maritbet girişmaritbet
Hakan Binbaşgil: İstanbul artık finans merkezi olmaya daha da yakın!

Hakan Binbaşgil: İstanbul artık finans merkezi olmaya daha da yakın!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk ekonomisindeki hızlı gelişmenin, kredi notundaki yükselişin ve Finans Merkezi Eylem Planı'ndaki gerçekleşmelerin İstanbul’u "Finans Merkezi” hedefine daha da yakınlaştırdığını vurguladı

 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk ekonomisindeki hızlı gelişmenin, kredi notundaki yükselişin ve Finans Merkezi Eylem Planı'ndaki gerçekleşmelerin İstanbul'u "Finans Merkezi” hedefine daha da yakınlaştırdığını vurguladı.

Dünya'nın seçkin ekonomi ve finans yayınlarından Financial Times'ın düzenlediği "Uluslararası Finans Merkezleri Zirvesi",  27- 28 Kasım 2012 tarihlerinde Londra'da gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden düzenleyici kurumların temsilcilerini ve önde gelen uluslararası bankaların yöneticilerini buluşturan zirveye, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de konuşmacı olarak davet edildi.

Zirvede "İstanbul - Yükselen Uluslararası Finans Merkezi" konulu bir konuşma yapan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, dünyanın önde gelen finans temsilcilerine Türk ekonomisinin başarılı büyüme performansı, Türk bankacılık sektörünün gücü ve büyüme potansiyeli, İstanbul Finans Merkezi'ne yönelik çalışmalar ve şehrin Finans Merkezi olma yolunda sunduğu avantajlara ilişkin değerlendirmelerini anlattı.

Türk ekonomisinin son dönemde çok daha istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme performansı gösterdiğinin altını çizen Binbaşgil, “Eskiden ekonomimiz inişli çıkışlı bir grafik çizerdi. Ancak 2001 sonrası mali disiplini yakalayan, bankacılık sektörünü başarıyla yeniden yapılandıran ekonomimiz sağlıklı bir yapıya kavuştu. Yaşanan son global çalkantı karşısındaki güçlü duruşumuz ve kredi notumuzun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesi bunun en önemli göstergesi. Yurtdışına çıktığımızda yatırımcıların ülkemize yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu atılımlardan bir Türk vatandaşı, bir bankacı olarak gurur duyuyorum.” dedi.

Türkiye'nin güçlü ve sürdürülebilir büyüme performansının, İstanbul'a Finansal Merkez olma yolunda önemli avantaj sağladığını vurgulayan Binbaşgil konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde de bulundu:

“Bugün karşımızda rotasını 2023 yılında dünyanın en büyük on ekonomisi içinde yer almaya çevirmiş bir Türkiye var. Ülkemiz bölgesinde köklü, istikrarlı birkaç demokrasiden biri. 19 Avrupa ülkesinin toplamından daha büyük bir nüfusa sahip İstanbul ise Türkiye'nin finans merkezi konumunda. 44 üniversiteye, 200 hastaneye sahip İstanbul'dan bugün 189 farklı noktaya uçuş imkanı var. Toplam milli gelirimizin yüzde 22'sini İstanbul karşılıyor. Şehir, toplam geliri 25 trilyon dolar olması beklenen ve 1.5 milyar seviyesinde müşteri potansiyeli bulunan pazarlara yakınlığı ile de kilit bir konumda bulunuyor. Böylesi önemli avantajlar ve kolaylıklar İstanbul'un finans merkezi olması yönünde elini güçlendiriyor. Kamu ve özel sektör işbirliğinde İstanbul'un bir finans merkezi olarak öne çıkması için şu ana kadar önemli çalışmalar yapıldı. Dünya ekonomilerinin sorunlarla uğraştığı bir zamanda İstanbul'u finans merkezi olarak daha güçlü şekilde konumlandırmak için önümüzde bir fırsat penceresi var. Şehir 2012 Uluslararası Finans Merkezleri Endeksi'nde bir yılda 10 basamak birden yükseldi. Sermaye piyasaları, hukuki sistem, vergi sistemi ve altyapı alanlarında yapılacak reformlar, İstanbul'un bu yarışta daha da öne geçmesine olumlu katkı sağlayacak”.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akbank, Zorlu Center İstanbul'da vizyoner şube açtı
  • 04.12.2013 10:28

Akbank, Zorlu Center İstanbul'da vizyoner şube açtı

Akbank, yeni açılan Zorlu Center içinde kurduğu yeni şubesi ile müşterilerine, ş ...

Hakan Binbaşgil: İstanbul artık finans merkezi olmaya daha da yakın!
  • 29.11.2012 11:02

Hakan Binbaşgil: İstanbul artık finans merkezi olmaya daha da yakın!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk ekonomisindeki hızlı gelişmenin, kredi ...

Hakan Binbaşgil: Şu anda konut talebi sıfır demek doğru değil!
  • 16.09.2012 08:29

Hakan Binbaşgil: Şu anda konut talebi sıfır demek doğru değil!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; "Son dönemdeki daralmaya rağmen ben inşaat ...

Akbank, Groupama ve Akportföy işbirliğine gidiyor!
  • 20.06.2012 13:53

Akbank, Groupama ve Akportföy işbirliğine gidiyor!

Sektörlerinin öncü kurumları Akbank, Groupama ve Akportföy’ün stratejik işbirliğ ...

Hakan Binbaşgil: Türkiye artık daha güçlü
  • 24.05.2012 12:42

Hakan Binbaşgil: Türkiye artık daha güçlü

2. İyi Girişim Zirvesi’nde yeni fikirlerin eskiye oranla daha fazla rağbet gördü ...