TÜİK’e göre vatandaş en çok konut ve kira ödemesine para harcadı!

TÜİK’e göre vatandaş en çok konut ve kira ödemesine para harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25,8 ile konut ve kira harcamaları aldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25,8 ile konut ve kira harcamaları aldı. Harcamaların yüzde 20,7'si gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu.

Verilere göre, Türkiye'de geçen yıl hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması 2 bin 120 lira oldu.

Borsa kazandırdı

Buna göre, Temmuz ayında en yüksek reel getiri, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,47, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,39 ile İMKB 100 Endeksi'nde gerçekleşti.

İMKB 100 Endeksi üç aylık değerlendirmede ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,28, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,34 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı.

Finansal yatırım araçları, yıllık olarak ÜFE ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 4,37, dolar yüzde 3,05 ve mevduat faizi yüzde 1,02 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı.

Yıllık bazda, İMKB 100 Endeksi yüzde 5,36 ve avro yüzde 11,24 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TÜİK’e göre vatandaş en çok konut ve kira ödemesine para harcadı!
  • 13.08.2012 13:22

TÜİK’e göre vatandaş en çok konut ve kira ödemesine para harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde hanehalkl ...