maritbet girişmaritbet
GROHE Group hisseleri Lixil Corporation tarafından satın alınıyor!

GROHE Group hisseleri Lixil Corporation tarafından satın alınıyor!

TPG ve DLJ, GROHE’deki % 87,5’lik öz sermaye payını LIXIL Corporation ve Japonya Kalkınma Bankası’na satıyor. Tarafların anlaştığı 3,06 milyar Euro tutarındaki şirket değeri ile bu satış bir Japon şirketi tarafından bugüne kadar Almanya’da yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. İşlemin 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımı tedarikçisi GROHE Group, TPG ve DLJ Merchant Banking Partners'ın GROHE Group'taki %87,5'lik öz sermaye payının satışı konusunda LIXIL Corporation ve Japonya Kalkınma Bankası ile anlaştı. İşlem, bugüne kadar bir Japon firması tarafından Almanya'da yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Her iki grubun sıhhi tesisat iş kolları, ulaşacağı toplam yıllık 4 milyar Euro tutarında satış rakamı ile sektördeki en büyük oyuncu haline gelecek. 

Grup içindeki bağımsızlığını koruyacak olan GROHE, uzun dönemli sürdürülebilir ve karlı büyüme planını uygulamaya devam edecek. LIXIL'in de desteklediği plan, GROHE Group'un halen son derece parçalı bir yapıya sahip olan küresel sıhhi tesisat sektöründe en çok konsolidasyonu gerçekleştiren şirket olmasını da içeriyor.

Şirketteki görevine devam edecek olan GROHE CEO'su David J Haines beş yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. LIXIL ve Japonya Kalkınma Bankası, GROHE Group S.à.r.l.'nin Lüksemburg'daki holding şirketinin denetim kurulunda temsil edilecek.

Konuyu değerlendiren GROHE CEO'sı David j Haines, “LIXIL, GROHE ve Joyou'ya mükemmel şekilde uyuyor,” dedi ve şunları söyledi. “Şirket inşaat malzemeleri ve ev donanımı sektöründe küresel lider olarak güçlü bir konum elde etmeye devam ediyor. Büyüme odaklı bir şirket olarak, LIXIL her zaman başta gelişmekte olan pazarlar olmak üzere, büyüme stratejimizi desteklemekte tercih ettiğimiz bir ortak olmuştur. Özellikle de Joyou açısından, markayı Asya Pasifik bölgesinde büyütme ve güçlendirme yeteneğimiz gelişeceğinden, bu yeni ortaklık muazzam bir fayda sağlayacak.”

TPG Yönetici Ortağı Stephen Peel konuya ilişkin yorumunda, “GROHE'nin son 10 yılda gerçekleştirdiği muazzam dönüşüm ile birinci sınıf bir küresel şirket haline gelmesinde rol oynamış olmaktan gurur duyuyoruz. GROHE ve yönetimi LIXIL ile harika bir bileşim oluşturacak” dedi.

Sorumlu Müdür ve DLJ Merchant Banking Partners Ortağı Colin Taylor ise, “Neredeyse 10 yıl boyunca GROHE'yi ve muhteşem yönetim ekibini uluslararası genişleme planlarında destekledikten sonra, şirketin LIXIL Corporation ile güçlerini birleştirerek sıhhi tesisat sektöründe br küresel pazar lideri olma stratejisinin devam ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

“GROHE küresel sıhhi tesisat pazarının en tanınmış markalarından biri,” diyen LIXIL Başkanı Yoshiaki Fujimori ise sözlerini şöyle sürdürdü: “GROHE, yüksek kalite standartlarının yanı sıra önde gelen ürün tasarımı ve inovasyonu ile de büyük beğeni topluyor. CEO David Haines ve yönetim ekibinin elde ettiği başarılara büyük saygı duyuyoruz; GROHE'nin LIXIL ailesi ile bir araya gelmesi küresel sıhhi tesisat sektöründeki en büyük platformun oluşturulmasında daha da fazla ilerleme kaydederken Asya'daki dağıtım ağımızı güçlendirmemize de imkan verecek.”

İşlem yapısı ve hacmi

LIXIL ve DBJ, taraflardan her birinin %50 oy hakkına sahip olacağı ortak bir kuruluş üzerinden GROHE'yi satın alacak. LIXIL Başkanı Yoshiaki Fujimori bu ortaklığı şöyle değerlendirdi; “Ortak satın alma yapısı, LIXIL'in bir yandan bu stratejik fırsattan yararlanırken diğer yandan da mevcut borcun özsermayeye oranını ve ortaya çıkan diğer stratejik fırsatları değerlendirmesini sağlayacak finansal esnekliği korumasını da mümkün kılacak.”
Üzerinde anlaşılan şirket değeri, devralınan borçlar ile birlikte 3,06 milyar Euro oldu. Düzenleyici ve antitröst kuruluşlarının her zamanki onaylarına da tabi olacak olan işlemin 2014 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Kısaca Grohe hakkında

GROHE Group, Grohe Holding GmbH, Hemer; Grohe AG, Hemer; Joyou AG, Hamburg (1 Temmuz 2011 tarihinden bu yana tam olarak konsolide edilmiştir) ve yurtdışı pazarlardaki diğer iştiraklerden oluşmaktadır. GROHE Group dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımları tedarikçisidir. GROHE, sıhhi tesisat ürün ve sistemlerinde global bir marka olarak, “Pure Freude an Wasser” (Sudan Gelen Saf Keyif) felsefesini sunabilmek amacıyla kalite, teknoloji, tasarım ve sorumluluktan oluşan marka değerlerinden güç almaktadır. GROHE Group'un dünya çapında 9.000 civarında çalışanı bulunmaktadır. 2012 yılında, GROHE Group 1,405 milyar Avro tutarında konsolide satış rakamına ulaşmıştır. GROHE'nin, Portekiz, Tayland, Kanada ve Çin'de (Joyou) olmak üzere dokuz üretim tesisi bulunmaktadır. Şirket halen satışlarının yüzde 85'ini Almanya dışında gerçekleştirmektedir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!
  • 26.08.2021 11:19

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!

GROHE’nin ilk 2’si 1 arada hibrit bataryası, tek kumandalı bataryanın avantajlar ...

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!
  • 10.06.2021 11:46

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!

Kolay montaj ve akıllı özellikler ile fonksiyonel çok yönlü bir ürün olan GROHE ...

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor
  • 15.04.2021 11:57

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor

GROHE, pandemiye rağmen sektör profesyonelleri, son tüketiciler ve öğrencilerle ...

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı
  • 20.03.2021 16:11

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini t ...

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor
  • 23.02.2021 07:30

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor

GROHE Baulines batarya portföyü, yeni ve modern tasarımına ek olarak daha fazla ...

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi
  • 07.02.2021 09:15

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi

GROHE X, etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor. Ziyaretçiler, özel destek al ...