maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk Müteahhitlik Okulu’nda ders başı yapıldı

Türkiye’nin ilk Müteahhitlik Okulu’nda ders başı yapıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Müteahhitlik Okulu’nun ilk dersi İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçe

Müteahhitlik Okulu'nun ilk dersine ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Özkan Ercan, Aydın Üniversitesi Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Çoban ve öğrenciler katıldı. Müteahhitlik Okulu'nun yeni döneminde ilk dersi veren ESİNDER Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Özkan Ercan, Müteahhitlik Okulu'nun önemine vurgu yaparak, “Bizim gerek dernek olarak, gerek şirket olarak yaptığımız çalışmalar tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Benim bunlar arasında en önemsediğim proje Müteahhitlik Okulu'dur. Müteahhitliğin bir tanımı, bir okulu yok. Burada müteahhitlik yapanlara ve mesleğe yeni başlayanlara eğitim vermek istiyoruz. Müteahhitler  hem şantiyeye bakıyor, hem muhasebeye bakıyor, hem sözleşmeleri  yapıyor, hem belediye kanadıyla ilgileniyor, hem de satış yapıyor. Bir de yeni yerler almak için koşturuyorlar. Bunları yapıyorsak işin projesinden, hukuki bölümüne kadar her şeyden bilgimiz olması gerekiyor ”dedi.

Başkan Ercan, “Şu anda genç bir kitle müteahhit olmak, müteahhitlik mesleğini yapmak istiyor. Bizler müteahhitlik okulu ile birlikte en azından, kanun bilgilerini, kentsel dönüşüm yasasını, halkla ilişkiler, pazarlama stratejilerini konularında uzman hocalarımızla burada sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Laboratuvarlarda deneyler yapacağız,  analizler yapacağız. Buradan mezun olan arkadaşlarımız bu sektörde tam donanımlı olarak müteahhitlik görevini sürdürecekler” dedi.

Geçen sene Müteahhitlik Okulu mezunlarının şu anda tam donanımlı olarak işlerinin başında olduğunu belirten Başkan Ercan, “Geçen seneki derslerde hocalarımız burada iş güvenliği ile ilgili dersler verdi. Ertesi gün o eğitime gelen müteahhit arkadaşlarımın şantiyelerinde en az yüzde 80'lik bir değişiklik yaşandı. Çalışan işçiler baretlerini ve güvenliği tam olarak alınmıştı, şantiyelerin  önlerinde güvenlik önlemleri alınmıştı. Bu da bizlerin bu okul ile ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gösterdi. Biz ilk müteahhitlik okulu kurduğumuzda 6306 yasayı anlatıyorduk. Yerinde dönüşümü anlatıyorduk. O zaman herkes bize gülüyordu, bu bilgiler ne işe yarar diye ama şimdi birçok insan bunları öğrenmeye çalışıyor” dedi.

Türkiye çapında müteahhitler odasının kurulacağı müjdesini veren Başkan Özkan Ercan, “Türkiye çapında bir müteahhitlik odası kurmak için bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye'de ayakkabı imalatçısının odası var, berberlerin odası var ama biz insanların yuvasını yapıyoruz. Yaptığımız işin ne tanımı var ne de odası. Yakın bir zamanda inşaat müteahhitleri odası kuracağız. Türkiye genelindeki  müteahhitler ile birlik olup Dünya'ya müteahhitlik nasıl yapılır hep beraber göstereceğiz ”dedi. 

ESİNDER olarak eğitim ve kültür vakfını kuracaklarını belirten Başkan Özkan Ercan ”Bizler ESİNDER olarak ESİNDER Eğitim Ve Kültür Vakfı'nı kuracağız. Buraya ayırdığımız bütçe ile Esenler'de yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Esenler'de eğitim gören yardıma muhtaç öğrenci talebelerine burs bağlayarak onlara bir nebze olsun katkı sunmaya çalışacağız” dedi.

ESİNDER'in en büyük hedeflerinden birinin Esenler'e meslek yüksek okulu kazandırmak olduğunu belirten Başkan Özkan Ercan “ESİNDER olarak en büyük hedefimiz Esenler'e meslek yüksek okulu kazandırmak. Bunun için arkadaşlar gerekli altyapı çalışmalarını hazırlıyor ve kısa sürede Esenler'e bir meslek yüksek okulu kazandıracağız. Burada  inşaat ile ilgili her bölüm olacak. Buradan mezun olanlara ise ESİNDER aracılığı ile mezun oldukları bölümlerden iş imkânı sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenler’de kentsel dönüşüm hareketliliği!
  • 26.12.2016 13:24

Esenler’de kentsel dönüşüm hareketliliği!

Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin desteğiyle Esenler’de kentsel dönüşüm k ...

Özkan Ercan, ‘Yılın İş Adamı’ ödülüne layık görüldü
  • 22.10.2014 14:37

Özkan Ercan, ‘Yılın İş Adamı’ ödülüne layık görüldü

Beşiktaş Platformu yılın iş adamını seçti:Özkan Ercan ...

Türkiye’nin ilk müteahhitlik okulu 3. mezunlarını verdi
  • 03.07.2014 16:09

Türkiye’nin ilk müteahhitlik okulu 3. mezunlarını verdi

ESİNDER, İstanbul Aydın Üniversitesi ile Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düz ...

Türkiye’nin ilk Müteahhitlik Okulu’nda ders başı yapıldı
  • 29.04.2014 12:35

Türkiye’nin ilk Müteahhitlik Okulu’nda ders başı yapıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen M ...

ERC Yapı kentsel dönüşüm için Bahçelievler’de ofis açtı
  • 13.03.2014 09:13

ERC Yapı kentsel dönüşüm için Bahçelievler’de ofis açtı

Bahçelievler ve çevre ilçelere kentsel dönüşümde önemli ölçüde katkı sunacak ola ...

ESİNDER’in Müteahhitlik Okulu projesi hayata geçiyor
  • 27.02.2014 16:48

ESİNDER’in Müteahhitlik Okulu projesi hayata geçiyor

ESİNDER (Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği) Türkiye bir ilk olan Müteahhitlik ...