maritbet girişmaritbet
İnşaatın patronları neler söyledi?

İnşaatın patronları neler söyledi?

İnşaat sektörü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesiyle sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya;

uğur dumankaya

Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Demokrasinin eksiksiz olarak işlemesi ve toplumun çeşitli kesimlerinin temsili bakımından cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde farklı adayların yarışta bulunması ülkemizin siyasi olgunluğu açısından oldukça önemli bir gelişmeydi. Ülkemizin istikrarı, toplumun refahı ve demokratik bir sürecin işlemesi bağlamında seçimler her zaman kilit bir rol oynamıştır. Bu bağlamda, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığının ülkemizin toplumsal refahına ve demokrasisinin güçlenmesine önemli katkılar yapacağı kanaatindeyim.” dedi. 

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt;

tamer özyurt

"Öncelikle yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanı kutluyor, sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” Seçimin ilk turda sonuçlanmasının çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Özyurt, “Türk halkı sandığa giderken öncelikli olarak ekonomiyi dikkate alıyor. Seçim sonuçları halkın oyunu bir kez daha istikrardan yana kullandığını göstermiştir. Ortadoğu ve Basra Körfezi' nde bu kadar karışıklık yaşanırken, Ortadoğu ve Basra'nın coğrafi konum olarak tam kalbinde yer alan Türkiye'de istikrarın bir kez daha tasdiklenmesi, halkın liderinin arkasında olması o bölgelerdeki yatırımcıları Türkiye'ye çekecektir. Seçimlerin hemen sonrasında birkaç hafta içerisinde ekonomideki bu hareketlilik ciddi anlamda hissedilecektir, Ortadoğu ve Basra'dan gelecek ciddi yatırımlar kendini gösterecektir'' şeklinde konuştu.

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan;

ercan uyan

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkan sonucun ülkemizin geleceği ve inşaat sektörü için hayırlı olacağını düşünüyorum. 2014 seçimlerin son bulmasından sonra gerek faizlerin gerekse satın almalarla ilgili olan olumsuz kaygılanmalar da son bulacak. İnşaat sektörü bu sonuçla daha da ileriye gidecek." dedi.

Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç;

talat kılıç

“Cumhurbaşkanlığı seçiminden çıkan sonuç hem ekonomiyi hem de gayrimenkul sektörünü büyütecektir. Aralık ayından bu yana ertelenen talep alıma dönüşecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanı kutluyor, sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimin ilk turda sonuçlanmasının çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Türk halkı sandığa giderken öncelikli olarak ekonomik istikrarı düşündü ve oyunu istikrardan yana kullandı. " ifadelerini kullandı.

“Piyasalar hareketlenecek”

Kılıç, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana başta gayrimenkul sektörü olmak üzere birçok sektörde taleplerin ertelendiğini ancak yaşanan gelişmelerle ortaya çıkan ılımlı havanın talebi artırmasını, piyasaları hareketlendirmesini beklediklerini de vurguluyor. 

Özelikle konut sektöründe talebin alıma dönüşmesini beklediğini belirten Kılıç, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkan tablo ile istikrarın korunması piyasalara olumlu yansıyacaktır. Sayın Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi iç piyasayı pozitif yönde etkileyecektir. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul sektöründe ciddi bir sıçrama yaşanacak ve faizlerin düşme eğilimi devam edecektir” diye konuştu.

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar; 

bilent dündar

"Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, “Belirsizlik ortadan kalktı. Gündem siyasetten tekrar ekonomiye döner. Faizlerdeki düşüş devam eder. Bu da gayrimenkul satışlarını hareketlendirir” dedi

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel;

evrim karayel

"Seçimlerin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Gayrimenkul sektörünün istikrardan nemalandığını, istikrar sayesinde sektörün hızlı bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz. Bu sonucun ülkemizin istikrarını ivedi bir şekilde artmasını ümit diyoruz ve hayırlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan;

Dolar düştü, borsa çıktı ve faizler düştü. Bu üç göstergenin üçü de olumlu yönde. Türkiye'nin geleceği adına hayırlı olmasını diliyoruz. Gayrimenkul sektörü, tüm sektörler içinde en çok istikrara muhtaç bir sektör. Onun için Türkiye'de hafif bir rüzgar esse gayrimenkul sektörü üşütüyor. Bu durum hem yurtdışı hem de yurtiçi satışlarına etki ediyor. Özellikle yurtdışı satışlarının hızla yükseleceğini düşünüyorum.

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu;

Olumlu yönde etkiyeleceğini düşünüyorum. Başbakan da belli oldu. Hem işaret sektörü, hem de iş dünyası bu durumu olumlu algılayacaktır. Soru işaretleri kalktı. Hükümet belli, başbakan belli, cumhurbaşkanı belli. Dolayısıyla halka güven veren ismin başkan olması, 5 yıl daha kaosun olmayacağını öngörmemizi sağlıyor. Abdullah Gül'ün tekrar gelişi ise iş dünyasını olumlu yönde etkileyecektir.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi ekonomide istikrarı artıracak
  • 12.08.2014 16:02

Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi ekonomide istikrarı artıracak

Uluslararası finans kuruluşlarının ekonomistleri, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçil ...

İnşaatın patronları neler söyledi?
  • 11.08.2014 16:19

İnşaatın patronları neler söyledi?

İnşaat sektörü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçil ...

İnşaatın patronları nerede oturuyor? Yalılara ilgi büyük!
  • 24.12.2012 14:48

İnşaatın patronları nerede oturuyor? Yalılara ilgi büyük!

İnşaata yön veren 54 ismin konut ve sem tercihlerini belirledik. Araştırmada ken ...