maritbet girişmaritbet
İznik Çinisinin, ahşapla mükemmel beraberliği

İznik Çinisinin, ahşapla mükemmel beraberliği

İznik’te bir çiftlikte mobilya üretimi yapan One&Only markası, İznik’in kökleri Osmanlılar, Romalılar, Selçuklular ve daha öncesine dayanan çinisini, mobilya ile birleştirdi.

İznik'te bir çiftlikte mobilya üretimi yapan One&Only markası, İznik'in kökleri Osmanlılar, Romalılar, Selçuklular ve daha öncesine dayanan çinisini, mobilya ile birleştirdi. Mobilya tarihinde ilk kez koltuk ve kanepe tasarımlarında çini kullanan firma, mobilyanın ahşabını da Çiniyi de tamamen el işçiliği ile üretiyor ve tarihi evlere taşıyor.

Bursa'nın meşhur Yeşil türbesinin cephelerini süsleyen İznik Çinisini, Osmanlı'dan günümüze taşınmış olan bu sanatı One&Only şimdi mobilyayla birleştiriyor. Mobilyaya farklı bir soluk getiren firma, Bursa'nın İznik kentinde hem kentin çinisinin yaşamasına katkıda bulunuyor hem de elle ahşap oymacılığı ile tarihi eserleri aratmayacak ürünler ortaya çıkartıyor.

One&Only mobilyaların ahşabında yaşlı gürgen ağaçları tercih ediyor. Mobilyaların ahşabının oymacılığı, ustalarının çalışmaları ile şirketin sahibi Hasan Kara'nın kendi tasarımlarının harmanlanması ile ortaya çıkıyor. İznik çinilerinde ise Kültür Bakanlığından sanatçı ünvanı almış olan Adil Can Güven ve Nursan Güven'in çini atölyesi ile çalışan One&Only, bu yoğun ve emek isteyen sürecin ardından mobilyalarını meydana getiriyor.

Mobilyaların üretim süresi değişkenlik gösterebiliyor. Vine Spring isimli sadece ahşaptan oluşan koltuk takımının tek bir kanepesinin üretimi için 6 usta çalıştı ve tamamlanması 3. 5 ay sürdü. One&Only bu tasarımı ile Adana Fuarı dahil bir çok fuara katıldı.

Mobilyalarda kullanılan İznik çinilerinde diğer çinilerdenfarlı bir özellik olarak yüzde 85'e varan kuvartz taşı oranı bulunmakta. One&Only, İznik'e özel Kuvartz taşının ana malzeme olduğu İznik çinileri, kuvartzın, çininin daha parlak görünümlü ve homojen olmasını sağladığı için tercih etmiş. Tasarımında mavi, yeşil turkuaz ve kırmızı olmak üzere dört ana rengin olduğu İznik çinisi içeriğindeki kuvartz, içeriğindeki pozitif enerji ile şifa taşı olarak da biliniyor.

Koleksiyonları arasında koltuk, kanepe, berjer, sehpa, yemek odası ve konsol bulunan One&Only, klasik stilde mobilyalar üretiyor ve isteğe göre kişiye özel sadece ahşap ya da hem ahşap hem çini desenli mobilyalar üretebiliyor. One&Only koleksiyonlarına yakında yatak odası ve detay ev aksesuarları da ekleyecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfak tezgahı seçerken nelere dikkat edilmeli?
  • 26.11.2022 11:01

Mutfak tezgahı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Evde en çok zaman geçirilen mekanlardan olan mutfaklar, son yıllarda pandemi ned ...

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi
  • 16.07.2022 10:26

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yılın ilk altı aylık döneminde ve h ...

Ferm'den konforlu puf tasarımları!
  • 11.04.2022 11:32

Ferm'den konforlu puf tasarımları!

Tamamlayıcı bir mobilya olarak kullanılan puflar evlerimizde yerlerini alıyor. F ...

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!
  • 17.02.2022 12:07

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!

El işçiliği kullanarak tasarladığı mobilyalarla dikkati çeken Portekizli şirket ...

Aster'den salonlar için yeni trendler!
  • 15.02.2022 12:04

Aster'den salonlar için yeni trendler!

Portekizli mobilya şirketi Aster yeni koleksiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. İ ...

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!
  • 04.02.2022 11:57

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!

Modüler mobilya kullanımı özellikle salonlarınızı dekore ederken esneklik sağlıy ...