maritbet girişmaritbet
İndesit’ten 21 milyon euroluk yatırım!

İndesit’ten 21 milyon euroluk yatırım!

İndesit, 21 milyon euroluk yatırımla yenilediği Hotpoint Aqualtis çamaşır makinesiyle çıtayı yükseltti.

İndesit, 21 milyon euroluk yatırımla yenilediği Hotpoint Aqualtis çamaşır makinesiyle çıtayı yükseltti. Dünyaca ünlü tasarımcı Makio Hasuike imzasını taşıyan Yeni Aqualtis, televizyonlarda yüksek görüntü kalitesi anlamına gelen High Definition (HD) teknolojisini kullanırken, elde çamaşır yıkama hassasiyetini makinelere taşıdı. Yeni Aqualtis, A sınıfı bir makineye göre yüzde 40 daha az enerji harcarken yılda 300 milyon lira elektrikten tasarruf ettirecek.

Hotpoint, tüketici araştırmaları sonucunda geliştirdiği Yeni Aqualtis serisi çamaşır ve kurutma makinelerini, Fabriano Ar-Ge Merkezi'nde yaptığı bir lansmanla tanıttı. Yeni çamaşır makinesinin ısıyı tambur içinde sabit tutan Hidrotermal Teknoloji sayesinde yüzlerce yıkama sonrasında bile renklileri koruduğunu belirten Indesit Company Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, “Aqualtis, titanyum alaşımlı paslanmaz çelik tamburuyla dünyada bir ilke imza atıyor. Aqualtis çamaşır ve kurutma makineleri, temel alerjenleri en aza indirmek için özel bir Anti-Alerji programı sunuyor. Elde yıkama hassasiyeti ile çalışan makine yıpranmayı engelleyerek giysilerin ömrünü uzatıyor. Bunların hepsinden önemlisi A sınıfı bir makineye göre yüzde 40 daha az enerji harcıyor. Bu da yılda 300 liralık bir tasarrufa denk geliyor” dedi.

Yeni Aqualtis'in tasarımını ise Makio Hasuike yaptı. Son iki yıldır yoğunlaşan çalışmalar sonucunda 8 farklı tasarımın hazırlandığını anlatan Hasuike, “Çamaşır yükleme kapağının tasarımı, yükseklik farkı ve tamburun eğimli olması Aqualtis'i diğerlerinden ayıran özelliklerin başında geliyor” diye konuştu. İndesit Türkiye Solo Ürünler Pazarlama Müdürü Gülhan Bizel de yeni Aqualtis çamaşır makinelerinin satışlarının yüzde 30'unu oluşturduğunu, yenilenen Aqualtis'le bu oranı yükselteceklerini bildirdi. Bizel ayrıca enerji tasarruflu ürün üretilmesini isteyen yasanın temmuz ayında ilk önce soğutucularla başlayacağını belirterek, “Bunu diğerleri takip edecek. Bunun için hazırlanıyoruz” dedi.

2 MİLYON SATTI

Fabriano Ar-Ge Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Indesit Company Pazarlama Müdürü Marco Falaschetti, İndesit Çamaşır Makineleri Birimi Direktörü Stefano Dematte ve tasarımcı Makio Hasuike Yeni Aqualtis serisi çamaşır ve kurutma makineleri hakkında bilgi verdi. Tüketici beklentilerini anlamak için 1.5 milyon euro harcama yaptıklarını ve 70 patent aldıklarını dile getiren Falaschetti, “Aqualtis 2005 yılında tüketicilere sunduğumuzda sahip olduğu özellikleriyle büyük bir beğeni topladı ve tüketicilerin tercihiyle bugüne kadar 2 milyonun üzerinde eve girdi. Yeni Aqualtis'in, HD teknolojisi adı altında topladığımız tüm özellikleriyle başarısını katlayacağına inanıyorum” dedi.

Mustafa Sezer-Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Indesit, Manisa’daki fabrikasında yiyecekleri 9 gün taze tutan buzdolabı üretti!
  • 19.07.2012 07:11

Indesit, Manisa’daki fabrikasında yiyecekleri 9 gün taze tutan buzdolabı üretti!

Beyaz eşya üreticisi Indesit, Manisa’daki fabrikasında, sebze ve meyvelerin raf ...

İndesit Türkiye'de satılık şirket arıyor!
  • 04.07.2012 10:18

İndesit Türkiye'de satılık şirket arıyor!

2.8 milyar euroluk ciroya sahip İtalyan İndesit Company, Türkiye’de satılık şirk ...

İndesit’ten 21 milyon euroluk yatırım!
  • 20.04.2012 14:43

İndesit’ten 21 milyon euroluk yatırım!

İndesit, 21 milyon euroluk yatırımla yenilediği Hotpoint Aqualtis çamaşır makine ...

Indesit'ten garantisi biten ürüne ücretsiz bakım
  • 22.11.2011 15:52

Indesit'ten garantisi biten ürüne ücretsiz bakım

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen beyaz eşya firması Indesit Company, bir ilke ...