maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk müteahhitlik okulu 3. mezunlarını verdi

Türkiye’nin ilk müteahhitlik okulu 3. mezunlarını verdi

ESİNDER, İstanbul Aydın Üniversitesi ile Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Türkiye'nin ilk Müteahhitlik Okulu'nun 3. dönemi sona erdi

Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin (ESİNDER), İstanbul Aydın Üniversitesi ile Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Türkiye'nin ilk Müteahhitlik Okulu'nun 3. dönemi sona erdi. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen bir törenle, müteahhitler diplomalarını aldılar. Törene,  ESİNDER  Yapı ve Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan, Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çıkrıkçı, Aydın Üniversitesi Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Çoban, Esenler ilçesi muhtarları, meclis üyeleri, mezun müteahhitler ve yakınları katıldı.

En güzel duygu

Törende bir konuşma yapan Esenler İnşaat Müteahhitleri Derneği (ESİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan,  İstanbul Aydın Üniversitesi mezunu olduğunu belirterek, "Yadigar İzmirliği'ye böyle bir projeyi anlattığımızda memnuniyetle karşılamıştı. Zoru başarmak en güzel duygudur. Biz Müteahhitlik Okulu'na ilk başladığımızda ne gerek var gibi tepkiler aldık ama bugün sizlerin vermiş olduğu destek ile şunu görüyoruz ki; eğitim her yaşta büyük bir ihtiyaç. Aydın üniversitesi bize bu konuda çok büyük destek verdi. Onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Esenler'e yüksek okul geliyor

Esenler'e meslek yüksek okulu kuracaklarını söyleyen Başkan Ercan, "Türkiye'de 6 milyon konut yenilenecek.Bu 6 milyon konutu kimler yenileyecek? Müteahhitler yenileyecek.Hangi müteahhitler yenileyecek? Çağın gerisinde kalmış müteahhitler mi? Yoksa geleceği takip eden müteahhitler mi yenileyecek. İşte bu yüzden kuracağımız meslek yüksek okulu ile geleceği yakalayan, yeni teknoloji ile barışık müteahhitler yetiştireceğiz" şeklinde konuştu. 

Katkı sunmak istiyoruz

Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Ercan, "Olası Marmara depremine hazır olmamız gerekiyor. Bizler ESİNDER olarak her koldan müteahhitlerimize katkı sunmak istiyoruz. Bu yaptığımız çalışmaları ise yayın organımız olan ESİNDERgi ile sizlere aktarıyoruz. Sizlerin vermiş olduğu desteğe , emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ercan'ın konuşmasının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çıkrıkçı da bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarının ardından 3 ay boyunca '3. Dönem Müteahhitlik Okulu'nda eğitim alan müteahhitler diplomalarını aldılar.

Yorum Yaz