maritbet girişmaritbet
Hakan Binbaşgil: Türkiye artık daha güçlü

Hakan Binbaşgil: Türkiye artık daha güçlü

2. İyi Girişim Zirvesi’nde yeni fikirlerin eskiye oranla daha fazla rağbet gördüğüne değinilirken,Türkiye’nin çıkışını sürdürebilmesi için katma değerli inovasyonlara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizildi

2'nci İyi Girişim Zirvesi'nde yeni fikirlerin eskiye oranla daha fazla rağbet gördüğüne değinilirken,Türkiye'nin çıkışını sürdürebilmesi için katma değerli inovasyonlara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizildi.

Endeavor Türkiye ve TÜSİAD ortaklığında, Akbank ve Turkcell Ana Sponsorluğunda düzenlenen 2. İyi Girişim Zirvesi'nde konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, konuşmasında Türkiye'nin eskiye oranla çok daha güçlü bir noktada durduğunu belirterek, Türkiye'nin çıkışını devam ettirebilmesi için özellikle ihracat konusunu daha farklı noktalara getirmesi gerektiğini ve endüstrisinin daha katma değerli inovasyona dayalı olması gerektiğinin altını çizdi.

Yenilikçilik konusunun Türkiye'nin geleceği açısından son derece kritik olduğuna değinen Binbaşgil, "Eskiden bu tür fikirler belli ülkelerden çıkardı. Daha global bir dünyadan bahsediyoruz. Neden Türkiye'nin Facebookları, Microsoftları olmasın" diye konuştu.

Akbank'ın seçici olmak kaydıyla projelerin arkasında olduğunun bilgisini veren Binbaşgil, 29 firmaya 40 milyon dolar civarında kredi kullandırdıklarını belirtti.

Binbaşgil, ‘'Yeşermekte olan yeter ki iyi bir fikir olsun. Endeavor tarafından desteklensin. Akbank da seçici olmak kaydıyla projelerin arkasındadır'' diye konuştu.

TURKCELL'DEN DÖRT ALANDA DESTEK

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayraktar, konuşmasında, gelişmiş ülkelerde son beş yılda GSYH artışının yüzde 20'sinini teknolojiden geldiğini kaydederek, Global teknoloji kullanımında bile Türkiye'nin 52.sırada yer aldığını ve teknoloji konusunda gidecek çok yeri olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin mobil networklerle nüfus kaplama konusunda dünyada 1 numara olduğunu bildiren Bayraktar,'' Gelişen pazarlarda mobil geniş bantın payı 61 seviyesinde. Önümüzdeki dönemde yüzde80 olacak. İlk defa bu kadar popüler bir konuda dünyada 1 numarayız'' diye konuştu.

Türkiye bilişim sektöründe yazılım ve hizmetin payının 4,2 milyar TL ile çok düşük seviyede kaldığını ifade eden Bayraktar, ülkede refah sağlayacak çok fazla potansiyel bulunduğunu dile getirdi.

Turkcell'in en çok önem verdiği alanların başında, Mobil finansal servisler, machine to machine, bulut bilişim ve medyanın geldiğini dile getiren Bayraktar, söz konusu konulardaki girişimlere Turkcell'in her zaman destek olmaya hazır olduğu bilgisini verdi.

The Lira

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akbank, Zorlu Center İstanbul'da vizyoner şube açtı
  • 04.12.2013 10:28

Akbank, Zorlu Center İstanbul'da vizyoner şube açtı

Akbank, yeni açılan Zorlu Center içinde kurduğu yeni şubesi ile müşterilerine, ş ...

Hakan Binbaşgil: İstanbul artık finans merkezi olmaya daha da yakın!
  • 29.11.2012 11:02

Hakan Binbaşgil: İstanbul artık finans merkezi olmaya daha da yakın!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk ekonomisindeki hızlı gelişmenin, kredi ...

Hakan Binbaşgil: Şu anda konut talebi sıfır demek doğru değil!
  • 16.09.2012 08:29

Hakan Binbaşgil: Şu anda konut talebi sıfır demek doğru değil!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; "Son dönemdeki daralmaya rağmen ben inşaat ...

Hakan Binbaşgil: Türkiye artık daha güçlü
  • 24.05.2012 12:42

Hakan Binbaşgil: Türkiye artık daha güçlü

2. İyi Girişim Zirvesi’nde yeni fikirlerin eskiye oranla daha fazla rağbet gördü ...