maritbet girişmaritbet
Ünlüler ne tür ev ister? Hangi detaylara önem verir? Nerede oturmayı tercih eder? İşte cevapları!

Ünlüler ne tür ev ister? Hangi detaylara önem verir? Nerede oturmayı tercih eder? İşte cevapları!

"Benim ticaret anlayışım para kazanmaktan değil, insan kazanmaktan geçiyor. Çünkü para kazanırken insan kazanamayabiliyorsunuz, ama insan kazanırken kesinlikle para kazanıyorsunuz" diyen ve bu iş prensibiyle yola çıkan genç bir işadamı Ali Kurşun

 

Benim ticaret anlayışım para kazanmaktan değil, insan kazanmaktan geçiyor. Çünkü para kazanırken insan kazanamayabiliyorsunuz, ama insan kazanırken kesinlikle para kazanıyorsunuz diyen ve bu iş prensibiyle yola çıkan genç bir işadamı Ali Kurşun..

18 yaşından bu yana ünlülerin Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığını yapan Ali Kurşun, ne istediğini bilen ünlülerle çalışmanın daha kolay olduğunu söylüyor. “Bazıları kaprisli olabiliyor. Ekranlardan daha farklı izliyoruz, ama gerçek hayatta makyajsız ve salaş kıyafetleriyle tanımak zor olabiliyor” diyen  Kurşun ile emlak piyasasına nasıl girdiğini, İstanbul'un kalbi olan Nişantaşı ve civarındaki emlak durumunu ve ünlülerle yaşadığı ilginç anılarını konuştuk.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

21 Ocak 1987 Amasya doğumluyum.18 yaşımdan beri gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı yapıyorum. Çocukluğumdan beri yabancı dil üzerine eğitim alıyorum. Hatta sırt çantalı cool bir tercüman olmak isterdim küçükken. Ancak daha sonra hayatta başka şeylerin beni mutlu ettiğini fark ettim. Önce babamdan etkilenip bankacılık ve sigortacılık okumaya karar verdim. Sonra onu yarım bırakıp emlak ve emlak yönetimi bölümüne girdim. 7 yıldır bu işi yapıyor ve her geçen gün daha iyi olmak için çalışıyor, araştırıyor ve değişik eğitim seminerlerine katılıyorum. Hayatımı bu işe adadım ve Allah ömür verirse tüm hayatım boyunca bu işi yapmak istiyorum. Tabii kafamda birkaç proje var gerçekleştirmek istediğim, inşallah onları da başaracağım. Kişiye özel danışmanlık hizmetlerimin yanı sıra, birkaç inşaat firmasının projelerinin satışını yürütüyor, aynı zamanda üst düzey mağazacılık sektöründeki firmaların gayrimenkul danışmanlığını yapıyorum.

Ünlülerin gayrimenkul danışmanlığını yapıyorsunuz. Ev seçerken ne gibi talepleri oluyor, kaprisliler mi?

Aslında genel olarak bence kaprisli değiller, çünkü ne istediklerini net olarak biliyorlar ve zamanlarını boşa harcamak istemiyorlar. Dolayısıyla isteklerini bana doğru aksettikleri sürece sorun yok. Kontrol bende çünkü. Ama ismini vermeyeceğim birkaç ünlü müşterimin kaprislerinden dolayı artık kendileriyle çalışmıyorum. Kapris gerçekten kötü bir huy. Bir de kendilerini tanımadığım zaman biraz agresif oluyorlar. Malum ekranlardan daha farklı izliyoruz, ama gerçek hayatta makyajsız ve salaş kıyafetleriyle tanımak zor olabiliyor.

Çalışmaktan en çok keyif aldığınız ünlü kim?

Aslında beni çok zorlayan bir soru bu, çünkü hepsi farklı keyifler yaşatıyor. Ama sanırım en çok Hande Ataizi diyeceğim. Çünkü kendisi çok sempatik ve doğal; yanında hiç kasılmıyorum hatta bazen vakti olduğunda oturup sohbet ediyoruz. Yine oyuncu olan Dolunay Soysert ve eşi Sinan Tuzcu, sunucu Tanem Sivar, oyuncu Cansel Elçin, sanatçı İzel buna ek olarak modacı Gamze Saraçoğlu, Jale Hürdoğan ve Burçe Bekrek çalışmaktan keyif aldığım müşterilerimden.

Nişantaşı'nda oturmak sizce ayrıcalık mı?

Kesinlikle ayrıcalık, her şey burada, bu semtte mevcut. İstanbul'da 24 saat yaşayan tek semt bence. Burada oturan çoğu müşterimin arabası yok, çünkü bu semtten çıkmalarını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyorlar. Ve tabi söylememe gerek yok, dünyanın en büyük restoranları, mağazaları ayağınızın altında. Ve elbette ünlüleri geçmemek gerek, hemen hemen her yerde bir ünlüyle karşılaşabilir yan yana oturabilirsiniz.

Yaşamak ve iş yeri bakımından en çok hangi caddeler ilgi görüyor?

Dükkân için dünyanın da sayılı caddeleri arasında yer alan Abdi İpekçi Caddesi başı çekiyor. Sonrasında Teşvikiye ve Valikonağı Caddesi revaçta olan caddeler. Buna ek olarak Rumeli ve Mim Kemal Öke Caddelerinde de hareketlilik söz konusu. Konut olarak ise en çok ilgiyi, Maçka ile Abdi İpekçi Caddesinin sonu olarak nitelendirdiğimiz Hermes mağazasının bulunduğu ada görüyor.

Ekonomik kriz Nişantaşı ve çevresini etkiler mi? Yoksa oralarda hayat devam mı eder?

Aslına bakarsanız küçük durgunluklar yaşanıyor, ama bence kesinlikle kriz etkilemiyor, alım gücü oldukça yüksek bir semt burası.

Bir ünlü ile yaşadığınız komik ya da ilginç bir anınız var mı?

Takip edenler bilir, geçen sene TRT 1'de Mustafa Sandal ile Dolunay Soysert'in başrollerini paylaştığı bir sitcom dizi yayındaydı. Çok severek izler, takip ederdim cuma günleri. Yine bir cuma günü diziyi izlerken annemle Dolunay Hanım'ın oyunculuğunu konuşuyor, ne kadar sempatik, başarılı bir oyuncu diye hayranlıkla izliyorduk. Ve keşke tanışabilsem diyordum içimden. Bir sonraki gün, satışını gerçekleştirdiğim bir proje için bilgi almak isteyen bir telefon aldım. Uzun bir telefon görüşmesinin ardından kiminle görüştüğümü sorduğumda aldığım cevap Dolunay Soysert oldu. Ben de isminiz çok tanıdık, ama çıkartamadım, yanıtını verdim. Kendisi de çok mütevazı bir tutumla “doğrudur, eşim de ben de oyuncuyuz” dedi ve telefonu kapattık. Ben acaba Dolunay Soysert kimdi diye internetten araştırmaya başladım ve dün keşke tanışabilsem dediğim, övgülerle bahsettiğim ve sürekli izlediğim dizinin başrol oyuncusu olduğunu öğrendiğimde acaba bu bir kamera şakası mı diye kendime çok güldüm. Çok büyük bir tesadüftü benim için. Ardından Dolunay Hanım'la ve Sinan Bey'le buluştuğumuzda anlattım bunu, ikisi de çok güldü. Bir diğer anım da şu: Bir gün ofise Selin Toktay gelmişti. Ben soyadını söylemediği ve gözlük taktığı için tanıyamamıştım. Sonra daire bakmaya giderken magazinciler tarafından fotoğraflarımızın çekildiğini fark ettim. Çok şaşırmıştım neden çekiyorlar diye, sonradan anladım Selin Toktay olduğunu.. Baya komik bir durumdu.

Son olarak işinizde sizin için olmazsa olmaz dediğiniz prensipleriniz neler?

Bu işi yaparken esas aldığım bir sözüm var, onu sizinle paylaşmak istiyorum. Benim ticaret anlayışım para kazanmaktan değil, insan kazanmaktan geçiyor. Çünkü para kazanırken insan kazanamayabiliyorsunuz, ama insan kazanırken kesinlikle para kazanıyorsunuz.

Kezban Aslan Yılmaz/VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ünlüler ne tür ev ister? Hangi detaylara önem verir? Nerede oturmayı tercih eder? İşte cevapları!
  • 16.11.2012 15:57

Ünlüler ne tür ev ister? Hangi detaylara önem verir? Nerede oturmayı tercih eder? İşte cevapları!

"Benim ticaret anlayışım para kazanmaktan değil, insan kazanmaktan geçiyor. Çünk ...

Nişantaşı konut piyasası çok hareketli!
  • 18.05.2012 17:08

Nişantaşı konut piyasası çok hareketli!

Euro Emlak ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Tufan Mağden, Niş ...