maritbet girişmaritbet
Akçaray Tramvay projesinde çalışmalar devam ediyor

Akçaray Tramvay projesinde çalışmalar devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Akçaray Tramvay" hat güzergahını uzatma çalışmaları devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Otogar ve Sekapark arasında hizmet veren Akçaray Tramvay hattının Sekapark'tan Plaj Yolu'na kadar uzatıldığı belirtildi.

Okullar bölgesine ulaşan çalışma kapsamında bölgedeki dere üzerinde menfez uygulaması gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, "Burada birinci etabın son istasyonunda kazı çalışmaları yapılıyor. Ray döşeme uygulamaları Seka Hastanesi bölgesine kadar tamamlandı. Rayların betonu döküldü. Bu kısımda asfalt hazırlıkları yapılıyor. Güzergahta kaldırım ve tek şerit yol düzenlemesi de yapılıyor. Birinci etaptaki çalışmalar tamamlanınca hemen ikinci etaba başlanacak." ifadeleri kullanıldı.

Tramvay hattının, Sekapark ve Plaj Yolu bölümünde 4 yeni istasyon yapılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bin 600 metrelik Seka Devlet Hastanesi ve okullar bölgesinden oluşan birinci kısım, özellikle öğrencilerin hizmetine sunulacak. Projenin devamında ise 600 metrelik ikinci kısım hayata geçirilecek. Daha önce ihalesi yapılan projeye göre Kuruçeşme, Şehir Hastanesi ve Alikahya Stadyum güzergahında toplamda 8 kilometrelik üç yeni hat mevcut hatta entegre edilecek. Kuruçeşme hattı 1 kilometre uzatılarak Plaj Yolu tramvay hattına bağlanacak. Alikahya Stadyum hattı da 3 bin 500 metre uzanarak Yahya Kaptan'da mevcut hatla birleşecek."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akçaray Tramvay projesinde çalışmalar devam ediyor
  • 01.11.2018 17:31

Akçaray Tramvay projesinde çalışmalar devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Akçaray Tramvay" hat güzergah ...