maritbet girişmaritbet
Nişantaşı konut piyasası çok hareketli!

Nişantaşı konut piyasası çok hareketli!

Euro Emlak ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Tufan Mağden, Nişantaşı’ndaki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi değerlendirdi

Nişantaşı'nda caddeler gibi konut piyasası da hareketli!

Euro Emlak ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Tufan Mağden, Nişantaşı'ndaki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi değerlendirdi

Konjonktür: Nişantaşı gayrimenkul piyasası sokak ve caddeleri kadar hareketli olmasa da geçtiğimiz on yıl boyunca yükseliş trendi içinde olan bir piyasadır. Gayrimenkul alıcılarının ürün bulmakta zorlandığı Nişantaşı'nda en önemli sorun olarak sokak ve caddelerin artık yetmediği söylenebilir. Bölgede her geçen gün yeni bir lokasyonun hareketlenmeye başladığı gözlemleniyor. Bölgede özellikle Abdi İpekçi Caddesi, Valikonağı Caddesi, Teşvikiye Caddesi, Maçka Caddesi, Güzelbahçe Sokak, Atiye Sokak, Bostan Sokak, Şakayık Sokak, Sezai Selek Sokak öne çıkan caddeler arasında yerini alıyor. Ayrıca son zamanlarda kentsel dönüşüm projesi ile öne çıkan Şair Nigar Sokak dünyanın en bilinir tekstil ve moda merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Yeni yatırımlar: Bölgede son zamanlarda otel veya rezidans olabilecek binalara yönelik ciddi arayışlar mevcut. Bunun sebebi tarihi yarımada içinde en nezih semtin Nişantaşı olmasıdır. Bu tür projeler lüks tabir edebileceğiz odalar ürettiklerinde bunu fiyata yansıtabiliyorlar. Ayrıca yeni muayenehane kanunu ile semtte yönetmeliklere uygun hale getirilebilecek şekilde olan bina ve dairelere doktorlar tarafından ciddi talep oluyor.

Kiralıklarda durum:Bölgedeki konutlarda taban kiralar en ufak dairelerde bile şu anda 1.500 lira civarlarında seyrediyor. Tavan fiyatlar ise 3 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Bunun üstündeki fiyatlarda müşteri profili çok farklı ve talep edenin isteklerine uygun daire bulmada sıkıntılar gözlemleniyor. Otopark ve dairenin durumu, binanın lokasyonu çok önemli hale geliyor. Abdi İpekçi Caddesi, Valikonağı Caddesi, Teşvikiye Caddesi ve bu üçgende yer alan ara sokaklar daha çok tercih ediliyor. Fiyat Ortalaması şuan gerçekleşen işlemlerde banyosu, mutfağı temiz 3+1 daire için, ana cadde üzerlerinde 130 metrekare bir dairede 3 bin lira civarında iken, ara sokaklarda ise bu rakam 2 bin 250 lira olabiliyor.

Satılıklarda durum: Satılık piyasasında her daim bir müşteri kitlesine sahip. Bölgede son zamanlarda mali durumu iyi genç kesimin home office ihtiyaçlarına yönelik satın almalar göze çarpıyor. Ayrıca Zekeriyaköy, Beykoz gibi lokasyonlara kaçmış ailelerin trafik ve müstakilin zorlukları sebeplerinden ötürü bölgeye geri dönüş yaptığı görülüyor. Genelde Teşvikiye mahallesine bağlı lokasyonlar revaçta. Fiyat ortalaması gerçekleşen işlemlerin net metrekaresine göre ana caddelerde 4 bin dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor. Ara sokaklarda taban metrekare fiyatı 2 bin 750 dolar olurken tavan fiyat 4 bin dolar civarlarında gerçekleşiyor.

Alıcı profili: Bölgeye konut talepleri genelde hayatı ayağının altında hissetmek isteyen genç kuşak ile ileride oturmasam bile ofis yaparım veya kiraya veririm diye düşünen kişilerden geliyor. Ayrıca daha önce semtte oturmuş gündüz hareketliliğini akşam ise semtin dinginliğini ve güven duygusunu bilenler ilk evleri olmasa da ikinci ev tercihi olarak bölgeyi tercih ediyorlar.


Prim fırsatları: Mevcut ekonomik yapıda semtin fiyatları kira ile satılık fiyatı korelasyonlarına göre tavan fiyatlarda seyrediyor. Dünya konut endeksine göre semtin en değerli noktaları şuanda dünyanın metrekare değerlerinin en yüksek olduğu Monaco, Roma, Paris, Newyork  ile eşdeğer olmasa da yakın  konuma gelmiş durumda. Bu yüzden yatırımcılara pek fırsat çıktığı söylenemez.Hal böyle iken yatırımcıya Nişantaşı'nı genişletme yönünde tavsiyelerde bulunuyoruz. Valikonağı ile bağlantılı tekstil piyasası diye tabir edilen, sokakları geniş ve uzun olan Şair Nigar Sokak, Hacı Mansur Sokak, Kodaman Sokak gibi sokakların primlenmiş mağazaları dışındaki üst katlardaki daire ve ofis olabilecek eski imalathanelerin, eski dairelerin   prim taşıdıklarını yaptığımız araştırmalarda görebiliyoruz.

Ticari gayrimenkul: Ticari gayrimenkulde Nişantaşı'nda özellikle yeni muayenehane yasası ile tıp ile işletmelerin yeni yasanın kurallarına uyma gerekliliği yüzünden zorluk yaşadıkları biliniyor.  Yatırımcıların yangın merdivenli, deprem raporlu yeni işyeri iskanı alabilecekleri yapılar talep ettiklerini ancak ürün bulmada sıkıntı yaşadıklarını görüyoruz. Butik otel projesi üretilebilecek binaların çoğu satın alınmış durumda. Ofislerde büyük metrekareli ve otoparklı bina sayısı semtte az olduğu için talep olsa dahi fazla işlem gerçekleşmiyor. Ofis projelerine talep olduğu görülmesine rağmen yık yap tarzı yeni nesil yapılar mevcut imar yönetmeliği yüzünden konut ağırlıklı gerçekleşiyor. Ayrıca komple iş merkezi hizmeti verebilecek bina sayısının az olması fiyatları yüksek seviyelerde tutuyor. 

YAKIN PROJELER

Terrace Feri

Yeri: Bomonti/Feriköy

Yapımcı firma: İnanlar İnşaat           

Teslim tarihi: 2012

Toplam konut sayısı: 85

Konut tipleri: Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 4.500-5.800 TL/m2

 

Keten Ihlamur

Yeri: Beşiktaş/Dikilitaş

Yapımcı firma: Keten İnşaat A.Ş

Teslim tarihi: 2012

Toplam konut sayısı: 51

Konut tipleri: Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları:

 

Feriloft

Yeri: Feriköy

Yapımcı firma: Doğa Gayrimenkul

Teslim tarihi: 2012

Toplam konut sayısı: 165

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 280.000-490.000 TL

Yavuz Karaman-Milliyet

 

 

Yorum Yaz