maritbet girişmaritbet
Topkapı Parkı’nda Filistin Bahçesi oluşturuldu

Topkapı Parkı’nda Filistin Bahçesi oluşturuldu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Güçlü bir Türkiye, istikrarlı bir Orta Doğu demektir. Unutmayın Orta Doğu'nun istikrarını istemeyenler, Türkiye'nin gücünü zayıflatmak istiyorlar" dedi

Bakan Bağış, Filistin Dayanışma Derneği'nin (FİDDER), AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın katkılarıyla Topkapı Kültür Parkı'nda oluşturulan, Filistin Bahçesi Ağaçlandırma Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bağış, bugünün, BM Filistin Halkı ile Uluslararası Dayanışma Günü olduğunu belirterek, bu anlamlı günde, dostluğun ve kardeşliğin kalıcı mührünü buraya yerleştireceklerini söyledi.
"Mavi Marmara'da şehit olan 9 kardeşimizi rahmetle anmak istiyorum" diyen Bağış, törene katılanlara, parkın yanında bulunan 1453 Müzesi'ni gezmeleri tavsiyesinde bulundu.
AB Bakanı Bağış, şöyle konuştu:
"Bu müzeyi gezdiğimiz zaman iki şey anlıyoruz. Bizim dinimiz şefkat ve selamet dini, kültürümüz ise hoşgörü ve tahammül kültürüdür. İşte o ikisi birleştiği zaman ortaya muazzam destanlar çıkıyor. Mevlanalar çıkıyor, Yunus Emreler çıkıyor, Akşemsettinler çıkıyor, Fatih Sultan Mehmedler çıkıyor ve Kudüs ile bağı kuran, Yavuz Sultan Selim çıkıyor. Böylesine bir kültürün, böylesine bir medeniyetin bugün Filistin'i unutabilme şansı yok. Bütün dünya Filistin'e karşı gözünü yummuş olabilir, kulaklarını tıkamış olabilir, ağzını kapatarak üç maymunu oynayabilir ama Türkiye bugün her bireyiyleFilistin'in yanındadır."
"Türkiye, Filistin'e milyonlarca avro yardım aktardı"
Türkiye'nin, Filistin Devleti'ne, kurulduğu günden itibaren üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirten Bağış, "Başbakanımızın emriyle TİKA Filistin'de, sağlık yardımı, kültürel mirasın korunması, su temini, okul inşaatı, eğitim bursu gibi her konuda üzerine düşeni yapıyor" dedi.
Bağış, Türkiye'nin oradaki en büyük yatırımının, Gazze'de inşaatı devam eden Türk FilistinDostluk Hastanesi olduğunu vurgulayan Bağış, son iki yıl içerisinde bütün engellere rağmen Türkiye'nin,Filistin'e milyonlarca avro yardım aktardığını ifade etti.
"Sayın Başbakanımızın Davos'taki one minute çıkışı, bütün dünyada bir tabunun yıkılmasına vesile olmuştur" diyen Bağış, artık küresel dokunulmazlara dokunan bir Türkiye'nin olduğunu söyledi.
"Birileri Türkiye'nin güçlenmesinden çekiniyor"
 AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Birileri Türkiye'nin güçlenmesinden çekiniyor, Türkiye'yi küçük düşürmek istiyor. Bu yüzden inadına daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok güçleneceğiz. Filistin'e de Arakan'dakilere de Gazze'dekilere de inşallah dünyanın dört bir yanındaki mazlum kardeşlerimize de sahip çıkacağız. Bunu yaparken sadece ümmet anlayışıyla Müslüman kardeşlerimize değil, dünyada mazlum kim varsa onlara yardım elimizi uzatacağız."
Filipinler'de iki hafta önce yaşanan felakette, Türk Kızılayı'nın herkesten evvel olay yerine ulaştığını hatırlatan Bağış, "Bizi ümmetçilik yapmakla suçlayanlara buradan haykırıyorum. Haiti'de deprem felaketi olduğunda yanı başındaki Amerikan Kızılhaç'ından evvel, Türk Kızılayı Haiti'deydi" diye konuştu.
 "Belçika kadar alan ağaçlandırıldı"
 Ağaç dikmenin önemine değinen Bağış, son 10 yılda Türkiye'de, Belçika'nın yüzölçümü kadar alanın yeşillendirildiğini  söyledi.
Bağış, "Bugün, Filistin-Türkiye dostluğunun bir nişanı olacak olan çok önemli bir fidan dikimini gerçekleştireceğiz. Bu parktan dostluk, kardeşlik fidanları yeşerecek. Bu fidanlar buradan Rabia'ya, Myanmar'a, Gazze'ye ve dünyanın bütün mazlumlarına selam gönderecek" diye konuştu.
Türkiye'nin doğruları söylemeye devam edeceğini belirten Bağış, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Biz dilsiz şeytan olmayı ret ediyoruz. Güçlü bir Türkiye, istikrarlı bir Orta Doğu demektir. Unutmayın Orta Doğu'nun istikrarını istemeyenler, Türkiye'nin gücünü zayıflatmak istiyorlar. Bu ülkede farklı farklı gurupları birbirine düşürmeye meraklı çok güçler var. Bu ülkede hiç kimse artık kardeşi, kardeşe düşüremeyecek. Çünkü dünyanın dört bir yanında bize umut bağlamış kardeşlerimiz var. Bu yüzden cesur adımlarla terörün de üzerine gidiyoruz, bu ülkede hiç bir şekilde mezhep ve etnik ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Ama bizim gösterdiğimiz hassasiyeti Filistinli kardeşlerimizin de göstermesini istiyoruz. Filistinli kardeşlerimizin birbirini eleştirmesini duyunca benim içim cız ediyor. Onlara buradan, Filistin Dostluk Parkı'ndan sesleniyorum. Ne olur düşmanın oyununa gelmeyin." FİDDER Başkanı Mohamed Mşeniş ise barış mesajı vermek için geldiklerini belirterek, "Kalp görünümünde ağaçlar dikmek, bu temiz topraklarla ilgili hayallerimizi gerçekleştirmek için geldik. Filistin Parkı ile Filistin'in adını yazmaya geldik. Filistin halkından sizlere selam olsun" diye konuştu. Konuşmaların ardından FİDDER Başkanı Mşeniş, Bakan Bağış'a, Filistin atkısı hediye etti. AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış,  daha sonra Mşeniş ile birlikte Filistin Bahçesi'ne ağaç dikti.
AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Topkapı Parkı’nda Filistin Bahçesi oluşturuldu
  • 30.11.2013 17:06

Topkapı Parkı’nda Filistin Bahçesi oluşturuldu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Güçlü bir Türkiye, is ...

Home&Tex Fuarı’nı Bakan Egemen Bağış açacak
  • 13.11.2013 14:53

Home&Tex Fuarı’nı Bakan Egemen Bağış açacak

CNR tarafından, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD ...

Egemen Bağış: Türkiye Gazetesi hep demokrasiden yana oldu!
  • 16.09.2013 21:15

Egemen Bağış: Türkiye Gazetesi hep demokrasiden yana oldu!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Türkiye Gazetesi’nin Çırağan ...

2. Laleli Fashion Shopping Festivali başlıyor!
  • 27.05.2013 09:04

2. Laleli Fashion Shopping Festivali başlıyor!

Tarihi Yarımada Fatih “II. Laleli Fashion Shopping Festivali” ile yine şenleniy ...

Avrupagöz, 10. merkezini Ankara'da açtı!
  • 03.05.2013 08:55

Avrupagöz, 10. merkezini Ankara'da açtı!

Avrupagöz, Türkiye'nin dört bir yanına en iyi hizmeti sunmak adına bir merkezini ...

İstanbul’da 8. Lale Devri başladı! Emirgan Parkı, 270 farklı türden 14.5 milyon laleyle donatıldı!
  • 07.04.2013 09:17

İstanbul’da 8. Lale Devri başladı! Emirgan Parkı, 270 farklı türden 14.5 milyon laleyle donatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 8. İstanbul Lale Festivali etkinlikleri, 2. ...