maritbet girişmaritbet
THBB 12 Kasım depremini unutmadı, unutmayacak!

THBB 12 Kasım depremini unutmadı, unutmayacak!

THBB Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği 12 Kasım Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yaşananları unutmadı

Düzce'nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti. Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce'de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB'nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standardlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. 12 Kasım 1999'da binlerce insanın hayatının bir anda değişmesine yol açan Düzce depreminin yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği; depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için “Kaliteli Beton Kullanımı” misyonu ile hareket eden THBB bu kez; Düzce'de ikamet edilen hasarlı binalara dikkat çekti.

Düzce'de çoğu binalar orta hasarlı

12 Kasım depremi sonrası il genelinde çok sayıda ağır ve orta hasarlı bina oluştuğuna vurgu yapan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık; “Aradan geçen 15 yıl sonunda tespitlere göre Düzce'de bin 238 orta hasarlı bina bulunuyor. Bu binaların biran önce yeniden inşasına başlanması gerektiği tüm otoriteler tarafından da telaffuz ediliyor. Türkiye'de sağlam ve sağlıklı kentleşme yolunda önemli adımlar atan THBB olarak, depreme dayanıklı yapılar için tüm malzemelerde olduğu gibi hazır betonun da üretim sürecinin tamamını kapsayacak şekilde denetlenmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu binaların yeniden inşasında THBB üyelerinin ürettiği KGS belgeli kaliteli hazır betonun kullanılması büyük önem teşkil ediyor” dedi.

Bu süreçte özellikle Kentsel Dönüşüm ile Türkiye'de önemli gelişmeler kaydedildiğini hatırlatan THBB Başkanı Yavuz Işık; “Türkiye nüfusunun yüzde 95'i deprem bölgelerinde yaşıyor. Nerede ne zaman kaç büyüklüğünde deprem olacağını bilemeyiz ama  dayanıklı ve sağlam yapılar üretebiliriz. Türkiye, kentsel dönüşüm ile depreme karşı güvenli ve sağlıklı yapılaşmada önemli bir adım atıyor. Bundan sonra yaptığımız binaları sağlam ve güvenli yapalım ki 1999 depremi gibi bir acıyı bir daha yaşamayalım. Bunun için de ülkemiz genelinde bu teknik standartlara sahip betonlar üretilsin ve tüketilsin diye çalışıyoruz. Türkiye Hazır Beton Birliği üyelerinin ürettiği, Kalite Güvence Sistemi Belgeli hazır betonlarla inşa edilen yapılarımız ile sağlıklı kentleşme yolunda ilerliyoruz. Avrupa standartlarında üretimin sembolü olan KGS belgeli betonlar ile inşa edilen her yapı, depreme ve dış etkilere karşı dayanıklı ve güvenilir oluyor. İnşaat süreçlerinin her aşamasında denetimin öneminibiliyoruz veya vurguluyoruz da yazabiliriz. . Bu nedenle biz de üyelerimizi sürekli olarak denetlemekteyiz” dedi. 

Kalitesiz ve merdiven altı üretimi engellemek için beton üreticilerinin sürekli denetlenerek ürettikleri betonun kalitesini belirli bir standart seviyesinde tutmak gerektiğini savunan THBB; Türkiye'de kayıtsız şartsız tüm hazır beton firmalarının kaliteli beton üretmesinin sağlanmasını sosyal sorumluluk bilinci ile üstleniyor. Bu bilinç çerçevesinde de beton üretimi yapan firmaların tamamını çatısı altında buluşmaya davet ediyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Doğru alınmayan taze beton numuneleri yanıltıcı sonuçlara sebep oluyor"
  • 02.03.2023 15:45

"Doğru alınmayan taze beton numuneleri yanıltıcı sonuçlara sebep oluyor"

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beto ...

"Depreme karşı en etkili çözüm riskli yapıların dönüştürülmesidir"
  • 07.02.2023 11:14

"Depreme karşı en etkili çözüm riskli yapıların dönüştürülmesidir"

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen d ...

Düzce'de depremde hasar gören yapılarla ilgili çalışmalar tamamlandı
  • 10.01.2023 16:34

Düzce'de depremde hasar gören yapılarla ilgili çalışmalar tamamlandı

Düzce'de 23 Kasım'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gö ...

Düzce'de depremin ardından başlatılan çalışmalar sürüyor
  • 16.12.2022 11:40

Düzce'de depremin ardından başlatılan çalışmalar sürüyor

Düzce'de 23 Kasım'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen ilçele ...

THBB: İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor!
  • 14.12.2022 10:41

THBB: İnşaatta, güven ve beklenti artmıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantıl ...

Düzce'de kurulan konteyner kentlere yerleşilmeye başlanıyor!
  • 06.12.2022 17:26

Düzce'de kurulan konteyner kentlere yerleşilmeye başlanıyor!

Düzce'de kurulan konteyner kentlere yarından itibaren yerleşilmeye başlanacak. ...