maritbet girişmaritbet
Kremna Mermer, Anadolu'nun doğal taşlarını e-ticarete taşıyor!

Kremna Mermer, Anadolu'nun doğal taşlarını e-ticarete taşıyor!

Tarihin en büyük uygarlıklarına ev sahipliği yapan Anadolu’nun keşfedilmeyi bekleyen doğal taşları e ticaretin rüzgarına kapıldı

Hititler, Frigyalılar, Yunanlılar, Farslar, Romalılar, Bizanslılar, Moğollar… Birçok uygarlığın yolu Anadolu'dan geçmiş, bu bazen kısa bazen de uzun sürmüş. Bu uygarlıklar tarihteki yerini alırken, Anadolu'da geçmişin en önemli olaylarına tanıklık etmiş. Yıllar sonra her araştırma bir başka gerçeğe ulaştırdı insanlığı. Ancak Anadolu'da halen keşfedilmeyi bekleyen güzellikler yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de doğal taşlar. Mozaiklere verilen önem son yıllarda gittikçe artsa da ismi dahi bilinmeyen çok sayıda taşı barındırıyor Anadolu.

Burdur'un Bucak ilçesinde fayans, eskitme ve mozaik üretimi üzerinde faaliyet gösteren Kremna Mermer de bu özellikleri ortaya çıkarmak için yola koyuldu. Bu kararı hayata geçirirken de en büyük yardımı teknolojik gelişmelerden aldı. Böylece kendisini yenilemek ve geliştirmek adına internet üzerinden satışa başlayan sektörlere bir yenisi daha eklendi. İnternet üzerinden doğal taş satışına başlayan Kremna Mermer, Megakremport adı altında bir online doğal taş sitesi kurarak, Anadolu'nun bilinmeyen doğal taşlarını bu sitede sergilemeyi amaçlıyor. 50 bin dolara yakın yatırımla kurulan sitede ilk etapta 250 ila 300 çeşit doğal taş satışa sunulurken, 2014 yılında bu ürün çeşidinin 3 bin 500'e çıkarılması hedefleniyor.

İhracatın yüzde 70'i Avrupa yüzde 30'u Amerika

İleriye dönük projeleri hakkında bilgi veren Kremna Mermer Makine Sanayi Ticaret Ltd Şti ortaklarından Taha Yeni, firmanın 12 yıl önce eskitme ve mozaik üretimi üzerinde faaliyete başladığını söyledi. 2010 yılında ise Mesut Çiloğlu ile birlikte söz konusu şirketi devraldıklarını anlatan Yeni, mermerin dekoratif amaçlı kullanımı üzerine çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Yeni,“Seydiköy'deki işletmemiz 3 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplamda 34 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Yaklaşık 130 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yılsonuna kadar bu sayıyı 200 kişiye ulaştırmayı amaçlıyoruz. Fabrikamızda 25 ila 30 bin metrekarelik bir üretim var. Bu üretimin yaklaşık 20 bin metrekaresi ihracat gitmektedir. Geri kalan kısmını da iç piyasaya veriyoruz. İç piyasada bizden ihraç kayıtlı ürün alıp ihracat yapıyor. Bunlarla birlikte 30 bin metrekare üretimimizin tamamını ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 70'ini Avrupa'ya, yüzde 30'unu da Amerika'ya yapıyoruz” dedi.

2013 yılındaki İzmir doğal taş fuarından sonra pazarlarını genişletme kararı aldıklarını belirten Yeni, “Hedef pazarlar olarak Doğu blok ülkeleri, Arap pazarı, Güney Afrika ve Avustralya pazarına inmeye karar verdik. Bunlarla ilgili altyapı çalışmalarımızı başlattık. Buralara ilk deneme konteynırlarımızı gönderdik. Ürünlerimizin hepsini işlenmiş olarak gönderiyoruz. Bizim kendi ocağımız olmadı için ürünlerimizi Türkiye'nin her yerinden tedarik ediyoruz. 12-13 çeşit taşla çalışıyoruz. Buralardan yarı mamul olarak aldığımız ürünleri, tam mamule çevirip, dekoratif taşlar üreterek ihraç ediyoruz” diye konuştu

1,5 milyon dolarlık fabrikada fayans üretilecek

Geçen yıl 8 milyon TL ciro elde ettiklerini dile getiren Yeni, bu rakamın 6,5 milyon TL'lik kısmının ihracattan elde edildiğini belirtti. “Önümüzdeki yıl ise ihracat rakamımızı 10 milyon dolara çıkartmayı istiyoruz” ifadelerini kullanan Taha Yeni, “Bunun için çeşitli yatırımlar yaptık. Bulunduğumuz işletmede makine yatırımımız oldu. Bucak OSB'de, Mesut Çiloğlu, Mehmet Ali Kıvrak, Yılmaz Yılmaz ile birlikte ortak yeni bir fabrika devraldık. 1,5 milyon dolarlık yatırım ile devraldığımız fabrikada fayans üretimi yapacağız. 2 bin metrekare kapalı alanı olmak üzere 11 metrekare üzerine kurulu fabrikada Arap ve Uzakdoğu ülkelerine fayansları ihraç etmeyi amaçlıyoruz. Çünkü bu ülkelerden bu şekilde talepler geldi ve çalışmalara başladık” açıklamasını yaptı.

Türkiye'de ilk olan Megakremport adı altında online bir doğal taş satış sitesi kurduklarını vurgulayan Yeni, “ Firmaların kendilerine ait, sadece müşterilerinin takip etmesi için yaptığı bu tarz sisteler var. Ama bizim kurduğumuz ‘www.kremport.com.tr' ismindeki web sitesi tüm tüketicilere ulaşmak için kuruldu. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımız bitti. Online post cihazı ve güvenlik aşamaları için bankalarla çalışmalar yapıyoruz. İç piyasada biz çok seçiciyiz. Tüm bireyleri takip etmek adına alt yapımız yoktu o yüzden her firma ile çalışamıyorduk. Bu durumun ortadan kalkması için online bir satış sitesi kurulması şarttı. Çünkü artık telekomünikasyon, bilişim çağında yaşıyoruz. İnternetin girmediği köşe, mecra, ev, birey kalmadı. Herkes internetten oturduğu yerden alışveriş yapabiliyor. Biz de neden doğal taş alımlarını internet üzerinden yapamasın diye düşünerek bu siteyi kurmaya karar verdik. Bu sayede hem takip edilebilirlik kolaylaşacak, hem de müşteri oturduğu yerden internet üzerinden ürünleri inceleyerek ulaşabilecek” diye konuştu.

İlk etapta 250 ila 300 çeşit ürün olacak

Sitenin 50 bin dolara yatırım ile kurulduğunu söyleyen Yeni,“Türkiye'deki bütün doğal taşları bu sitede satışa sunarak tüketiciye ulaşmayı amaçlıyoruz. Anadolu elindeki doğal taşı daha yeni yeni farkına varmakta. Son zamanlarda doğal taşa bir eğilim ve yönelme var. Bu site sayesinde son tüketiciye doğal taşları zaman kaybettirmeden ulaştırmayı hedefliyoruz. Sitede ilk etapta 250 ila 300 çeşit doğal taş sergilenecek. 2014 yılı hedefimiz ise 3 bin 500'e yakın ürününü sergilemek. Sitede bulunan doğal taşlar seramik kullanılan her yerde kullanılabilir. Bu site şimdilik sadece iç piyasaya yönelik olacak. 2- 3 yıl içerisinde de internetten ihracat yapmayı planlıyoruz. Müşteriler, konteynır bazında bir ürün alacağı zaman vakit kaybının ortadan kalkması adına internet üzerinden alışveriş yapabilecek” ifadelerini kulandı.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kremna Mermer, Anadolu'nun doğal taşlarını e-ticarete taşıyor!
  • 03.09.2013 09:03

Kremna Mermer, Anadolu'nun doğal taşlarını e-ticarete taşıyor!

Tarihin en büyük uygarlıklarına ev sahipliği yapan Anadolu’nun keşfedilmeyi bekl ...

Kırıkkale'deki Büklükale'de 4000 yıllık tarihi şehir gün ışığına çıkıyor!
  • 21.06.2013 12:24

Kırıkkale'deki Büklükale'de 4000 yıllık tarihi şehir gün ışığına çıkıyor!

Kırıkkale'deki Büklükale ören yerinde 4 yıldır devam eden kazılarda, Hititlerden ...

Kırşehir Kalehöyük'te kazılara başlandı!
  • 19.06.2013 15:06

Kırşehir Kalehöyük'te kazılara başlandı!

Kalehöyük Kazıları Bilimsel Danışmanı ve Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Arkeoloji ...

Anadolu 'da Antik Dönemden Günümüze Su Mühendisliği Harikaları ve Rotaları kitabı çıktı!
  • 22.04.2013 10:33

Anadolu 'da Antik Dönemden Günümüze Su Mühendisliği Harikaları ve Rotaları kitabı çıktı!

Su pompaları üreticisi Wilo Türkiye'nin yayınladığı, Anadolu 'da Antik Dönemden ...

Türkiye'den bir kulüp başkanı Yunanistan'da ada satın aldı mı?
  • 01.02.2013 10:42

Türkiye'den bir kulüp başkanı Yunanistan'da ada satın aldı mı?

Küresel krizde büyüyen borçlarından kurtulmak için tesislerini ve adalarını satı ...

İznik Çinisinin, ahşapla mükemmel beraberliği
  • 30.11.2011 14:42

İznik Çinisinin, ahşapla mükemmel beraberliği

İznik’te bir çiftlikte mobilya üretimi yapan One&Only markası, İznik’in kökleri ...