maritbet girişmaritbet

Izaleyi Şuyu Davası

iyi günler Şuulu bir parsel de evim var. Diğer hisselerden birini satın alan müteahhit beni, onunla anlaşmadığım taktirde izaleyi şuyu davası açmakla ve yerimi yok pahasına satın almakla tehdit ediyor. Davayı ne zaman açacağını bilmiyorum. ACABA, DAVA AÇILDIKTAN SONRA BAŞKA BİR MÜTEAHHİT İLE SÖZLEŞME YAPIP, MAHKEMEDE ONUN KARŞISINA GÜÇLÜ BİR MÜTEAHHİT ÇIKARABİLİR MİYİM ? Teşekkür ederim

İyi günler. Öncelikle müteahhidin aldığı parselin önce size teklif edilmesi gerekirdi. Bu satıştan haberiniz yoksa itiraz edebilirsiniz. Yani mevcut hissedarlardan biri payını üçünçü bir kişiye ve size haber vermeden satarsa buna itiraz etme hakkınız var. Tabi burada satışı ne zaman öğrendiğiniz de önemli. Satışın size duyurulduğu aydan sonra 3 ay içinde ya da satış tarihinden itibaren 2 yıl içinde itiraz edip işlemi durdurabilirsiniz. Yani bu zaman sınırlarını aşmadıysanız müteahhiti şufa davası ile hemen devre dışı bırakabilirsiniz. İkinci sorunuzda belirttiğiniz gibi size şuyulandırma davası açılırsa onun kadar sizin de satın alma hakkınız olduğunu hatırlatmak isterim. Yani o sizin payınızı isterken siz de onun adına kayıtlı payın size satılmasını talep edebilirsiniz. Burada kim en yüksek bedeli verirse arsayı o alır. Ama bunu başka bir müteahhidin üzerinden yapmak isterseniz aranızda imzalayacağınız sözleşmeleri çok dikkatli hazırlamanız gerekir. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmakta var... Yine de bunun için bir avukattan destek almanız sizin için en hayırlısı olacaktır.

Emlaktasondakika.com

Benzer Sorular

Arsa Payi Şerh Koyma

tevfik_1907_fb 05.06.2015 19:44

iyi günler Riskli yapımızda mahkemece belirlenen arsa payıma karşılık gelen oranda daire tarafıma verilmek istenmemektedir. benimle aynı arsa payına sahip vede benden küçük arsa payına sahip maliklere benden yaklaşık 12 metrekare büyük daire verilmek istenmektedir.bunun için 2/3 kararına şerh koymak mümkün mü . karşı taraftakilerin görüştükleri bir avukat bina ortak karar protokolüne şerh konulamaz demiş . böyle bir olasılık var mı . şerh den sonra hangi tür davalar açmam gerekir.teminatsız tedbir davası açabilir miyim?teşekkür ederim.

Arsapayı Karşılığı Hak Kaybı

tevfik_1907_fb 03.21.2015 17:49

Sorunuz: iyi günler,arsa payı düzeltme davası sonucunda bazı kat maliklerinin arsa payları eşit olarak mahkemece belirlenmişse bu durumdaarsa payları eşit olan maliklerden birine 2/3 hisseçoğunluğuile düzenlenen bina ortak karar protokolündebüyük daire verilirken payı eşit diğer malike küçük daire verme kararı alınabilirmi.bu durumda mağdur duruma düşen malik nasıl hakkını aramalı hangi kurumlara başvurmalıdır. şimden teşekkür ederim. acilen cevaplarınızı bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkür edermim.

Hissedarlar Arası Anlaşmazlık

fatihozdemir.44 03.06.2015 19:35

öncelikle iyi akşamla benim şöyle bir sorum olacaktı babamlar 6 kardeşler dede den kalma yaklaşık 18500m2 arazi var beş hissedar satmak istiyor alıcısı var bir kişi sorun çıkarıyor satmak istemiyor böylesi bir durumda nasıl bir yol çizilir aydınlatırsanız sevinirim

Kiracımı Hakkında

kizmazo 03.03.2015 17:33

Merhaba; Annemin müstakil evinde kiracısı vardı, Ocak ayında 15 gün oturduktan sonra başka bir eve taşındılar. Taşındıkları ev annemin evine çok yakın mesafede, kiracı annemin evine 6 aylık su borcu, 2 aylık elektrik borcu ve içerde oturduğu 15 günlük borcunu ödemeden taşındı. Bu evde otururken annem kira kontratı yapmadı. Dolayısı ile birşey yamapayacağımı düşünüyorum. Yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim. Osman K. -Adana

Ev

abdullah karabakla 02.22.2015 12:23

Mrb. Benim konya da selçuklu ilçesinde 10.000 m2 bir parselde 13 hissedardan biriyim. Müatahit çoğunluğu sağlayarak parselleri kat karşılığı arsa sahiplerinden almış Benim arsamın 200 m2 hissedarlarının yarısını 100 m2 sahibim. Diğer 100 m2 kat karşılığı anlaşmışlar.arsanın üstünde iki katli yeni yapı dairem var. Tapu dairesinde ev vergisi ödüyorum ama tapuda arsa gözüküyor. Arsam başka yer kaymış gözüküyor mütahait bana değerinin çok çok altında değer biçiyor. Bende anlaşmak istemiyorum. Muatahit dava açabilir mi yada isale i suyu davası açabilir mi kentsel dönüşüm belediyeden izin alabilir mi ? Benim ne yapmam gerekiyor .bilgilerinizi rica ederim. Not: evimin riskli yada depremlik gibi bir durumu yoktur

Tek Tapu Sahibinin Satışı Engellenemez

Rafi Kılıç 01.31.2015 15:11

Ankara Pursaklar’da 15 000 metrekare tarlam var. Satmak istiyorum. Tapu dairesi İlçe Tarım’dan yazı istedi. Gelen cevapta tarım arazisi dendiği için tek tapulu tarlamı satamıyorum. Acil ihtiyacım var, müşteri de hazır. Fakat satamıyorum. Nereye başvurmam gerekiyor?

Tarladaki Ortaklığı Dava Ile Bitirmek Istiyorum

Yener Yavuz 01.25.2015 14:41

Selamlar, hayırlı çalışmalar. Yozgat Şefaatli ilçesinde babamdan kalan 4 bin 500 metrekarelik tarla üzerinde 9 hisse vardı. Ben bu tarlayı diğer kardeşlerimden satın almak istedim. 3 kişi bana tapudan hissesini verdi. Diğerleri vermek istemedi. Bende 6 Ocakta izale-i şuyu davası açtım. Bu arazi üzerine kendi hissem olan kısma 30 meyve ağacı fidanı, 50 asma fidanı, sulamak için 8 metre yüzeysel kuyu, 4x4 metrekare malzeme koymak için bina, 2x4 metre boyutlarında havuz yaptım. Mahkeme günü 18 Şubat. Ben bu tarlanın açık artırma ile satılmasını istiyorum. Diğer hisseleri almak için o mevkideki tarla değeri 4 bin 500 lira. Değerli bir yer değil ama oraya masraf yaptığım için almak istiyorum Allah izin verirse. Karşı taraflar itiraz edeceklerini söylüyorlar. İtiraz ederlerse ne olur? Mahkemede nasıl bir savunma yapabilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İş hayatınızda başarılar dilerim.

Miras Kalan Evdeki Hissemi Nasıl Satabilirim?

Serkut Aşan 01.20.2015 23:31

Merhaba. Babam vefat edeli bir yıl oldu. Miras olarak bir daire kaldı. Kardeşlerim ile birlikte mirasçı sayısı 8 kişi. Bu dairede annem, kardeşim ve eşi yaşıyor. Ben bu evdeki hissemi kime satabilirim veya evin komple satışını yapabilir miyim?

Paylı Mülkiyeti Nasıl Üzerimize Yazdırabiliriz?

Talat Yavuzay 01.16.2015 19:47

Değerli uzman, bize ait olan ve 5 ayrı malik üzerine yazılmış araziler var. Bu 5 malikten biride dedemiz olur. Diğer 4 malik, 80 yıl önce köyü terk etmiş. Nerede oldukları bilinmiyor. Araziyi o günden itibaren biz kullanmaktayız. 2002’de kadastro yapıldığında gene aynı malikler üzerine tespit yapıldı. Bizim bu arazileri kendi adımıza yazdırmanın bir yolu var mıdır? Teşekkür ederim.

Aldığım Evdeki Kiracıyı Nasıl Çıkarabilirim?

Bülent Erdem 01.12.2015 13:18

?Merhabalar, 12 Aralık 2014’te içinde kiracı olan bir daire satın aldım. 17 Aralık 2014 tarihinde noterden ihtiyacım olduğu için evi boşaltmalarını istedim (üzerime başka herhangi bir mülk bulunmamaktadır). Ayrıca çıkmalarına kadar da kiraları yatırması için hesap numaramı belirttim. Kiraları her ayın 15 inde ödemesi gerekiyor. (Önceki ev sahibi ile yaptığı kontratta böyle anlaşılmış.) 12. ayın kirası hala ödenmedi. Büyük ihtimalle 15 Ocak 2015’in kirası da ödenmeyecek (Benden önceki ev sahibine de 2 ay kira ödememiş). Kiracıya karşı şimdi kiralarımı almak ve evden çıkartmak için ne yapmalıyım?

Tapu Tahsisi Parselimizle Mahkeme Kararı Ile Vakıflara Geçti

Hilmi Ergüler 12.29.2014 22:48

Parselimizle Maliye Hazinesi tapu tahsis belgesi var. Parsel konut alanı. Üstünde gecekondu var ve imara açık. Bu yer mahkeme kararı ile Milli Emlak’tan Vakıflar’a geçmiş. Bu durumda tapumuzu almak için veya tapumuzu mahkeme kararı ile almak için ne yapmalıyız? Kanuni dayanaklarımız nelerdir saygılar?

Her Zaman Izale-I Şuyu Yapabilirsiniz

Hakan Sipahi 12.26.2014 08:46

Merhaba, toplamı 2700 m2 olan 8 parselli bir adanın birleşimi ve bina yapımı için 7 parsel (2440m2) anlaştık. Fakat bir parselde (260 m2) yarı yarıya ortak olanlardan biri anlaşmaya varmaz iken, diğeri çekimser kaldı. Mevzuatı incelediğimde; ''Adanın riskli alan olması halinde 3' de 2 çoğunluk yeterli'' diyor, fakat bulunduğumuz alan riskli değil. Parsellerin tamamında gecekondu tarzında evler mevcut ve söz konusu sıkıntılı parselde iki ortağın birer adet 4' er katlı 45 yıllık kolonsuz, yığma binaları bulunmaktadır. Parsellerde kat irtifakı ve bina tapuları olmayıp tamamı arsa tapusuna sahiptir, fakat emlâk kayıtları itibarî ile bina ve gelir vergileri ödenmektedir. Sorumu özetlersek, parselin iki ortağı da dâhil olmazsa ada sakinleri olarak her hangi hukuki bir yaptırım hakkımız var mı veya parsel ortaklarından biri anlaşmaya dahil olursa nasıl bir yol izlenir? İzale-i şüyu geçerli mi? Gerek imar kanununda gerekse kentsel dönüşüm kanununda net yorumsuz bir madde bulamadım. Saygılar.

Yozgat'taki Miras Kalan Tarladaki Diğer Hakları Nasıl Toplayabilirim?

Yener Yavuz 12.23.2014 05:51

Selamlar hocam, benim babamdan kalan 9 hissedarlı 4 bin 500 metrekarelik bir arazi var. Dokuz hissenin üçünü tapudan aldım. Benimle birlikte 4 hisse oldu. Diğer hissedarlarla anlaşamıyorum. Ben o araziye 4x4 metre boyutlarında tek göz ev, 30 meyve fidanı, havuz, kuyu vs. yaptım, para harcadım. Buranın tek tapusunu çıkarmam için ne önerirsiniz? Teşekkürler.

Hisseli Arsa Anlaşmazlığını Nasıl Çözeriz?

Murat Karaca 12.20.2014 22:18

Bizim toplam 225 metrekare arsamız var. Bunun 103 metrekaresi bize ait. Biz arsamızı müteahhide vermek istiyoruz. Diğer 122 metrekarelik hisseye sahip olan hissedarlar az daire verildiği için razı olmuyorlar. Biz bunu için nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olur musunuz?

Arazime Neden Bina Izni Alamıyorum?

Akif Çelik 12.01.2014 15:31

980 metrekarelik bir arazim var. Bunun üzerine bina yapmak istedik fakat belediye ruhsat vermedi. Çünkü hemen yanımızda 18 metrekarelik artık bir yer var. Sahibi ne alıyor ne de satıyor. Bununla ilgili yürürlükte olan bir kanun var mı veya çıkacak mı? Bu şekilde vatandaş mağdur edilemez herhalde. Bu işleri kovalayan art niyetli insanlar var çünkü.