maritbet girişmaritbet
LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini tanıttı.

GROHE'nin marka merkezini ilk gününde 12.000'i aşkın ziyaretçi keşfetti. Etkili sürdürülebilirlik taahhüdü ile bu alandaki ilk sıhhi tesisat markalarından biri olan GROHE, tanıtımda Cradle to Cradle Sertifikalı® ürünlerini sundu

‘Sırada ne olduğunu keşfet' (‘Discover what's next'): Dünyanın en büyük konut ve inşaat sektörü markalarından biri olan LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini tanıttı. GROHE X platformu, GROHE'nin profesyonel iş ortakları ve tüketicilerine bilgilendirici ve ilham verici multimedya içerikler sunuyor. Her bir hedef kitlenin ilgi ve ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanan eğitici videolar, makaleleler ve ziyaretçilerin kendilerini yeni ürün özellikleri ile sarmalamalarına imkan veren 360° odalarını da içeren kişiselleştirilmiş bir program sunuluyor. Ayrıca, çeşitli GROHE uzmanlarının global markanın çalışmalarında sahne arkasına kısa bakışlar sundukları ‘… ile Bir Bardak Su'  veya her hafta özellikle ilham verici bir proje veya konu başlığının sunulduğu ‘Haftanın Heyecan Verici Olayı' gibi, ilginç video formatları da bulunuyor. 

Ziyaretçiler isterlerse GROHE X dünyasını kendi başlarına keşfedebiliyorlar isterlerse de satış yetkililerinden randevu alabiliyor, henüz hayata geçirilmiş olan inovasyonlar hakkında doğrudan bilgi alışverişinde bulunabiliyorlar. 

LIXIL Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika  (EMENA) Lideri ve Grohe AG Eş CEO'su Jonas Brennwald, “GROHE X, markamızın tarihinde bir kilometre taşını temsil ediyor. GROHE'yi deneyimlemek ve bizi harekete geçiren ürün ve konuları keşfetmek için eşi görülmemiş fırsatları ortaya çıkarıyor. Dilediğiniz yer ve zamanda GROHE X ile bağlantıya geçebilirsiniz. GROHE X bu şekilde fiziksel olarak birbirimizden uzak durmamız gereken bir dönemde bizleri birbirimize daha da yaklaştırıyor. Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimizden aldığım olumlu geri bildirimler, sekiz ay önce aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. GROHE X ile çıktığımız dijital yolculuğun henüz başındayız. Bu, önümüzdeki aylarda sürekli evrilmeye devam edecek olan, kalıcı bir platform. En büyük teşekkürü ise, uzaktan çalışırken bunların tümünü mümkün hale getiren ekibe borçluyum. Ortaya atılan bir fikrin GROHE X'e dönüştürülmesinde ortaya koydukları cesaret ve liderlik ile son derece büyük bir gurur duyuyorum,“ diyor.

GROHE'nin sürdürülebilirlik yolculuğunda yeni bir kilometre taşı

GROHE X lansmanı için, ücretsiz olarak sunulan editoryal içeriklerin yanı sıra platformda davetlilere yönelik canlı ve isteğe bağlı etkinlik formatları da bulunuyor. Bu özel GROHE X lansman haftası, global markaya sıhhi tesisat ürünleri sektöründe sürdürülebilirliğin öncüsü olarak konumunu bir defa daha kanıtlama fırsatını sağlayan gala açılışı ile başladı: Global marka, en çok satan dört ürününün Cradle to Cradle Sertifikalı ® varyantlarını sundu.[1] Lineer Al-Yap-At modelinin aksine, Cradle to Cradle, kesintisiz malzeme döngülerini temsil ediyor: Ürün, ömrünün sonunda bileşenleri ile yeni ürünler oluşturabilecek şekilde üretiliyor. Sertifikasyon aşamasında, ürün beş kategori altında değerlendiriliyor: malzeme sağlığı, malzemenin tekrar kullanımı, yenilenebilir enerji, su yönetimi ve toplumsal adalet. 


LIXIL International Bataryalardan sorumlu Lideri ve Grohe AG Eş CEO'su Thomas Fuhr ise, markanın sürdürülebilirlik stratejisi için döngüsel yaklaşımın önemini, “Altın düzeyde Cradle to Cradle sertifikasyonlarına hak kazanmak, sürdürülebilirlik çalışmalarımızda büyük bir adımı temsil ediyor. Bir defa daha, sıhhi tesisat ürünleri sektöründe sürdürülebilir dönüşüm konusunda açık bir taahhütte bulunan ve yeni bir performans göstergesi  belirleyen ilk markalardan biri olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. İnşaat sektörü, dünya çapında malzeme tüketiminin yüzde 50'sinden fazlasını gerçekleştirmesinden ötürü, lineer modelden uzaklaşılarak döngüsel ekonomiye ilerlenmesi ve doğal kaynakların sömürülmesine son verilmesinde  çok önemli bir role sahip. İş modelimizi, döngüsel değer oluşturma doğrultusunda dönüştürmemiz ve yeni kaynaklar kullanmak yerine ömrünün sonuna gelen ürünleri kıymetli malzeme bankaları olarak görmeye başlamamız gerekiyor,” sözleri ile açıklıyor.

GROHE aynı zamanda markanın sürdürülebilirlik taahhüdünün sosyal boyutunu da güçlendiren yeni “GROHE Tesisatçı Meslek Eğitim ve Öğretimi” (GIVE) programını da[2] tanıttı. GROHE halihazırda, EMENA bölgesinde tesisatçılık eğitimi sunan 26 kurum ile işbirliği yapıyor. Marka, GIVE programı kapsamında modern eğitim tesisleri kurarak ve eğitim malzemeleri ve deneyimli teknik eğitmenler sağlayarak en son teknolojiye sahip bir çerçeve oluşturulmasında tesisatçılık okullarına destek olacak. 


Geleceğin yaşam alanları için yerinde inovasyonlar

Tanıtım programının bir diğer belirleyici konu başlığını da, müşteri merkezlilik konusu oluşturdu. Bu durum, yeniden lansmanı yapılan çok satan GROHE Eurosmart'ın sunumu ile de vurgulandı[3]. Marka, bataryanın dördüncü neslinde, en temel ürünlerinden birini yeniden şekillendirerek Eurosmart'ı portföyünün çok yönlülüğü en yüksek serisi haline getirdi: Kullanıcılar artık yüzeyler ile teması minimize eden ve doktor muayenehaneleri için ideal olan uzun kulanda kolu gibi farklı kumanda kolu varyantları arasından seçim yapabiliyorlar. 

“İnsan merkezli düşünce ve tüketicilere dair derin bir anlayış, dünyanın dört bir yanında insanların günlük yaşamlarını iyileştiren ve değer katan anlamlı ürünler geliştirilmesinde kilit bir rol oynuyor. Ürünlerimiz ile, değişen tüketici ihtiyaçlarına ve toplumsal trendlere cevap vermek istiyoruz. Ürün geliştirme çalışmalarımızda, üç kilit makro trend yolumuza ışık tutuyor: Kentleşme, Sağlık & İyi Yaşam ve Sürdürülebilirlik[4]. Örneğin, geçen yıl banyonun bir spa ve sağlık alanı olduğu fikri tam anlamıyla ivme kazandı. Tüketiciler, hatırlanmaya değer deneyimler oluşturmalarına yardımcı olan banyo ürünleri arayışındalar ve banyoyu vücutlarına, zihinlerine ve ruhlarına bakabilecekleri bir alana dönüştürmek istiyorlar. Bu trende ise, portföyümüzden kullanıcıların mutluluk dolu eşsiz anların tadını çıkartmalarına olanak sağlayan en özel ürünleri içermek üzere şekillendirdiğimiz yeni GROHE SPA koleksiyonu[5] ile cevap verdik,” diyor EMENA LIXIL Global Tasarım Lideri Patrick Speck. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!
  • 26.08.2021 11:19

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!

GROHE’nin ilk 2’si 1 arada hibrit bataryası, tek kumandalı bataryanın avantajlar ...

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!
  • 10.06.2021 11:46

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!

Kolay montaj ve akıllı özellikler ile fonksiyonel çok yönlü bir ürün olan GROHE ...

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor
  • 15.04.2021 11:57

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor

GROHE, pandemiye rağmen sektör profesyonelleri, son tüketiciler ve öğrencilerle ...

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı
  • 20.03.2021 16:11

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini t ...

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor
  • 23.02.2021 07:30

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor

GROHE Baulines batarya portföyü, yeni ve modern tasarımına ek olarak daha fazla ...

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi
  • 07.02.2021 09:15

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi

GROHE X, etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor. Ziyaretçiler, özel destek al ...