maritbet girişmaritbet
GROHE, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri için tasarım yarışması düzenliyor!

GROHE, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri için tasarım yarışması düzenliyor!

Yarışmaya “Home SPA” tasarımlarıyla katılacak olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi endüstriyel tasarım, iç mimari ve grafik tasarım bölümlerinden toplam 15 öğrenci 3’er kişilik 5 grup halinde yarışacaklar

GROHE, “Design Series Tasarım Yarışması”nı kazanan ekipteki 3 öğrenciye yurt dışındaki GROHE tesislerinde staj yapma olanağı sunuyor.

Dünyanın en önde gelen sıhhi tesisat donanımı üreticilerinden biri olan GROHE, Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri arasında “GROHE Design Series” tasarım yarışması düzenliyor. GROHE'nin tasarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Flowers ile GROHE Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya'nın katılımlarıyla 5 Nisan'da Mimar Sinan Üniversitesi'nde düzenlenen toplantı ile başlayan “GROHE Design Series” yarışmasının sonuçları Haziran ayı sonunda açıklanacak.

Mimar Sinan Üniversitesi Endüstriyel Tasarım, Grafik Tasarım ve İç Mimarı bölümlerinde okuyan 15 öğrencinin, her bölümden bir kişi olmak üzere oluşturacağı 3'er kişilik 5 grup arasında gerçekleştirilecek tasarım yarışmasında öğrenciler “Home SPA” tasarımı yapacaklar. Tasarımda GROHE SPA™ ürün gamının yükselen yıldızı, yeni batarya koleksiyonu Grandera serisi kullanılacak. Kazanan gruptaki 3 öğrenciden her biri yurt dışındaki GROHE tesislerinden birinde bir ay boyunca staj yapma olanağı kazanacak.

İlk kez geçtiğimiz yıl Beyrut'ta ALBA Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen “GROHE Design Series” tasarım yarışması bu yıl Türkiye'de Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri ile gerçekleştiriliyor. Tasarım alanındaki genç  üniversite öğrencilerinin başarılı yaratıcı çalışmalarını teşvik etmeyi, desteklemeyi ve ödüllendirmeyi hedefliyor. GROHE'nin tasarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Flowers ile bir arada çalışma fırsatı da sunan bu süreçte GROHE, öğrencilerin bireysel yeteneklerinin ve öğrenim gördükleri alanlardaki becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Shaya: “Anadolu'da yüzyıllar öncesine dayanan banyo ve hamam kültürü ilham verici”

Mimar Sinan Üniversite'sinde düzenlenen  ve projeye katılan öğrencilerin yanı sıra akademisyenler ve öğrencileri bir araya getiren toplantıda konuşan GROHE Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya, GROHE Design Series tasarım yarışmasının geçen yıl Beyrut'ta gerçekleştirildiğini ve çok güzel sonuçlara ulaşıldığını belirterek, projenin Türkiye'de gerçekleştirilmesini mümkün kılan Mimar Sinan Üniversitesi'ne teşekkür etti ve  şunları söyledi. “Bu yıl aynı projeyi Türkiye'de gerçekleştirmemizin nedeni Türkiye'nin sadece GROHE için önemli bir pazar olması değil. Anadolu toprakları yüzyıllar öncesine dayanan bir banyo ve hamam kültürü mirasına sahip ve bu miras bizim alanımızda faaliyet gösteren bir firma için çok heyecan verici. GROHE Design Series tasarım yarışmasına katılan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin ilham verici bu  kültürel mirası yansıtan özgün projeler geliştireceklerine inanıyor ve yaratıcı yaklaşımlarını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Flowers: “Tasarıma yatırım yapmak, sürdürülebilir bir rekabet avantajı sağlar”

Toplantıda konuşan GROHE'nin tasarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Flowers ise tasarımın önemine ve şirket stratejileri içindeki yerine değinerek “Tasarıma yatırım yapmak, katma değer yaratmanın yanı sıra sürdürülebilir bir rekabet avantajı da sağlar. Bizim hedefimiz tüketici odaklı, mükemmel tasarımı olan ve teknolojiden azami ölçüde yararlandığımız su kullanımı ile ilgili yepyeni deneyimler sunacak ürünler geliştirmek. GROHE Design Series tasarım yarışması çerçevesinde geleceğin tasarımcıları ile çalışmak fırsatı buluyoruz ve bu süreç  bize onların düşünce biçimlerini anlama fırsatı veriyor” dedi.

Flowers daha sonra projeye katılan 15 öğrenci ile bir araya gelerek, öğrencilere GROHE'nin “Home SPA” konsepti ve tasarımda kullanacakları Grandera ürün serisi konusunda bilgi verdi. Ardından da GROHE Design Series projesi için yarışmacı grupların katıldığı ve gerçekleştirecekleri yaratıcı çalışmaya baz oluşturacak  beyin fırtınası oturumuna liderlik etti.

Yurt dışında bir aylık staj fırsatı

GROHE Design Series tasarım yarışmasında kazanan grup Haziran ayı sonunda açıklanacak. Bütün masraflarının karşılanacağı yurt dışında bir aylık bir staj yapma olanağına kavuşacak olan kazanan grupta yer alan öğrencilerinden seçilecek bir kişi bir aylık stajını Paul Flowers'ın yönettiği Almanya'nın Dusseldorf kentindeki GROHE Tasarım Merkezi'nde yapacak. İç mimari ve grafik tasarım bölümü öğrencisi olan diğer iki grup üyesi kazandıkları bir aylık stajı yurt dışında kendi alanlarına uygun faaliyetler gerçekleşen GROHE merkezlerinde tamamlayacaklar.

“Home Spa” tasarımlarında yeni batarya koleksiyonu Grandera serisini kullanılacak

“GROHE Design Series” tasarım yarışmasına katılan öğrenciler gerçekleştirecekleri “Home SPA” tasarımlarında GROHE'nin özel tasarımlı batarya koleksiyonlarına eklenen yepyeni Grandera serisini kullanacaklar. GROHE'nin Mart ayı başında Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ISH 2013 Fuarı'nda lansmanını yaptığı Grandera serisi modern tasarımı zamanın ötesine taşıyan estetik ile bir araya getiriyor ve ihtişamlı bir nostalji hissi uyandırıyor. GROHE SPA™ ürün gamının yeni yükselen yıldızı olarak konumlandırılan Grandera, üst düzey GROHE koleksiyonunun parçası olarak her türlü beklentiyi karşılıyor. Grandera, eşsiz bir tasarımı, uzun ömürlülük, fonksiyonellik ve sürdürülebilirlik ile bir araya getiriyor. Tasarımı, mühendisliği ve üretimi Almanya'da gerçekleştirilen koleksiyon, şirketin ‘Alman Malı' damgasını taşıyor.

Bu özgün tasarım unsurları, bataryalardan duş ve aksesuarlara kadar serideki tüm ürünlerde kendini gösteriyor. Çeşitli geometrik şekilleri, tasarım tarzlarını ve dönemleri harmanlayan Grandera, ister klasik, ister çağdaş, isterse de modern, tüm banyo dekorları ile kolaylıkla kombine edilebiliyor. Mevcut krom ve krom/altın kaplama seçenekleri de her türlü zevke uygun alternatifler sunuyor. Bu uyum, sıvı sabunluklardan fırçalıklara ve duş raflarına seramik aksesuarlar ile mükemmel şekilde tamamlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!
  • 26.08.2021 11:19

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!

GROHE’nin ilk 2’si 1 arada hibrit bataryası, tek kumandalı bataryanın avantajlar ...

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!
  • 10.06.2021 11:46

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!

Kolay montaj ve akıllı özellikler ile fonksiyonel çok yönlü bir ürün olan GROHE ...

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor
  • 15.04.2021 11:57

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor

GROHE, pandemiye rağmen sektör profesyonelleri, son tüketiciler ve öğrencilerle ...

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı
  • 20.03.2021 16:11

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini t ...

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor
  • 23.02.2021 07:30

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor

GROHE Baulines batarya portföyü, yeni ve modern tasarımına ek olarak daha fazla ...

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi
  • 07.02.2021 09:15

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi

GROHE X, etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor. Ziyaretçiler, özel destek al ...