maritbet girişmaritbet
Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak

Osmangazi Köprüsü’nün seyir zevki bu parkta yaşanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Diliskelesi Sahil Düzenleme Projesi Osmangazi Köprüsü’nün manzarasıyla hayata geçiyor.

Şehrin birçok noktasına vatandaşların dinlenip hoşça vakit geçirebileceği sahil parkları inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kez Dilovası ilçesinin Diliskele mahallesinde çalışma yürütüyor. Osmangazi Köprüsü'nün hemen yanında ve güzel bir köprü manzarasına sahip olacak olan sahil parkı, toplam 2 bin 100 metrekare alan genişliğinde yapılıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar için yeni cazibe merkezlerinden birisi olacak olan Diliskelesi Sahil Düzenleme Projesi, Dilovası ilçesinde Tavşancıl Sahil Parkı'ndan sonra ikinci bir sahil parkı olarak inşa ediliyor. Proje kapsamında çalışmalara başlayan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, 5 adet kameriye ve 7 adet piknik masası imalatlarını gerçekleştirecek.

Yeni başlayan çalışmalar kapsamında şuana kadar 168 metrekarelik sosyal tesisin temeli atıldı. Diliskele sahilinde balıkçılık faaliyeti yapan balıkçılar barınağı için 45 adet kayık çekek alanı inşa ediliyor. Kayık çekek alanının yer kısımları için beton döküldü. İlk etap kapsamında ayrıca bin 49 metrekare yeşil alan oluşturulacak.

2016 yılında hizmete vermeye başlayan Osmangazi Köprüsü, büyüklük bakımından dünyanın sayılı köprüleri arasında bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına başlanan Diliskelesi Sahil Düzenleme Projesi, güzel mimarisi ve manzarası bulunan Osmangazi Köprüsü'nün kuzey ayak kısmının doğu tarafında inşa ediliyor. Sahil düzenlemesi bittikten sonra bu bölgenin 7'den 77'ye her vatandaşın uğrak yeri olması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Türkiye’nin 11’nci ekolojik köprüsü geliyor
  • 09.10.2025 14:53

Türkiye’nin 11’nci ekolojik köprüsü geliyor

Trabzon’da Ganita ve Pazarkapı arasında yapımı devam eden çevre dostu ekolojik k ...

Antalya-Alanya Otoyolu'na 1,7 milyar avro kaynak
  • 08.10.2025 11:31

Antalya-Alanya Otoyolu'na 1,7 milyar avro kaynak

Antalya-Alanya Otoyolu'nun yüzde 30’u öz sermaye ile yapılırken kalan kısmına ba ...

TOKİ'den 48 İlde 509 gayrimenkul satışa çıkıyor
  • 30.09.2025 14:39

TOKİ'den 48 İlde 509 gayrimenkul satışa çıkıyor

TOKİ, çeşitli illerde bulunan 127 konut ve 381 işyerini 15-16 Ekim tarihlerinde ...

5G ihalesi için kritik adım
  • 18.08.2025 17:27

5G ihalesi için kritik adım

5G ihalesi için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. 700 MHz ve 3.5 GHz bantl ...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı
  • 13.08.2025 11:49

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan “Planlı Alanlar ...