maritbet girişmaritbet
Mardav Rock Manto taşyünü mantolama yalıtımla binalarda ısıyı koruyacak!

Mardav Rock Manto taşyünü mantolama yalıtımla binalarda ısıyı koruyacak!

Gelişen ve değişen pazar koşulları doğrultusunda, ürün gamlarını şekillendirdiklerini söyleyen Mardav Grup Ürün Müdürü Özge Sipahioğlu, mantolama, dekorasyon ve su yalıtımı gibi farklı kulvarlarda yeni ürünleriyle hizmet sunmaya devam ettiklerini dile getirdi

 

Gelişen ve değişen pazar koşulları doğrultusunda, ürün gamlarını şekillendirdiklerini söyleyen Mardav Grup Ürün Müdürü Özge Sipahioğlu, mantolama, dekorasyon ve su yalıtımı gibi farklı kulvarlarda yeni ürünleriyle hizmet sunmaya devam ettiklerini dile getirdi. Bu kapsamda son olarak sistem bileşenlerine beş yıl garanti verdikleri Rock Manto taşyünü mantolama paketini piyasaya sunduklarını vurgulayan Sipahioğlu, “Pazardaki büyüyen ihtiyaç ve projelerden gelen talepler bizi taşyünü mantolama paketini çıkartmaya yönlendirdi. Bir yıl süren araştırmalarımız, ürün testlerimiz ve eğitimlerimizden sonra Rock Manto markamızla sistem bileşenlerini garantili olarak piyasaya sunmaya başladık. Rock Manto Dual ve Rock Manto 150 olmak üzere iki paket sistem bulunuyor” dedi.

Rock Manto Dual'in, dış cephe mantolama sistemleri için özel üretilmiş çift yoğunluklu taşyünü levhalar ile oluşturulmuş bir sistem olduğunu anlatan Sipahioğlu, sistem bileşenlerinin, Rockwool Front Rock Max E ısı yalıtım levhası, Rock Manto yapıştırma harcı, Rock Manto sıva harcı, Rock Manto file, Rock Manto fileli PVC köşe profili, Rock Manto çelik çivili dübel, Rock Manto son kat kaplamadan oluştuğunu aktardı. Rock Manto 150'nin ise İzober Rock 150 kg/metrekare yoğunluktaki taşyünü levhalarıyla üretilen diğer bir paket sistemleri olduğunu belirten Sipahioğlu, “Paket bileşenleri ise İzober Rock ısı iletkenlik değeri 0.040 W/mK olan ısı yalıtım levhası, Rock Manto yapıştırma harcı, Rock Manto sıva harcı, Rock Manto file, Rock Manto fileli PVC köşe profili, Rock Manto çelik çivili dübel, Rock Manto son kat kaplamadan oluşuyor” şeklinde konuştu.

Su yalıtımı ürün grubunda da yeni ürünleri ile hızla büyümeye devam ettiklerine dikkat çeken Özge Sipahioğlu, Blue Safe Water Stop sodyum bentonit esaslı, yalıtım bandını piyasa sunduklarını ifade etti. Soğuk derzler ve betonarmedeki yatay ve düşey boru geçişlerinin su yalıtımı açısından en güçsüz kesitlerden biri olduğunu vurgulayan Sipahioğlu, “Bu kısım için ideal bir çözüm olan su ile şişen yalıtım bandı, klasik PVC bantlar gibi su yolunu uzatmaz, direkt olarak su geçen boşlukları doldurarak suyu kesin bir şekilde durdurur. Şişen bu bant, hem soğuk hem de sıcak havalarda döşenebilecek şekilde formüle edildi” diye konuştu.

“Rayboard, dekorasyonda özel tasarıma imkan tanıyor”

Bir başka yeni ürünlerinin, özellikle ıslak hacimlerde dekorasyon anlamında özel tasarıma imkan sağlayan Ravboard olduğunu belirten Özge Sipahioğlu, Dow Chemical firmasının ekstrüde polistren sert köpük markası Styrofoam'dan mamul olduğu bilgisini verdi. Styrofoam'ın her iki yüzeyi cam elyaf file ile güçlendirilmiş suya dayanıklı endüstriyel sıva kaplı bu ürün ile yuvarlak hatlı geometrik tasarımlara imkan tanıdığını söyleyen Sipahioğlu, şunları ekledi:

“Ravboard yapı elemanları, farklı tasarıma imkan tanıması, hafif olması, suya dayanıklı yapısı, cam mozaik için ihtiyaç duyulan düzgün yüzeyin sağlanabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi avantajlar sunuyor. Ravboard yüzeyinin istenilen malzeme ile kaplanması ile sayısız renk ve yüzey olanağı sağlanıyor. Bunların yanı sıra ayrıca sektörün ihtiyacı olan PVC membranlarını da bünyemize katma çalışmaları yürütüyoruz.”

Mardav Yalıtım'ın, Dow Chemical ile Belçika kökenli Ravago S.A. firmalarının ortaklığında inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir satış ve pazarlama firması olduğunu anlatan Sipahioğlu, ürün ve hizmetlerini geniş ve uzman bayi ağı ile tüketicilere ve inşaat sektörüne sunduklarını ifade etti.

“Mardav, yalıtım, dekorasyon, çatı ve cephe alanlarında öncelikli olmak üzere inşaat sektörüne üstün nitelikli ürün ve çözümler sunan sektörünün öncü ve lider firmalarından biri” diyen Sipahioğlu, yalıtım, dekorasyon, çatı ve cephe ve altyapı alanlarında öncelikli olmak üzere inşaat sektörüne yönelik çözümler ürettiklerini aktardı.

“Sektör olarak yılın ilk yarısını durağan geçirdik”

2011 yılını hedefleri ile paralel bitirdiklerini söyleyen Özge Sipahioğlu, 2012'nin ilk çeyreğini, iklim koşullarının etkisiyle sektör olarak durağan geçirdiklerini dile getirdi. Yıl sonunda yaklaşık yüzde 20'lik bir artış elde etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Sipahioğlu, bunda son kullanıcıda artan yalıtım bilinci ve enerjinin verimli kullanılması ve korunması yönündeki devlet politikaları ile Mardav bünyesine eklenen yeni ürünlerin etkili olduğunu kaydetti. Özellikle yenileme projelerinin devam etmesi ile yalıtım sektörünün ısı yalıtımı ve mantolama tarafında canlılık yaratacağını öngördüklerini belirten Sipahioğlu, şöyle devam etti:

“Türkiye yalıtım sektörüne kalite bilincini getiren ve sonrasında çözülmüş paketlerle sektörün önünü açan Blue Safe MaviKale, maalesef bu canlılıktan hak ettiği payı alamıyor. Standart dışı üretim, kaliteli ve doğru olandan çok aynı işi yapar yönündeki bilgi eksikliğinin sonucundaki düşünceler ile ucuza yönelme bu duruma neden oldu.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Blue’Safe Mavi Kale, dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!
  • 05.10.2013 10:34

Blue’Safe Mavi Kale, dış cepheler için dekoratif çözümler sunuyor!

Isı yalıtım sektörünün lider markalarından Blue’Safe Mavi Kale, binaların dış ce ...

Mardav EPS ısı yalıtım üretimine başladı!
  • 01.08.2013 09:33

Mardav EPS ısı yalıtım üretimine başladı!

Isı yalıtımı, yalıtımlı cephe çözümleri, dizayn dekorasyon, çatı su yalıtımı, gi ...

Bennu Gerede’nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları Erzurum’da sergileniyor!
  • 27.05.2013 14:37

Bennu Gerede’nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları Erzurum’da sergileniyor!

Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin, yalıtım konulu fotoğraflarının yer ald ...

Mavi Kale, Pasif Ev projesini yaygınlaştıracak!
  • 20.02.2013 08:19

Mavi Kale, Pasif Ev projesini yaygınlaştıracak!

Dow, Mardav ve Kalekim ortaklığıyla kurulan Blue’Safe Mavi Kale, geçtiğimiz yıl ...

Mardav Rock Manto taşyünü mantolama yalıtımla binalarda ısıyı koruyacak!
  • 08.11.2012 14:44

Mardav Rock Manto taşyünü mantolama yalıtımla binalarda ısıyı koruyacak!

Gelişen ve değişen pazar koşulları doğrultusunda, ürün gamlarını şekillendirdikl ...

Enerji tüketimi yok denecek kadar az!
  • 22.03.2012 09:42

Enerji tüketimi yok denecek kadar az!

Dow Chemical, Mardav ve Kalekim’in 2004 yılında mantolama pazarına sundukları pa ...