maritbet girişmaritbet
Mavi Kale, Pasif Ev projesini yaygınlaştıracak!

Mavi Kale, Pasif Ev projesini yaygınlaştıracak!

Dow, Mardav ve Kalekim ortaklığıyla kurulan Blue’Safe Mavi Kale, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin ilk sertifikalı “Pasif Ev” projesini hayata geçirirken, bu yıl projeyi yaygınlaştırmayı hedefliyor

 

Dow, Mardav ve Kalekim ortaklığıyla kurulan Blue'Safe Mavi Kale, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ilk sertifikalı “Pasif Ev” projesini hayata geçirirken, bu yıl projeyi yaygınlaştırmayı hedefliyor. Pasif Ev projesini 2013 yılında devam ettireceklerini açıklayan Kalekim Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş, Türkiye'de yeni Pasif Ev projeleri geliştirmeyi, halk nezdinde farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Geçtiğimiz yıl Urla'da inşa edilen ilk sertifikalı Pasif Ev'in ısınmak için daha az enerji harcadığını söyleyen Akbaş, “Pasif Ev'ler, yüzde 95'lere varan oranda düşük enerji tüketimi ile sıfır emisyon sağlıyor. Böylece standart evlere kıyasla Pasif Ev'de 10-15 kat daha düşük fatura gelmesi bekleniyor” diye konuştu. Akbaş, Mavi Kale olarak yurtiçindeki yatırımlara devam edeceklerine işaret ederek, “Bu anlamda pazardaki talep ve beklentiler bizim için son derece önemli. 2013 yılında özellikle bayilere yönelik önemli çalışmalar hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
 
Blue'Safe Mavi Kale'nin, ısı yalıtımında komple çözüm sunmak için oluşturulduğunu ifade eden Akbaş, firmanın kurulduğu günden bu yana ısı yalıtım sektörüne birçok yenilik getirdiğini söyledi. Akbaş, yalıtım ürünlerine ve uygulama çalışmalarına garanti verdiklerine değinerek, “Ürünlerimize 10 yıl, bayilerimiz vasıtası ile yapılan uygulama çalışmalarımıza ise iki yıl garanti veriyoruz. Ayrıca uygulama esnasında oluşabilecek zararlara karşı ısı yalıtımı yaptığımız binaları uygulama garantisinin yanı sıra uygulama süresine ilave olarak iki yıl boyunca da sigortalıyoruz. Sigortalama kapsamına; uygulama esnasındaki yangın, patlama, fırtına gibi hasarlar; uygulama sonrasında da hatalı çizim, yanlış malzeme, montaj ve işçilikten kaynaklanan hasarlar giriyor” açıklamasını yaptı.
 
Isı yalıtımının Türkiye için yeni bir kavram olduğunu belirten Altuğ Akbaş, Türkiye'de yalıtım bilincinin yeni gelişmeye başladığını ifade etti. Bu açıdan sektörün, büyüme potansiyeline de sahip olduğunu vurgulayan Akbaş, “Ülkemizdeki mevcut binaların yüzde 85'inin hala yalıtımsız olduğu düşünüldüğünde de bu potansiyel daha net görülüyor” değerlendirmesini yaptı.
 
Türkiye'de ısı yalıtımı pazarının yaklaşık 2 milyar TL büyüklüğe ulaştığını kaydeden Akbaş, “Sektörün yıllık büyüme ortalaması yüzde 20. Şu an mantolama pazarı ortalama 40-45 milyon metrekare büyüklüğe sahip. Bu pazardan XPS ısı yalıtım levhaları yüzde 10-12 oranında pay alıyor. Biz de 2004 yılından bu yana Blue'Safe Mavi Kale olarak XPS mantolama pazarının lideri konumundayız. Bu konumumuzu 2012 yılında da koruduk” şeklinde konuştu. 
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu
  • 17.10.2022 17:00

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki ...

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!
  • 13.10.2022 16:43

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!

Kalekim, dinamik ürünler oluşturmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak veya var olan ...

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor
  • 07.06.2022 16:22

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yurt içi ve yurt dışı ...

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı
  • 22.04.2022 16:03

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılında ulaştığı ...

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti
  • 02.03.2022 15:54

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılı finansal so ...

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı
  • 14.02.2022 09:03

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı

Kalekim, inşaat malzemeleri sektöründeki portföyünü daha da güçlendirmek am ...