu harcı. Bunun yarısını siz, diğer yarısını satıcı öder. Yani:
150 x 3.30 = 4.950 TL yarısı 2.475 TL eder.
2- Emlak müşavirine ödemeniz gereken, ( Ankara baz alınmıştır) % 2.
150 x 2 = 3.000 TL
Toplamda:
2.475 TL tapu harcı. Tapu dosya parası hariç
3.000 TL emlak müşaviri
5.475 TL ödemeniz gerekir.
mrbalar boşanmış ve benim yanımda yaşayan kızım ve iki torunum var ve bana bişey olursa torunuma maaşımı baglanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim sagken bunu yapabiliniyo dediler yardımcı olursanız sevinirim
Gülbahçe Hanım selamlar
Burası gayrimenkul ve emlak platformu. Bu konularda insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Siz bunu bir avukata sorun...
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
Ben almanyada yasiyorum,Toki den taksitle konut almak istiyorum.Ne yapmam lazim,avrupada yasadigim icin mümkünmü? bilgileriniz ve yardimlariniza simdiden teşekkürler.
Osman Bey
Bahse konu projelerimizde yurt dışındaki vatandaşlarımız için T.C. vatandaşı olması şartı aranmakta olup,şartlar hakkında genel bilgi almak için web sitemiz satışlar sayfasından ilgili için içerisinden bilgi alabilirsiniz.
http://www.toki.gov.tr/programlar/satis/c_ilharita.asp
değerli uzman...
Bursa merkezden 80 m2 bir daire aldım.cadde üzeri olması yanında 30 yıllık, yaşım genç. 25 yıl sonra bu eski apartmanlar ne olacak. değerleri iyice düşecek mi...ev aldığım yerde apartmanlar hep 20-30 yıllık. bu apartmanlar 25 yıl sonra yıkılacak mı. yıkılsa müteahhid daireye karşılık daire vermeye kalksa kedisini kurtarmaz.nasıl olacak.eski evler müteaahide verildi arsaları büyüktü hem yer sahibini hem müteahhidi kurtardı.şimdi 370 m2 üzerine 20 daire yapılmış.müteaahide verilse durum ne olacak?
Emre Bey
Kentsel dönüşüm Türkiye'nin kaçınılmaz bir gerçeği. Yasa yeni çıktı. Sizin evinizin 30 yaşında olması, Bursa'nın geleceğe dönük bir vizyonunun olması, kent merkezinde konut sahibi olmanız buraların mutlaka kentsel dönüşüm kapsamında giereceğini gösterir.
Biraz yasanın uygulamalarını görmek için beklemek gerek. Bazen yerden, bazen de gelişmelerden kazanır insan.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
aylık gelirim 4000 civarı. bu dogrultuda tokiden ev alabilirmiyim.
Selamlar
Gelirinizin en fazla yüzde 40'ını takside ayırabilirseniz neden almayasınız? Hatta yüzde 25'ini peşin verebileceğiniz bir markalı konuttan bile alım yapabilirsiniz.
Burada geleceğin neler getireceği, aile durumunuz, kira ödeyip ödemediğiniz ve diğer gelir/gider dengenizi de hesaba katmak gerek. Bütçenizi en iyi siz bilirsiniz.
Birde Mikail Bey TOKİ Uzmanımız Gönül Duran sizin için şu cevabı gönderdi:
..TOKİ´den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. TOKİ´nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle; konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir.
TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla, özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projelerini sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir. Konut satışlarımızı ve satış koşullarımızı web sitemiz satışlar sayfasından takip edebilirsiniz.
KONUT SATIŞ KOŞULLARI HAKKINDA GENEL BİLGİ EDİNMEK İSTERSENİZ WEB SİTEMİZDE BULUNAN "KONUT EDİNME REHBERİ" Nİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
kiracı kontrattaki tarihten 2-3 gün sonra kirayı ikazla ödemektedir ne yapabilirim
Kaan Bey
Biraz esnek olmanın zararı olmaz. Dünyanın bin bir türlü hali var. Eğer sizinde kredi gibi kesin ödenmeleriniz varsa sözlü olarak uyarın, kontrat bittiğinde de yenilemeyin o zaman.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
Sayın Yetkili,
İmarlı 67 dönüm Ereğli Garaj ve Adliye karşısı arazimin AVM ve Rezidans yapacak şirketlere nasıl pazarlayabilirim. Saygılarımla...
Ömer Bey Selamlar
Ereğli'deki arazinizin istediğiniz şekilde değerlendirilebilmesi için önce bir gayrimenkul değerleme şirketi ile görüşmeniz gerekiyor. Çünkü kentin nüfusu, gelir düzeyi, ücretli çalışanların nüfusa oranı, kentteki perakende potansiyeli ilk aklıma gelenler olmakla beraber bir AVM'nin yapılabilmesi için pek çok araştırmanın yapılması ve kritere uygunluk gerekiyor.
Eğer bu sınavlardan araziniz geçerse bunu finanse edebilecek güçlü yatırımcılar, hatta uluslararası yatırımcılar gerekiyor. Ticari gayrimenkul olarak nitelendirilen bu tür yatırımların geri dönüşümü dünyada ve artık Türkiye'de uzun zaman dilimlerine yayılıyor.
Eva Gayrimenkul, Lal Gayrimenkul Değerleme, TSKB gibi firmalar ilk aklıma gelen değerleme şirketleri. Rönesans GY, Torunlar GYO, Turkmall gibi firmalarda Anadolu'da AVM yatırımı yapıyor.
Ayrıca konut projeleri için Anadolu'da uygun arsalar arayan İstanbul merkezli inşaat firmaları da var.
Hüseyin Belibağlı emlaktasondakika.com Genel Koordinatörü
2011 yılı içerisinde Hazine'ye ait tarım arazisi kiraladım ancak 2012 yılında bir başka şahsa feragat ederek kiralamadan vazgeçtim yeni kanuna göre satın almam mümkün mü?
Sayın Mehmet Çalışkan
Daha önce kiracı olmanız, bir hak doğurmaz. Eğer Milli Emlak satışa çıkartmışsa sizde ihaleye katılabilirsiniz.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
Sayın uzman,
50.000 tl ye esenyurt - beylikdüzü bölgesinde 1+1 daire arıyorum. Site içerinde olmasını istiyorum. Bildiğiniz şu an alabileceğimiz böyle bir proje var mı? Varsa bilgilendiriseniz sevinirim. İyi Çalışmalar
Cengiz Bey
Toplamda ayırdığınız rakam çok düşük. emlaktsondakika.com'da kullanılan konut projeleri haberlerini yakından takip etmenizi ve zaman ayırarak bölgedeki projeleri dolaşmanızı tavsiye ederim...
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
Merhabalar
Birkaç ay önce bir daire satın aldım fakat dairede bir odanın sığınak olarak göründüğünü öğrendim. Bu sığınak durumunu tapu veya proje üzerinde düzeltme veya kaldırma şansımız var mıdır? Bununla ilgili ne yapabilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Sayın Bedri ÇITAK
Bir odalık ve göstermelik sığınak olması zaten baştan yanlıştır. Eğer bu sığınak tüm bina
içinse, bu olacak iş değildir. Millet sizin dairenizin bir odasına sığınacaksa bu hiç olacak
bir husus değildir. Sığınakların hangi şartları içerdiği, sığınak talimatnamesinde vardır.
“Sığınağınız var mı?” yazımızı okumanızı öneririz. 12 Mayıs 2012 tarihli yazımız.
Tapunuzun üzerinde, ekler hanesinde “Bir oda sığınaktır.” İbaresi var mıdır? Veya
eklenti sığınaktır yazıyor mu? Kat yönetim planında, sizin dairenizin bir odası sığınak
diye mi ayrılmış?!!! Siz bu soruları cevaplandırınız, bizde size ayrıntı verelim.
2+1 daire ev almak istiyorum en uygun koşalardan biraz bilgi öğrenebilirmiyim saygılarımla
Mustafa Bey
Sorunuz samanlıkta iğne aramak gibi... Siz en iyisi bizim emlak sitemizi olan emlaktasondakika.com'u yakından takip edin. Size uygun mutlaka bir şeyler çıkacaktır.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
merabalar.ben yaklaşık aylı geliri 2000 tl olan bir devlet memuruyum.acaba tokinin memurlara göre evleri varmıdır biz memurlar tokiden ev alabilirmiyiz.şimdiden teşekkürler.
Kadir Bey
Hangi kentte yaşadığınızı belirtmiyorsunuz ama TOKİ zaman zaman alt gelir grupları için konut satışı yapıyor. Bu tür ilanlara ve satışlara karşı duyarlı olmanızı tavsiye ederim.
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
ben kayaşehirde kirada oturan çekirdek bir aileyim ev almak istiyorum hava parasını çok ama çok istiyorlar bende size soruyorum kayaşehirde yeni bir ev projesi varmı ne zaman iyi günler hoşçakalın
Sayın ilgili;
Söz konusu bölgede satışta proje olmamakla birlikte,İdaremiz tarafından yaptırılan ve satışa arz edilen tüm projelerle ilgili bilgilere İdaremiz internet adresi www.toki.gov.tr den ulaşmak mümkündür.
İdaremiz tarafından yaptırılan İstanbul İli Toplu Konut Projeleri ayrıntıları ve satışa arz edilen tüm projelerle ilgili ayrıntılı bilgilere İdaremiz internet adresi www.toki.gov.tr den ulaşmak mümkündür. Bununla birlikte, aşağıda adresi ve telefonu bulunan Tanıtım ve Satış ofisimizden de detaylı bilgi almak imkan dahilindedir.
PROJELERİMİZ İLE İLGİLİ WEB SİTEMİZİN UYGULAMALAR SAYFASINDAN ,KONUT SATIŞLARIMIZ İLE İLGİLİ WEB SİTEMİZİN SATIŞLAR SAYFASINDAN BİLGİ ALABİLMEKTE OLUP; MÜRACATLAR, SATIŞLAR BAŞLADIĞI ZAMAN ALINDIĞINDAN BAŞVURU ŞARTLARI,KONUT m2 LERİ,KAT PLANLARI,KONUT TESLİM PROGRAMI, SATIŞ KOŞULLARI SATIŞLAR BAŞLADIĞI ZAMAN BELLİ OLMAKTADIR.
http://www.toki.gov.tr/programlar/satis/c_ilharita.asp
http://www.toki.gov.tr/programlar/uygulamatakip/ilharita.asp
TOKİ İstanbul Satış Ofisi Adresi:
Halkalı Atakent Mahallesi II
Kültür Merkezi Karşısı
Halkalı / İSTANBUL
(0.212 495 40 40)
BİLGİLERİNİZE SUNULUR.
innovia evlerinden 1+1 daire istiyorum. bunun ödeme koşullarını fiyatlarını peşinatın olup olmadığını ara ödemelerin olup olmadığını öğrenmek istyrm.bu konuda yardımcı olursanız sevinirm.saygılarımla
Sevgi Hanım Selamlar
İnnovia'nın satış ofisi 0212 414 08 00. Oradan arkadaşlar detaylı bir şekilde size yardımcı olacaklardır.
Hüseyin Belibağlı emlaktasondakika.com Genel Koordinatörü
batışehirden 2+ 1daire aldım bahçe katı bahçeyle beraber 132 28 370000 bine nasıl olur biraz geç aldım pirim yaparmı endişeliniyorum
Hüsnü Bey
Batışehir lokasyon ve konut kalitesi olarak iyi bir proje. O bölgeye göre çok uygun bir metrekare fiyatı ile çıktılar (2 bin 500 lira civarı). Hatta İnanç Bey'e daha yüksek bir fiyattan bile çıksalar satabileceklerini söylemiştim o zaman. Neyse...
Eğer uzun vadeli olarak düşünüyorsanız tabi ki prim yapar...
Hüseyin Belibağlı - emlaktasondakika.com genel koordinatörü
Sorular - Cevaplar - Sayfa 101
Ev Sahibi Evi Başkasına Satması Hk.
Ev sahibi ile 10/04/2012 ile 10/4/2013 tarihli kontratımız var, 1 yıllık. Şimdi evi başkasına satmak istiyor. Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor? Kiracı olarak haklarım nelerdir? 2 ay oldu evi tutalı. Şimdiden teşekkür ederim.
Kaçan Müteahhidin Borçları...
Kaçan müteahhidin sigorta ve diğer borçlarından dükkan yada ev sahipleri sorumlu mudur?
Miras
Merhaba Biz 6 kardeşiz. Arazilerimizi 5 kardeş anlaşıp bölüştük, 1 tanesi verdiğimize razı olmuyor, ne yapmalıyız?
Yatırım Amaçlı Daire
Merhabalar Esenyurt bölgesinde MakromTek projesi ile ilgileniyoruz fakat 1. Esenyurt bölgesini yatırım için tavsiye edermisiniz (Talatpaşa Mah. merkezi) ? 2. Makrom Yapı hakkında bilgi sahibi değiliz bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz. 3. 1+1 66 m2 95 bin (45 bin peşin-48 ay *1440) fiyat olarak değerlendirmede bulunurmusunuz? iyi çalışmalar
Güneşlipark'a Yatırım Yapılır Mı? Zemini Sağlam Mı?
Merhaba Gül İnşaat'in yaptığı Güneşli Park ve Bakırköy Konakları hakkında sorularım olacak. Buralar deprem bölgesi midir? Güneşli Park'ın yapıldığı bölge ilerde prim yapabilecek bir bölge midir? Bakırköy Konakları yerine daha uygun fiyatlı bence (küçük ölçekli) bir proje var mıdır? Teşekkürler
Emlak Vergisi
Annem ev hanımı. Babam emekli. Bir evleri var ve ev annemin üzerine. Emlak vergisi ödüyorlar. Okuduğum bir yazıda ev hanımı ve kendi geliri olmayanlar emlak vergisinden muafmış. Doğru mu? Geriye dönük ödemelerini alabilirler mi?
Ev Maliyeti
150 bin liraya kadar ev bakıyoruz, ancak tapu masrafı, emlakçı fiyatı, vergi gibi masrafları henüz bilmiyoruz. Yani 150 bin liralık ev bize ortalama ne kadara mal olur? Bilgi verebilirseniz çok seviniriz.
Torunuma Emekli Maaşımı Nasıl Baglatırım
mrbalar boşanmış ve benim yanımda yaşayan kızım ve iki torunum var ve bana bişey olursa torunuma maaşımı baglanmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim sagken bunu yapabiliniyo dediler yardımcı olursanız sevinirim
Toki Den Ev Almak Istiyorum
Ben almanyada yasiyorum,Toki den taksitle konut almak istiyorum.Ne yapmam lazim,avrupada yasadigim icin mümkünmü? bilgileriniz ve yardimlariniza simdiden teşekkürler.
25-30 Yıllık Apartmanlar...
değerli uzman... Bursa merkezden 80 m2 bir daire aldım.cadde üzeri olması yanında 30 yıllık, yaşım genç. 25 yıl sonra bu eski apartmanlar ne olacak. değerleri iyice düşecek mi...ev aldığım yerde apartmanlar hep 20-30 yıllık. bu apartmanlar 25 yıl sonra yıkılacak mı. yıkılsa müteahhid daireye karşılık daire vermeye kalksa kedisini kurtarmaz.nasıl olacak.eski evler müteaahide verildi arsaları büyüktü hem yer sahibini hem müteahhidi kurtardı.şimdi 370 m2 üzerine 20 daire yapılmış.müteaahide verilse durum ne olacak?
Alım
aylık gelirim 4000 civarı. bu dogrultuda tokiden ev alabilirmiyim.
Kiramı Gününde Alamıyorum
kiracı kontrattaki tarihten 2-3 gün sonra kirayı ikazla ödemektedir ne yapabilirim
Konya/Ereğli
Sayın Yetkili, İmarlı 67 dönüm Ereğli Garaj ve Adliye karşısı arazimin AVM ve Rezidans yapacak şirketlere nasıl pazarlayabilirim. Saygılarımla...
Bina
pendikteki kentsel dönüşüm projesi kapsamına sadece hasarlı binalarmı giriyor yoksa hasar olmayan binalarıda yıkıp yerine yenileri yapılacakmı ?
Hazine Arazisi
2011 yılı içerisinde Hazine'ye ait tarım arazisi kiraladım ancak 2012 yılında bir başka şahsa feragat ederek kiralamadan vazgeçtim yeni kanuna göre satın almam mümkün mü?
Ev Fiyatları Hakkında
Sayın uzman, 50.000 tl ye esenyurt - beylikdüzü bölgesinde 1+1 daire arıyorum. Site içerinde olmasını istiyorum. Bildiğiniz şu an alabileceğimiz böyle bir proje var mı? Varsa bilgilendiriseniz sevinirim. İyi Çalışmalar
Evimin Bir Odası Sığınak!
Merhabalar Birkaç ay önce bir daire satın aldım fakat dairede bir odanın sığınak olarak göründüğünü öğrendim. Bu sığınak durumunu tapu veya proje üzerinde düzeltme veya kaldırma şansımız var mıdır? Bununla ilgili ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Ev Almak Istiyorum
2+1 daire ev almak istiyorum en uygun koşalardan biraz bilgi öğrenebilirmiyim saygılarımla
Toki
merabalar.ben yaklaşık aylı geliri 2000 tl olan bir devlet memuruyum.acaba tokinin memurlara göre evleri varmıdır biz memurlar tokiden ev alabilirmiyiz.şimdiden teşekkürler.
Kayaşehirde Yeni Proje
ben kayaşehirde kirada oturan çekirdek bir aileyim ev almak istiyorum hava parasını çok ama çok istiyorlar bende size soruyorum kayaşehirde yeni bir ev projesi varmı ne zaman iyi günler hoşçakalın
Kentsel Dönüşüm
mecliste görüşülen kentsel dönüşüm projesi ne zaman yasalaşır bilginiz varmı
2B Arazi Fiyatı
Sarıyer Maden Mahallesi'nde 290 metrekare arsam var, Metrekaresi ne kadar şuan acaba?
Innovia Evleri
innovia evlerinden 1+1 daire istiyorum. bunun ödeme koşullarını fiyatlarını peşinatın olup olmadığını ara ödemelerin olup olmadığını öğrenmek istyrm.bu konuda yardımcı olursanız sevinirm.saygılarımla
Bilgi Alma
batışehirden 2+ 1daire aldım bahçe katı bahçeyle beraber 132 28 370000 bine nasıl olur biraz geç aldım pirim yaparmı endişeliniyorum