maritbet girişmaritbet
Türkiye'den bir kulüp başkanı Yunanistan'da ada satın aldı mı?

Türkiye'den bir kulüp başkanı Yunanistan'da ada satın aldı mı?

Küresel krizde büyüyen borçlarından kurtulmak için tesislerini ve adalarını satışa çıkaran?Yunanlılara Türk şirketleri müşteri oldu. Büyük bir kulübün başkanının ülkede tatil köyü kurmak için ada satın aldığı da iddia edildi.

 

Ekonomik krizle boğuşan, borçlarını ödeyebilmek ve bütçe açığını kapatmak için birçok tesisini satan Yunanistan'ın en iyi müşterisi Türkler oldu.
 
Doğuş Grubu'nun ülkede bir limana ortak olmasının ardından özelleştirmelere talip olan Türk şirketi sayısı artıyor. Bir iddia göre ise Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden birinin başkanı, Yunanistan'da tatil köyü yapmak için ada satın aldı. İstanbul'da da temsilciliği bulunan European Travel Tours şirketi, strateji belirlemek amacıyla ülkede araştırma yaptırdı. Yapılan araştırma sonuçları analiz edildiğinde kriz öncesine göre en fazla iş hacmi artışının Türkiye'den sağlandığı, turist sayısında da en fazla artışın yine Türkiye'den sağlandığı belirlendi. Türk turist potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden European Travel Tours Yönetim Kurulu Başkanı Pavlos Sotiriou, 10 ülkede şirketlerinin bulunduğunu belirterek, “Uluslararası bir çok tur şirketimiz var. Fakat en çok iş hacmini Türkiye ile yapıyoruz. Şunu anladık ki en iyi dostumuz Türklermiş. Bütün ülkelerde açtığımız şirketlerin toplam hacmi, Türkiye'dekine denk geliyor” dedi.
 
Şirketin Genel Müdürü Katerina Paila'da Yunanistan'da birçok adanın satılığa çıktığını ve en iyi yatırımın yine Türk işadamlarından geldiğini belirterek ‘Türkiye'den bazı iş adamları bizim adaları satın almaya başladılar. Burada tatil köyü yapıyorlar. İstanbul'da ismini açıklayamayacağımız büyük Türk takımlarından birisinin başkanı Yunanistan'da bir ada satın aldı. Yunanistan'ın büyük 12 adasına Türk işadamları yatırım yapıyorlar. Bu yatırımlar bizi ayakta tutacaktır” dedi. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı ve Satış Müdürü Ömer Faruk Atay'da Türk ve Yunan şirketleri arasında köprü vazifesi yaptıklarını, Yunanlıların Türklere güveninin de her geçen gün arttığını söyledi.
 
Cüneyt BİTİKÇİOĞLU/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadim Kahve Türk dünyasının asırlık lezzetlerini buluşturdu
  • 04.05.2026 17:37

Kadim Kahve Türk dünyasının asırlık lezzetlerini buluşturdu

Yüzyıllar öncesine uzanan Türk mutfak kültürünü aynı sofrada buluşturan Turan Ye ...

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu
  • 28.04.2026 14:33

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER'in 20'nci kez düzenlediği Ga ...

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı
  • 27.04.2026 11:03

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin ...

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...

Geleceğin iç mekân ekosistemi FDI’da şekillenecek
  • 15.04.2026 17:37

Geleceğin iç mekân ekosistemi FDI’da şekillenecek

Furnishings & Design Istanbul (FDI), Türk mobilya ve iç mekân endüstrisinin ...

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü
  • 13.04.2026 17:34

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü

İklim krizine karşı atılan adımlar her geçen gün daha fazla önem kazanırken, Tür ...