maritbet girişmaritbet
Hilton Worldwide 10 bin oda barajını aşan ilk otel oldu!

Hilton Worldwide 10 bin oda barajını aşan ilk otel oldu!

Dünyanın en büyük otel işletmecilerinden Hilton Worldwide, Türkiye portföyüne üç yeni otelin daha eklendiğini açıklayarak, Türkiye’de 10.000 oda barajını aşan ilk otel işletmecisi olacağını duyurdu

Dünyanın en büyük otel işletmecilerinden Hilton Worldwide, Türkiye portföyüne üç yeni otelin daha eklendiğini açıklayarak, Türkiye'de 10.000 oda barajını aşan ilk otel işletmecisi olacağını duyurdu.  Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırımları Konferansı 2013'de (CATHIC)  üç yeni otel anlaşmasını duyuran Hilton Worldwide,  faaliyet ve geliştirme aşamasındaki toplam 45 oteliyle, ülkedeki portföyünün büyüme hızını da göstermiş oldu.

Duyurusu yapılan yeni üç otel Antakya, İstanbul Zeytinburnu ve Çorlu'da bulunuyor.  Bu oteller, DoubleTree by Hilton İstanbul Avcılar ve DoubleTree by Hilton Kusadaşı'nın da aralarında bulunduğu yeni oteller portföyüne eklenecek.

Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon, konuyla ilgili olarak, “Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi, yeni e-vize sistemi gibi turizmin önünü açacak gelişmeler ışığında, Türkiye'nin turizm potansiyeli konusunda çok iyimseriz. Türkiye, uluslararası şirketler için önemli yatırım fırsatları sunuyor ve Hilton Worldwide de harika konumlara sahip kaliteli yeni otelleriyle konaklama sektörüne liderlik ediyor” açıklamasını yaptı.

Hilton Antakya, bir arkeoloji müzesini de içerisinde barındıran yeni bir yerleşimin bir parçası olarak Saint Pierre Kilisesinin hemen yanında, benzersiz bir konuma sahip olacak. Antakya, zengin mimari ve dini geçmişiyle, Türkiye'nin en önemli kültürel merkezlerinden biri. Yeni üst segment Hilton Hotels & Resorts tesisinin, ASF Otelcilik ve Turizm İşl. Tic. Ltd. Şti. Ile imzalanan imtiyaz sözleşmesinin ardından 2014 başlarında açılması bekleniyor. İnanılmaz bir manzaraya sahip olan Hilton Antakya, konuklarına 200 oda, üç restoran ve bar seçenekleri, kapalı ve açık yüzme havuzlarına sahip lüks bir spa ve yaklaşık 1.250 metrekare organizasyon alanıyla hizmet verecek.

Orta segmentte yer alan Hilton Garden Inn Çorlu'nun, Santeks İplik ve Brode A.Ş. ile imzalanan imtiyaz sözleşmesine müteakiben 2015 başlarında açılması bekleniyor. Çorlu'yu İstanbul'a bağlayan E-5 karayolunun üzerinde ideal bir konumda bulunan yeni otel, iş ve eğlence amaçlı seyahat eden konuklarına, şehir merkezine ve pek çok endüstriyel ve ticari bölgeye kolay erişimin yanı sıra ödüllü Hilton Garden Inn ayrıcalıklarını da sunacak. Hilton Garden Inn Çorlu, konuklarına 129 oda, bir restoran ve bar, markanın özel Pavilion Marketi ve yaklaşık 600 metrekarelik organizasyon alanıyla hizmet verecek. Konuklar ayrıca ücretsiz İnternet erişimi ve 24 saat açık fitness salonundan da faydalanabilecek.

Son olarak da, Hampton by Hilton'un giderek popülerliğini ortaya koyan en yeni otel, 2016 başında açılması planlanan Hampton by Hilton İstanbul Zeytinburnu olacak. Otel, Türkiye'de geliştirilme aşamasında olan yedinci Hampton by Hilton oteli olacak ve şehir merkezine yakın konumuyla Atatürk Havalimanına kolay erişim sağlayacak. Behçetoğulları Otomotiv Ticaret Ltd. Şti, adına Hilton Worldwide tarafından işletilecek olan otel, konuklarına 164 oda, bir çalışma alanı ve snack barın yanı sıra, ücretsiz internet erişimi ve oda fiyatına dahil sıcak kahvaltı sunacak.

Hilton Worldwide, Türkiye'de 5 marka altında 24 otel (yaklaşık 6.000 oda) işletiyor. Geliştirilme aşamasında olan ise 21** otel bulunuyor. (4.000'den fazla oda). Aralarında Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi, DoubleTree by Hilton Malatya, Hilton Garden Inn Diyarbakır, Hampton by Hilton Kayaşehir, Hampton by Hilton Samsun ve Hampton by Hilton Gaziantep'in de bulunduğu altı otelin 2013 sonuna kadar açılması planlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep Hilton açıldı!
  • 26.11.2014 13:23

Gaziantep Hilton açıldı!

Türkiye'de otel sayısını arttıran oteller zinciri Hilton, Hampton by Hilton Gazi ...

Hilton Worldwide misafirperverliği ile topluma dokundu
  • 31.10.2014 14:19

Hilton Worldwide misafirperverliği ile topluma dokundu

Türkiye’deki Hilton Worldwide otellerinin çalışanları, sosyal sorumluluk çalışma ...

AB’nin ‘dünyaya açılması’na Hilton Worldwide’dan destek!
  • 04.04.2014 11:23

AB’nin ‘dünyaya açılması’na Hilton Worldwide’dan destek!

Türkiye vatandaşlarının da faydalanacağı AB vize reformu sayesinde Avrupa’ya gel ...

Hampton by Hilton en yeni otelini Samsun’da açtı
  • 10.03.2014 11:19

Hampton by Hilton en yeni otelini Samsun’da açtı

Hampton by Hilton, Ordu ve Bursa’nın ardından Karadeniz’in liman kenti Samsun’da ...

Vialand’da yeni atamalar belli oldu
  • 27.02.2014 13:41

Vialand’da yeni atamalar belli oldu

100 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılmış olan VIALAND’da iki yeni atama ...

Conrad İstanbul ve Hilton İstanbul otel müdürü atamalarını açıkladı
  • 19.02.2014 13:26

Conrad İstanbul ve Hilton İstanbul otel müdürü atamalarını açıkladı

Daniele Fabbri Conrad Istanbul’un, Andre Borg ise Hilton Istanbul’unotel müdürü ...