maritbet girişmaritbet
25 bin kişi Bursa’yı çift katlı tur otobüsüyle gezdi

25 bin kişi Bursa’yı çift katlı tur otobüsüyle gezdi

Osmangazi Belediyesi’nin, Bursaturizmine katkı sağlamak amacıyla hizmete sunduğu çift katlı turist otobüsü, kente gelen turistler tarafından çok sevil

İlk turunu attığı 18 Temmuz 2012 tarihinden itibaren büyük ilgi gören tur otobüsü ile 25 bin 960 kişi, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerken, yaz sonunda bu sayının 45 bini bulması hedefleniyor. Osmangazi Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan ve Paris, Londra, Cape Town, Newyork gibi dünyanın önde gelen kentlerinde de uygulanan çift katlı turist otobüsü (City Sightseeing Bus), hizmet verdiği yaklaşık 2 yılda Bursa turizmine önemli katkılar sağladı. Gerek Bursalılara gerekse de kente gelen yerli ve yabancı turistlere tarihi, turistik ve kültürel mekanları Türkçe, Arapça, İngilizce ve Almanca dillerinde bilgiler vererek gezdiren tur otobüsü ile, bu güne kadar 25 bin 960 kişi Bursa'yı gezdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çift katlı tur otobüsünün turizm kenti Bursa'da önemli bir eksikliği kapattığını belirterek, “Bursa'yı özellikle yaz aylarında on binlerce turist ziyaret ediyor. Hizmete soktuğumuz tur otobüsümüz ile kentimize gelen tarihi ve turistik mekanları rahatça gezme imkanı sunduk. Rakamsal verilerden de anlaşılıyor ki, bu hizmetimiz gerek Bursalı vatandaşlarımız gerekse de kentimize gelen turistler tarafından çok beğenildi. Bugün dünyanın bir çok metropolünde bu otobüsler geziyor ve önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bir Avrupa kenti olan Bursa'mıza da böyle bir hizmeti kazandırmaktan ve bunun beğenilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz” dedi. Yolcularına bir saat boyunca tarihi bir yolculuk yaptıran çift katlı turist otobüsü ile şehir turu, Tophanedeki Saltanatkapı'dan başlıyor. Sırasıyla Heykel, İnönü Caddesi, Haşimişcan Caddesi, Altıparmak, Kükürtlü, Çekirge, Muradiye hattını takip eden yolculuk Tophane'de son buluyor. Yolcular tur otobüsüne Kültürpark, Kaplıcalar, Çekirge, İntam, Muradiye, Tophane, Heykel, Yeşil Cadde, Ördekli Kültür Merkezi ve Şehreküstü'deki duraklarından binebiliyor. Bilet fiyatları tam 20 lira, öğrenci 12 lira, tek turluk bilet fiyatı ise 5 lira, otobüse 6 kişi ve üstü gruplar kişi başı 16 lira, 16 yaşından küçükler ise 10 lira ücret ödeyerek binebiliyor.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mi Store, Gebze Center AVM’de açılıyor
  • 18.02.2021 11:31

Mi Store, Gebze Center AVM’de açılıyor

Gebze’nin renkli yaşam merkezi Gebze Center AVM, geniş marka karmasına dünyaca ü ...

Filyos Limanı'nda çalışmaların yüzde 99,5'i tamamlandı
  • 12.01.2021 07:00

Filyos Limanı'nda çalışmaların yüzde 99,5'i tamamlandı

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, kentte yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki ...

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak
  • 25.07.2020 11:01

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Diliskelesi Sahil Düz ...

Bursa'daki otelleri Arap turistler doldurdu
  • 20.08.2018 11:14

Bursa'daki otelleri Arap turistler doldurdu

TÜRSAB Güney Marmara Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa'dak ...

Bursa’da 4 gayrimenkul 68 milyon liraya satılıyor!
  • 07.06.2017 12:49

Bursa’da 4 gayrimenkul 68 milyon liraya satılıyor!

Bursa Osmangazi Gaziakdemir Mahallesi'ndeki 4 adet parselinin satışı için ihaley ...

Bursa'nın 'UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 3. yılı!
  • 16.05.2017 13:52

Bursa'nın 'UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 3. yılı!

Bursa'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alışının 3. yıldönümü gerçe ...