maritbet girişmaritbet
Günsan, üretim hacmini yüzde 50 artırmayı hedefliyor

Günsan, üretim hacmini yüzde 50 artırmayı hedefliyor

Elektrik malzemeleri alanında anahtar başta olmak üzere ekipman üretimiyle sektöründe lider olan Günsan Elektrik, yılın ilk çeyreğinde yurtiçinde yüzde 60 yurtdışında ise yüzde 150 büyüdü. 

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörüne ilkleri kazandıran Günsan Elektrik, 17 bin parçalık ürün portföyü ve 50 milyon anahtar üretim kapasitesi ile tasarımlarını hem Türkiye’nin hem de dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor.  Türkiye’deki ve ihracat yaptığı bölgelerdeki başarı getirecek çalışmalarına devam eden Günsan, yeni priz ve yeni anahtar hatları yatırımıyla 2022’de üretim hacmini en az yüzde 50 oranında artırmayı amaçlıyor. 

2022’de üretim kapasitesi artırmayı hedefliyor 

Günsan için 2022 yılını yatırım ve atılım yılı ilan ettiklerini vurgulayan Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya: “Pandemi dönemi pek çok sektörde olduğu gibi bizim için de dijitalleşme ve satış coğrafyalarına yakın bölgelerde üretim yapabilme yetkinliklerimizi yeniden değerlendirmemizi sağladı. Bunun neticesi olarak da özellikle üretim tesisimizde üretim ve verimlilik takiplerini iyileştiren süreç izleme yazılımlarına yatırım yaptık. Ek olarak üretim hacmimizin büyük kısmını oluşturan priz ve anahtar gruplarında otomasyon ve yarı otomasyon makine ve hat projelerimizi ve fizibilite planlarımızı onayladık. Tüm bu aksiyonlar  ilk çeyrekte yurtiçinde yüzde 60 yurtdışında ise yüzde 150 büyümemizi sağladı. 2022’deki yeni anahtar hatlarımızı devreye alma yatırımımızla; üretim hacmimizi en az yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl üretim kapasitemiz yüzde 85’i aştı 70 milyon adete ulaştı. 2022’de de üretim tesisimizin hacmini artırarak,  ülkemizde ve ihracat yaptığımız bölgelerde çift haneli adetsel büyümeyi hedefliyoruz. Bu sayede 2022’yi çift haneli büyüme rakamlarıyla kapatacağımızı öngörüyorum” dedi.

Enerji sarfiyatı en az yüzde 10 azaltılacak

İlk çeyrekte istikrarlı bir büyüme oranı yakaladıklarını vurgulayan Erhan Kaya, söz konusu oranlara katkı sağlayan Günsan’ın yeni dönemdeki sürdürülebilirlik stratejisine ilişkin şu bilgileri verdi: “ Günsan’da üretim prosesi sıfır atık hedefi çevresinde şekillendirildi. Mümkün olan her aşamada ürün ve parçalar geri dönüştürülerek yeniden üretime kazandırılıyor. Geri dönüşümü tesisimizde mümkün olmayan malzemeler için ise anlaşmalı tedarikçilerimizden bu hizmet alınıyor ve doğaya ambalaj veya ürün kaynaklı plastik ve metal madde salınmıyor. Tesisimizdeki üretim faaliyetlerinde sadece elektrik kullanılıyor ve ağırlıklı olarak plastik enjeksiyon sürecinde harcanıyor. Üretim izleme yazılımları ile beraber özellikle plastik enjeksiyon sürecindeki enerji sarfiyatının en az yüzde 10 azaltılmasını hedefliyoruz.” 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Günsan Elektrik, yeni nesil 2 konut projesinin tercihi oldu
  • 22.09.2022 17:00

Günsan Elektrik, yeni nesil 2 konut projesinin tercihi oldu

Geniş ürün portföyünü Türkiye’nin dört bir yanına ve 50’den fazla ülkeye ulaştır ...

Günsan'dan verimli bir çalışma ortamı için ipuçları!
  • 17.09.2022 13:48

Günsan'dan verimli bir çalışma ortamı için ipuçları!

Yeni nesil tasarımlara imza atan Günsan Elektrik, günlük hayatta yaşanabilecek k ...

Günsan’ın Visage Amazon serisi tüm ilhamını doğadan alıyor!
  • 10.09.2022 13:37

Günsan’ın Visage Amazon serisi tüm ilhamını doğadan alıyor!

Visage Amazon yeni mevsime doğadan aldığı ilhamla, sezonun sıcak tonlarını yansı ...

Günsan'ın ürünlerini iki proje daha tercih etti!
  • 19.07.2022 17:40

Günsan'ın ürünlerini iki proje daha tercih etti!

Günsan, son olarak Relax Meydan Yaşamkent projesi ve Ramada Resort by Wyndham Kı ...

Dekorasyonun doğaya uygun hali: Visage Amazon
  • 10.07.2022 10:39

Dekorasyonun doğaya uygun hali: Visage Amazon

Hem trendler hem de farklı koleksiyonlarla dekorasyonda seçenekler zenginleşirke ...