maritbet girişmaritbet
ExpoTürkiye11 İtalyan ve Türk yatırımcıları buluşturdu!

ExpoTürkiye11 İtalyan ve Türk yatırımcıları buluşturdu!

ExpoTürkiye11 projesi, WOW Hotel'de Türk ve İtalyan yatırımcıları bir araya getirdi

İtalya'nın Friuli Venezia Giulia Bölgesi'ndeki inşaat, radyan ısınma sistemleri, bahçe ürünleri, ısınma ve soğutma termal üniteleri, endüstriyel su arıtma kimyasalları, tarım makineleri, elektrik aksamları ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren alanının öncü şirketleri ExpoTürkiye11‘de, Türk şirketleri ile işbirlikleri geliştirmek ve fırsatları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

İtalya ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlamak ve iş fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İtalya'nın Friuli Venezia Giulia Bölgesi'nde uluslararasılaştırma alanında dünyanın pek çok ülkesinde de iş çözümleri danışmanlığı hizmeti veren Informest Consulting öndeliğinde geçekleştirilen projeye İtalya'dan on iki şirket katıldı. ExpoTürkiye11 Projesi, 28 Haziran tarihinde WOW Hotel'de, Informest Başkanı Silvia Acerbi,Pordenone Export Başkanı Gino Camuccio,   ANCE ( İtalyan İnşaat Birliği ) Başkanı Valerio Pontarolo,YapıKrediBankasıUlusalSorumlusu Nicola Longo-Dente'nin katılımı ile düzenlenen toplantıda basına tanıtıldı.

Türkiye Güçlü Büyüme ve Yüksek Potansiyele Sahip Bir Ülke

Informest Consulting Başkanı Silvia Acerbi, yaptığı açıklamada: “Friuli Venezia Giulia Özerk Bölgesi'nden, inşaat ve makina sektörlerinde yüksek düzeyde inovasyon ve teknolojiye sahip 12 şirketten oluşan bir girişimci heyet ile Türkiye'ye geldik. Türkiye, Friuli Bölgesi şirketleri ile Türk şirketleri arasında ticari ve verimli işbirliklerinin gelişimi konusunda ilgi çekici bir ülke.

ExpoTürkiye Projesi, Friuli Venezia Giulia Bölgesi tarafından, Türkiye gibi güçlü büyüme ve yüksekpotansiyelesahipbirülkede, işletmelerinuluslararasılaşmasınıdesteklemek ve geliştirmekamacıilefinanseediliyor.

Projeye yüksek teknoloji sahibi yaklaşık 40 Türk şirket katıldı ve hafta boyunca Friuli'den gelen şirketlerle görüştüler" dedi.

İtalyan İnşaat Birliği Başkanı Valerio Pontarolo, Türkiye'de pozitif bir hava olduğuna dikkati çekerek, ''Türkiye'de çok çalışan ve itimat edilecek insanlar gördüm. İtalya'da bir ekonomik kriz yaşanıyor. Dışarıyla çalışmak isteyen firmalar için bu bir fırsat. Biz de bu fırsatı değerlendirmeliyiz.  Ayrıca Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke, geleceğin evleri İtalya'da olduğu gibi sıfır enerji maliyetli ve depreme dayanıklı evler olacak. Biz bu teknolojileri Türkiye'de de uygulayıp işbirliği yapmayı çok önemsiyoruz.”

Yapı Kredi Bankası Ulusal Sorumlusu Nicola Longo-Dente de, Türkiye'nin 8 yıldan beri büyüdüğüne dikkat çekerek,  Türkiye'de ekonomik performansı geliştiğini, modern, dışa açık, politik ve ekonomik istikrarın mevcut olduğunu söyledi. Ayrıca nüfusunun çok dinamik ve genç bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.

Pordenone Export Başkanı Gino Camuccio ise Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Avrupa ticareti açısından önemli bir konumda olduğunu belirtti. Türkiye ile çok güçlü ticari işbirliklerinin yapılabileceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ExpoTürkiye11 İtalyan ve Türk yatırımcıları buluşturdu!
  • 29.06.2012 11:41

ExpoTürkiye11 İtalyan ve Türk yatırımcıları buluşturdu!

ExpoTürkiye11 projesi, WOW Hotel'de Türk ve İtalyan yatırımcıları bir araya geti ...

ExpoTürkiye11 İtalyanlar’ın dikkatini çekiyor!
  • 21.06.2012 17:35

ExpoTürkiye11 İtalyanlar’ın dikkatini çekiyor!

İtalya'lı şirketlerin gözü, 27-29 haziran 2012 tarihlerinde yapılacak olan ExpoT ...