Bayramda fahiş fiyat ve korsan taşımacılığa sıkı denetim

Bayramda fahiş fiyat ve korsan taşımacılığa sıkı denetim

Kurban Bayramı öncesi ve süresince şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslere yönelik tedbir ve denetimler artırıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesinde şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslere yönelik tedbir ve denetimler hakkında açıklamada bulundu. Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüslerde fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesine yönelik denetimlerin aralıksız olarak gerçekleştirileceğini kaydeden Bakan Uraloğlu, Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmaların tek tek incelenip gerekli idari para yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

Tarifeli taşımacılık yapan tüm taşımacılar denetlenecek

Bakan Uraloğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “23-31 Mayıs tarihlerinde otobüs seferlerine ve otobüs işletmecilerine yönelik denetimler artırılacak. Fahiş fiyatlı bilet satan, korsan ve yetki belgesiz taşımacılık yapanlara gerekli idari işlem uygulanacak.” dedi.

Türkiye genelinde karayolu ile yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren işletmelerin denetleneceğini belirten Uraloğlu, “Türkiye genelinde tarifeli yolcu taşımacılığı (B1-D1) faaliyeti yürüten tüm taşımacı firmaları denetime tabi tutacağız. Denetimleri hem yerinde hem de elektronik denetim sistemleri üzerinden gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yurt genelinde otobüs denetimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetleri iş birliği ile çalışmaları yürüttüklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bayram tatili öncesi ve bayram süresince şehirlerarası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak yapılan denetimlere ilave olarak yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında öncelikle; fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığa yönelik olarak denetimler gerçekleştirilecek.”

Kurban Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yoğunluk beklendiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Denetimlerin sadece bayram dönemini kapsamadığını da belirten Bakan Uraloğlu, “Fahiş fiyatlı bilet satışının önüne geçilmesi, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için yurt genelinde otobüs denetimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökyüzünde lider İstanbul Havalimanı
  • 27.08.2026 14:14

Gökyüzünde lider İstanbul Havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın günlük ...

THBB Başkanı Işık deprem güvenliği için sürekli denetimi vurguladı
  • 14.08.2026 14:52

THBB Başkanı Işık deprem güvenliği için sürekli denetimi vurguladı

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, deprem güvenliğinin kaliteli yap ...

Turizmin başkentine sembol kule
  • 10.08.2026 11:36

Turizmin başkentine sembol kule

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı Genişleme Pr ...

İstanbul Havalimanı'nın 4. ana pistinde sona doğru
  • 05.08.2026 16:31

İstanbul Havalimanı'nın 4. ana pistinde sona doğru

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın 4. ana ...

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor
  • 30.07.2026 15:41

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma–Bursa–Yenişehir–Osmane ...

Milli elektrikli trenlerin yeni rotası Edirne
  • 22.07.2026 10:26

Milli elektrikli trenlerin yeni rotası Edirne

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin yerli ve milli imkâ ...