Hilti'den şantiyelerdeki en karmaşık süreçler için mühendislik çözümleri
İnşaat projelerinde mühendislik çözümleri; verimlilik, zaman, kârlılık ve projelerin sürdürülebilirliğinde önemli rol oynuyor.
Bu noktada Hilti Türkiye; yazılım, servis ve ürünlerinin yanı sıra sunduğu mühendislik hizmetleriyle de inşaat profesyonellerinin çözüm ortağı olarak sektörde farklılaşıyor. Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, inşaat teknolojileri sektörünün önemli oyuncularından biri olarak mühendislik çözümleri, ilgili teknik ürün verilerine kolay erişim, güvenlik, maliyet verimliliği ve kalite gibi birçok proje gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olmak amacıyla her geçen gün sektörü bir üst noktaya çıkarmak için çalıştıklarını vurguluyor.
Geliştirdiği yazılım, servis ve ileri teknoloji ürünlerin yanı sıra mühendislik hizmetleriyle de inşaat endüstrisinde fark oluşturan Hilti, giderek büyüyen proje ölçeklerini ve karmaşık süreçleri çok daha efektif hale getiriyor. Sertifika sahibi deneyimli Hilti mühendisleri ve teknik uzmanları, tasarımdan kuruluma ve bina yönetimine kadar her süreçte inşaat profesyonellerine rehberlik ediyor. Hilti’nin mühendislik yetkinlik merkezleri ve proje yönetim ofisleri, özelleştirilmiş çözümlerle iş ortaklarına yardımcı olurken, şantiye destek uzmanları ise teknik tavsiyelerde bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak web sitesinde yer alan zengin teknik içerikleri ve Ask Hilti çevrimiçi mühendislik platformuyla inşaat profesyonellerinin işlerini kolaylaştırdıklarını söyleyen Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, yapı üretim sürecinin her evresinde yer aldıklarının altını çizdi.
Tasarım ve yazılım hizmetleri ile kapsamlı mühendislik hizmeti
İnşaat projelerinin iç dinamikleri gereği çok fazla değişken barındırdığını ve tüm bunların optimum bir dengede yürütülmesinin kapsamlı çözümlerle mümkün olduğunu belirten Özgecan Işıltan; “İster beton için ankraj tasarlansın ister modüler kanal sistemleri planlansın tasarım ve modelleme yazılımlarımız inşaat projelerini daha kolay, daha güvenli ve daha üretken hale getirmeye yardımcı oluyor. Mühendislik yazılımlarımızdan biri olan bulut tabanlı PROFIS Engineering yazılımımız, karmaşık hesaplamaları otomatikleştirerek ayrıntılı mühendislik uzmanlığı ihtiyacını en aza indiriyor. Ankrajların ve taban plakalarının CAD/BIM modelleri için gerekli yol haritasını oluşturan PROFIS Engineering, şantiyelerin dijital çözüm ortağı olarak süreçlere hız kazandırıyor” dedi.
Ürün tasarım merkezleri ile en son yönetmelikle uygun çözümler
Teknolojilere, yazılımlara ve hizmetlere yön verirken dünya çapındaki inovasyonlardan da ilham aldıklarını söyleyen Işıltan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da kendi Ar-Ge merkezlerimizi işletiyor ve en son yönetmelik gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olacak çözümler geliştirmek için dünya çapındaki ortaklarla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Hilti ürünlerinin teknik özellikleri konusunda da partnerlerimizle hep yakın temastayız. Teknik kılavuzlar, onaylar, test raporları, spesifikasyon metinleri ve BIM/CAD kaynakları dahil olmak üzere önemli ürün bilgilerini hızlı bir şekilde bulmak web sitemiz üzerinden mümkün hale geliyor. Tüm bunlara ek olarak mesleki gelişimin sürekliliğini esas alıyor, son gelişmeleri ürünlerimize entegre ettiğimiz gibi inşaat profesyonelleriyle de paylaşıyoruz. Bunun için daha verimli çalışmaya yardımcı olmak adına tasarlanmış akredite eğitim kurslarıyla inşaat profesyonellerinin değişen tasarım yöntemlerini ve endüstri standartlarını takip etmesini sağlıyoruz. Ayrıca çevrimiçi mühendislik platformumuz Ask Hilti'de ankraj tasarımı, beton dayanımı izleme veya yeşil bina gibi teknik konularda web seminerleri sunuyoruz.”
İnşaat sahalarında dijitalleşmeye öncülük edecek hizmetler
Sektörün değişen teknolojik ihtiyaçlarına BIM ve Profis Engineering yazılımlarıyla cevap verdiklerini anlatan Özgecan Işıltan, bulut tabanlı bir tasarım metodolojisi olan PROFIS Engineering ve yapıların tasarım aşamasından yıkım aşamasına kadar geçen sürecin dijital olarak izlenebilirliğini sağlayan BIM çözümleriyle dijital bir hizmet ekosistemi oluşturduklarını şu sözlerle açıkladı: “Hilti olarak projenin tüm süreciyle ilgili 3 boyutlu bir bilgi paylaşımı oluşturan BIM, yani Yapı Bilgi Modellemesi uygulamaları sunuyoruz. Ürünlerimizin dijital ikizlerini Hilti’nin BIM/CAD kütüphanesi aracılığı ile tüm müşterilerimize ve mühendislere ücretsiz olarak sağlamaya başladık. Hilti ürünlerinin 3D ve 2D BIM/CAD objelerini bulunduran geniş bir içeriğe erişmeyi mümkün kılan bu kütüphane ile 3D çalışmaları direkt olarak AutoCAD®, Revit® ve Tekla Structure gibi programlara aktarmaya imkân tanıyoruz. Dijitalleşme ayağının bir diğer tarafında ise ON!Track Ekipman Yönetimi yer alıyor. Yazılım, donanım ve profesyonel hizmetlerin birleşimi olan bulut tabanlı bu çözüm, tüm ekipmanların durumlarını istenilen her yerde ve zamanda herhangi bir cihazdan takip etmeyi sağlıyor.”
- Etiketler:
- Hilti
- Hilti Türkiye
- Özgecan Işıltan
Yorum Yaz