maritbet girişmaritbet
Hastens Vividus yatağı el işçiliğiyle tasarlandı!

Hastens Vividus yatağı el işçiliğiyle tasarlandı!

El işçiliğiyle kişiye özel olarak üretilen Hastens yataklarının Türkiye Temsilcisi Aykut Ak, “Vividus model yatağımız için Hästens’ın baş ustaları ve ürün geliştiricileri, farklı at yelesi, pamuk, keten ve yün kombinasyonlarıyla iki yıl denemeler yaptı

 

El işçiliğiyle kişiye özel olarak üretilen Hastens yataklarının Türkiye Temsilcisi Aykut Ak, “Vividus model yatağımız için Hästens'ın baş ustaları ve ürün geliştiricileri, farklı at yelesi, pamuk, keten ve yün kombinasyonlarıyla iki yıl denemeler yaptı. Bu çalışmaların sonunda vücudu kaldırıp destek sağlarken, yatağa gömülmeyi sağlayan bir yatak ortaya çıktı. Bu yatağın fiyatı 60 bin euro” dedi

Hästens yatakların geleneksel el işçiliğiyle kişiye özel olarak üretildiğini söyleyen Hastens Türkiye Temsilcisi Aykut Ak, “Bir Hästens yatağı alırken model ve ölçünün yanı sıra renk, desen, ayak modeli, yüksekliği, malzemesi, yumuşaklık-sertlik derecesi gibi özellikleri seçmek mümkün. Hatta istenirse aynı yatağın farklı tarafları için değişik yumuşaklık-sertlik dereceleri tüketici tarafından belirlenebiliyor. Böylece ortaya 25 yıl garantili, size özel dikilmiş bir yatak çıkıyor” dedi.

İsveç Kraliyet Ailesi, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin yanı sıra Angelina Jolie - Brad Pitt çifti, Tom Cruise gibi ünlülerin de Hästens yataklarını tercih ettiğini belirten Ak, “Vividus model yatağımız için Hästens'ın baş ustaları ve ürün geliştiricileri, farklı at yelesi, pamuk, keten ve yün kombinasyonlarıyla iki yıl denemeler yaptı. Bu çalışmaların sonunda vücudu kaldırıp destek sağlarken, yatağa gömülmeyi sağlayan bir yatak ortaya çıktı. Bu yatağın fiyatı ise 60 bin euro” diye konuştu.

‘Fiyat en son faktör'

Müşteri profillerini yaşam kalitesine önem veren, sağlık ve doğru uyku konusunda bilinçli kişilerin oluşturduğunu söyleyen Ak, “Karar vermek konusunda fiyat en son faktör. Sonuçte her bütçeye ve her vücut tipine göre bir Hästens yatak fiyat skalasında mevcut. Yatak fiyatlarımız 1500 euro ile 60 bin euro arasında değişiyor” dedi.

Türk tüketicisinin Hästens yataklara yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Ak, “Aynı kişilerden ikinci siparişleri almaya başladık ve referanslarımız gün geçtikçe çoğalıyor. Ürünün kendisi çok kaliteli olduğu için bizim çok fazla bir şey anlatmamıza gerek kalmıyor” diye konuştu.

‘At yelesi havalandırma sistemi gibi çalışır'

Hästens yataklarda doğal alanlarda yetiştirilen yün ve pamuğun yanı sıra dolgu malzemesi olarak hipoalerjenik gerçek ‘at yelesi' kullanıldığını söyleyen Aykut Ak, şu bilgileri verdi:

“At yelesi kendisine has havalandırma özelliğine sahip. Her bir at yelesi tanesi minyatür bir havalandırma sistemi gibi çalışıyor. İçi boş mikroskobik at yelesi telleri nemi alarak, tazelik veriyor. Doğadaki en esnek malzeme olması nedeniyle bel boşluğunu destekler ve uyurken omurganın doğal pozisyonunda kalmasını sağlıyor.”

Bu yıl 750 bin çift ayakkabı satışı hedefliyor

Scooter markasıyla 1993'ten bu yana faaliyet gösterdiklerini söyleyen Scooter Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şerafettinoğlu, üretimlerinin yüzde 80'ini iç piyasada satışa sunduklarını, yüzde 20'sini ihraç ettiklerini belirtti.

Şerafettinoğlu, yurtdışında Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan'ın yanı sıra Ortadoğu, Balkan ve Kuzey Afrika ülkelerinde de ayakkabı sattıklarını kaydetti. Scooter'ın yüzde 100 yerli bir marka olduğunu vurgulayan Şerafettinoğlu, “Geçen yıl 600 bin çift ayakkabı sattık. Bu yılki hedefimiz ise 750 bin çift ayakkabı satışı gerçekleştirmek” diye konuştu.

Esenyurt'taki fabrikalarında üretim yaptıklarını ifade eden Şerafettinoğlu, “Fabrika yatırımımızı büyüttük. Tesis alanını 6 bin metrekareden 15 bin metrekareye çıkardık” dedi. Fabrikalarında 10 kişilik bir Ar-Ge ekibiyle çalıştıklarını kaydeden Şerafettinoğlu, “Ürünümüzün deri olması, kalıbının rahat olması ve uygun fiyatlı olması bizim olmazsa olmazlarımız” diye konuştu.

500 noktada satış

Türkiye genelinde 500 noktada satış yaptıklarını ifade eden Şerafettinoğlu, “Ürünlerimizi direkt mağazalara veriyoruz. Ender, Ayakkabı Dünyası, Huzur, Özdilek gibi markalarla çalışıyoruz” dedi.

Ağırlıklı erkek ayakkabısı üzerine faaliyet gösterdiklerini söyleyen Şerafettinoğlu, “Ürün gamımızda kadın ve çocuk ayakkabıları da var. Ayrıca kışlık bot kadar sandalet ve terlik üretimi de yapıyoruz” diye anlattı.

Mahmutbey'e otel yatırımı yapıyor

Bu yaz koleksiyonlarının 800 parçadan oluştuğunu ifade eden Şerafettinoğlu, “Scooter'ın en çok botları yoğun ilgi görüyor. Botlarımız tamamı deri ve su geçirmez özelliğe sahip. Ağırlıklı olarak siyah ve kahverengi bot satıyoruz” dedi.

Öte yandan turizm alanına da gireceklerini söyleyen Şerafettinoğlu, İstanbul Mahmutbey'de 5 yıldızlı bir otel yatırımı yaptıklarını ve 2014'te hizmete açacaklarını anlattı.

‘Türkiye, Hästens'in zaten girmek İstediği bir ülkeydi'

Aykut Ak, Hästens ile işbirliklerinin nasıl başladığını ise şöyle anlattı: “Ortağım da ben de finans kökenliyiz. Uzun zamandır kendi işimizi yapmak istiyorduk. Ortağım Barbaros Ökten, İsveç doğumlu ve markayı çok iyi tanıyor. Aile olarak da uzun yıllardır Hästens yataklarını kullanıyorlar. Kaliteli ve lüks yatak konusunda Türkiye pazarında çok büyük bir eksik olduğunu tespit ettik. Yaptığımız pazar araştırmasının ardından Hästens ile görüştük. Türkiye Hästens'in zaten girmek istediği bir ülkeydi. Böylece işbirliğimiz başlamış oldu.”

‘Süper markette büyüyeceğiz'

Gıda perakendesi alanında faaliyet gösteren İSMAR'ın süpermarket konseptine ağırlık vererek büyüyeceğini söyleyen İSMAR Genel Müdürü Mutlu Gökdemir, “Ana omurgamızı bu konsepte göre kurgulayacağız” dedi. İSMAR'ın 2011 sonunda ‘yeniden yapılanma' sürecine start verdiğini hatırlatan Gökdemir, şu anda 37 mağazaları bulunduğunu, 2012 sonunda bu sayıyı 60'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Marketin rengi fuşya...

İSMAR'ın 1993 yılında daha uygun koşullarda satın almalar yapmak amacıyla 56 küçük marketin birleşmesiyle kurulduğunu kaydeden Gökdemir, şöyle devam etti: “2003 yılında kurucu ortaklarından Aslan Akyürek'in tüm hisseleri satın almasıyla yeni bir döneme girildi. Modern perakendeciliği‘marifetli alışveriş' sloganıyla yeniden yorumladık. Logomuzdan renklerimize, reyonlarımıza kadar her alanda değişim sürecine girdik. Eski logoda yer alan yeşil renk yerini, fuşyaya  bıraktı. Fuşya sektörümüz için cesur bir renk ve örneği yok.”

2013'te 120 şube

2013 yılında 120 şubeye ulaşmak istediklerini belirten Gökdemir, bu yatırımlar için toplam 40 milyon TL'lik bütçe ayrıldığını kaydetti. Gökdemir, “Hayalimiz İSMAR'ı sektöründe hak ettiği noktaya taşımak. Rekabetin olduğu her noktada var olmak istiyoruz” dedi.

İstanbul, Gaziantep ve Eskişehir olmak üzere üç bölgede lojistik üssü kurduklarını söyleyen Gökdemir, şu bilgileri verdi: “Öncelikli olarak bu üslere yakın illerde şubeleşeceğiz. İsmar'ın odağında tüketiciye hizmet var. Fiyat odaklı bir strateji izlemeyi tercih etmiyoruz. Biz içinde fiyatı da hizmeti da kaliteyi de barındıran, ‘marifetli alışverişe' inanıyoruz. İSMAR olarak discount konsept üzerinde de çalışıyoruz. Ancak bu konsepte çok farklı bir bakış açısı getirmeyi hedefliyoruz.”

Barküteri ile satışları artırdı

“İSMAR'ın yeni dönemde en büyük kozu sektörde örneği olmayan Barküteri reyonu olacak” diyen Gökdemir, şöyle devam etti:

“Paslanmaz çelik malzemeden üretilen özel modüllerden oluşan Barküteri reyonu ile açıkta satılan bakliyat ürünlerini hijyenik ortama kavuşturduk. Barküteri, şarküteri reyonundan devşirme bir isim. Bu reyon tüketiciden büyük ilgi gördü. Henüz yenilenme sürecine dahil olmayan marketlerde aylık bakliyat satışı 4.5 ton civarında iken Barküteri reyonlarında ortalama satış 60 tona çıktı.”

Vitaminli yatak ürettiler

İşbir Yatak, son Ar-Ge çalışmalarını, ‘vitamin ACE'li kumaşı' ve ‘yatak klimasını', düzenlediği bir yemekle basın mensuplarına tanıttı. İşbir Sünger Genel Müdürü Metin Gültepe, yatak klimasının özellikle hava şartları göz önüne alındığında önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Gültepe, her yıl cironun yüzde 3.5'lik kısmının bu tür çalışmalara ayrıldığını belirtti. İşbir Sünger Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz ise, İşbir olarak insan vücuduna yüzde 67.2'lik bir vitamin geçirme özelliğine sahip Vitamin ACE'li kumaşı ürettiklerini kaydetti.

DiaSA'dan Sosyal Market'e bağış

DiaSA, ihtiyaç sahibi birçok ailenin temel ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamak amacıyla Beyoğlu Belediyesi Kızılay İstiklal Şubesi ve Beyoğlu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle kurulan Sosyal Market'e düzenli olarak ürün desteği yapıyor. Sadece hayırseverlerden gelen bağışlarla faaliyetlerini sürdüren Sosyal Market'ten, ihtiyaç sahipleri belirli tarihlerde karneleriyle birlikte hiçbir ücret ödemeksizin alışveriş yapabiliyor.

Kardeş odalarına özel ranzalar...

Bebek, çocuk ve genç odaları alanında faaliyet gösteren Çilek, kardeş odaları için özel ranzalar üretti. Dünyanın dört bir yanındaki mağazalarında 19 farklı koleksiyon ve 450 çeşit ürünle yaşam alanları kuran Çilek, uluslararası güvenlik testlerinden geçirdiği 12 farklı ranza serisiyle çocuk ve gençlere hitap ediyor. Çilek'in genç tasarımcıları tarafından hazırlanan koleksiyonda klasik otomobil çizgilerini koruyan iki katlı Speedy de bulunuyor.

Buz Devri 4, Arzum'la blender'a taşındı

Arzum Blendart serisini, animasyon filmi Buz Devri 4'ün birbirinden eğlenceli karakterleriyle süsledi. Özel olarak üretilen blender buzları da parçalama özelliğine sahip.

6 bıçağa sahip Arzum Blendart Buzzy Blender serisi 700 watt'a varan turbo fonksiyona sahip. Blendart Buzzy ürününün içinde çocuklar için üzerinde Buz Devri karakterlerinin yer aldığı özel bardak hediyesi de var.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hastens Vividus yatağı el işçiliğiyle tasarlandı!
  • 22.06.2012 10:32

Hastens Vividus yatağı el işçiliğiyle tasarlandı!

El işçiliğiyle kişiye özel olarak üretilen Hastens yataklarının Türkiye Temsilci ...