maritbet girişmaritbet
Mardav EPS ısı yalıtım üretimine başladı!

Mardav EPS ısı yalıtım üretimine başladı!

Isı yalıtımı, yalıtımlı cephe çözümleri, dizayn dekorasyon, çatı su yalıtımı, giydirme cepheler ve alt yapı olmak üzere altı farklı ürün grubunda 21 marka ile hizmet veren Mardav, EPS ile yalıtım alanında da çalışmalara başladı

Isı yalıtımı, yalıtımlı cephe çözümleri, dizayn dekorasyon, çatı su yalıtımı, giydirme cepheler ve alt yapı olmak üzere altı farklı ürün grubunda 21 marka ile hizmet veren Mardav, EPS ile yalıtım alanında da çalışmalara başladı. Bu sene başında ürün gamlarına EPS Manto'yu ekleyerek, EPS mantolama sektörüne de girdiklerini söyleyen Mardav Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Doğruer, Rock Manto'dan sonra EPS Manto ile ürün gamlarını tamamladıklarını ifade etti. Bu alana girmeyi uzun bir süredir planladıklarından bahseden Doğruer, “EPS Mantolama Türkiye'de yoğun olarak satılan bir malzeme. Bayilerimizin hemen hemen hepsi satıyor. Servis edemediğimizden bu ürünü başka yerlerden tedarik ediyorlardı” dedi. EPS manto pazarının kalabalık ve karışık bir yapıda olduğuna değinen Doğruer, şunları söyledi:

“Bu piyasada çok fazla oyuncu var. Usulsüz rekabetin olduğu fiyat odaklı bir pazar. Ancak Mardav, diğer pazarlarda olduğu gibi mantolama pazarında da kendi çizgisinden ayrılmadan aynı prensibi yerine getirecek. Her girdiğimiz sektörün öncü firmalarından olmak gibi pozisyonumuz var. EPS mantolamada da bu hedefimiz geçerli. Türkiye'nin her yerine hizmet ediyoruz. EPS pazarı son dönemde büyüme kaydediyor. EPS mantolamada ürünlerimizin genelinde karbonlu malzeme kullanılıyor. Beyaz ve gri EPS ürünlerimiz mevcut. Gözlemlerimize göre İstanbul'da gri, Anadolu'da ve TOKİ'lerde ise beyaz EPS kullanılıyor. EPS ürünlerinin tüm çeşitleri ürün gamımızda yerini aldı.”

Multiplan'ın satışını yapıyor

Multiplan PVC ile 2012'nin Kasım ayında bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını anımsatan Doğruer, kendilerinin Mutliplan PVC'nin ürün tedariki ve satışı konularından sorumlu olduklarını kaydetti. Multiplan'ın, Türkiye'de başarılı bir marka ve belli bir müşteri kitlesine ve satış hacmine ulaştığına dikkat çeken Alper Doğruer, şöyle devam etti:

“Mardav olarak hedefimiz, Multiplan PVC'yi daha da büyüterek Türkiye'nin her yerine yaymak. Multiplan'la böyle bir anlaşma yapmamızın sebebi PVC membran ürünlerinin su yalıtımı pazarında belli bir ivmeyle yükselişte olması. PVC membranın şu andaki pazar payı yaklaşık olarak yüzde 8 ve her geçen gün bu oran yükseliyor. Bu yükseliş, Mardav'ın da büyümesinde kilit rol oynayacak. Multiplan PVC'nin tüm satışlarını sadece biz gerçekleştireceğiz. Multiplan, PVC membranın yanı sıra TPO membran da üretiyor. Ayrıca su depolarının hijyenini sağlayan ‘Mavisu' adında bir ürünleri daha var. Mavisu, içme suyu ile temasa uygunluk sertifikasına sahip bir ürün. Depoların yalıtımında son kat olarak kullanılarak bakteri oluşumunu engelliyor. Multiplan'ın, su yalıtımı dışında yangın yalıtımında kullanılan ‘PIR' isimli bir ürünü de var. Yangına dayanıklı bir poliüretan olan bu ürün ABD ve Avrupa'da çok yaygın.”

Yangın yalıtımıyla ilgili ilgili bakanlıkça bazı karar ve çalışmaların başlatılmasıyla sektörün hareketlendiğini belirten Doğruer, bu alanın sağlıksız bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti. Yalıtım sektöründe taş yünü pazarının payı oldukça küçük olduğunu söyleyen Doğruer, ilerde bu pazarın büyümesinin beklendiğini ifade etti. Doğruer, İZODER ve Isı Yalıtım Komisyonu'nda yapılan çalışmalarda 1 milyon metrekare pazar payı olduğu öngörülen taş yününün gelecek yıl pazar payının 2 katına çıkacağının tahmin edildiğini iletti. Bayilerinin en çok iflas ettiği Pazar olan mantolama sektörünün ise oldukça zor olduğuna işaret eden Doğruer, “Sektörde satışlar vadeli sistem üzerinden yapılıyor. Uygulamacılar uzun vadede yapılan ödemelere direnemeyerek bir süre sonra iş yapamaz hale geliyor. İşletmeleri batıran kâr değil, nakit akışının olmamasıdır. Bayiler ve uygulamacılar banka kredisine yönelse sektör bir nebze de olsa daha sağlıklı hale gelecek. Türk insanı tüzel bir kuruma borçlu olacağına insanlara borçlanmayı tercih ediyorlar. Banka korkusunun yanı sıra bir ikinci neden de bankadan kredi kullanıldığında her şeyin faturalı düzenlenmesi gerekiyor. Ancak sektör hala kaçak işlerle dolu” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Blue’Safe Mavi Kale, dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!
  • 05.10.2013 10:34

Blue’Safe Mavi Kale, dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!

Isı yalıtım sektörünün lider markalarından Blue’Safe Mavi Kale, binaların dış ce ...

Mardav EPS ısı yalıtım üretimine başladı!
  • 01.08.2013 09:33

Mardav EPS ısı yalıtım üretimine başladı!

Isı yalıtımı, yalıtımlı cephe çözümleri, dizayn dekorasyon, çatı su yalıtımı, gi ...

Bennu Gerede’nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları Erzurum’da sergileniyor!
  • 27.05.2013 14:37

Bennu Gerede’nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları Erzurum’da sergileniyor!

Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin, yalıtım konulu fotoğraflarının yer ald ...

Mavi Kale, Pasif Ev projesini yaygınlaştıracak!
  • 20.02.2013 08:19

Mavi Kale, Pasif Ev projesini yaygınlaştıracak!

Dow, Mardav ve Kalekim ortaklığıyla kurulan Blue’Safe Mavi Kale, geçtiğimiz yıl ...

Mardav Rock Manto taşyünü mantolama yalıtımla binalarda ısıyı koruyacak!
  • 08.11.2012 14:44

Mardav Rock Manto taşyünü mantolama yalıtımla binalarda ısıyı koruyacak!

Gelişen ve değişen pazar koşulları doğrultusunda, ürün gamlarını şekillendirdikl ...

Enerji tüketimi yok denecek kadar az!
  • 22.03.2012 09:42

Enerji tüketimi yok denecek kadar az!

Dow Chemical, Mardav ve Kalekim’in 2004 yılında mantolama pazarına sundukları pa ...