maritbet girişmaritbet
DHM Dost İnşaat’ın işçileri çatıya çıktı!

DHM Dost İnşaat’ın işçileri çatıya çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta DMH Dost İnşaat'ta çalışan işçiler uzun süredir maaşlarını almadıkları için iş bırakıp inşaat önünde beklemeye başladılar

İstanbul Esenyurt'ta DMH Dost İnşaat'ta çalışan işçiler uzun süredir maaşlarını almadıkları için iş bırakıp inşaat önünde beklemeye başladılar. Bu arada işçilerden Mahmut Oruç inşaatın üstüne çıkıp parasını alana kadar inmeyeceğini söyledi.

Bir süre çatıda eylem yapan Oruç daha sonra çatıdan indirilerek gözaltına alındı. İnşaat önünde eylem yapan işçilerden Tahir Kaya kasım ayından beri maaşlarını alamadığını söyleyerek, "Yaklaşık 25 gündür inşaatın bodrumunda kalıyoruz. Kötü koşullarına rağmen kimse durumumuzla ilgilenmedi. Üstüne üstlük maaşımızda alamadık. Çok zor durumdayız" dedi.

Sabahattin Dızman ise paralarını istediklerini ancak muhatap bulamadıklarını söyleyerek, "Burada çalışan arkadaşların çıkışlarını vermişler ancak paralarımızı henüz alamadık. Sigortalarımızı bile eksik yatırmışlar bizler sadece alın terimizin karşılığını istiyoruz" diye konuştu.

Metin Kaş sadece paralarını istediklerini ifade ederek "Çatıya çıkan arkadaşımız kendisi ve arkadaşlarıyla birlikte çalışıyor, aynı zamanda firmaya kendi cebinden malzeme aldı. Yüklü miktarda alacağı olmasına rağmen parasını alamıyor. Arkadaşımız bizim için böyle bir yola başvurdu. Bize defalarca söz verildi ancak bu sözler tutulmadı. Proje müdürü de "işi bitirin paranızı benden alın" demesine rağmen sözünü tutmadı" dedi.

Evrensel

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DHM Dost İnşaat’ın işçileri çatıya çıktı!
  • 02.05.2012 13:10

DHM Dost İnşaat’ın işçileri çatıya çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta DMH Dost İnşaat'ta çalışan işçiler uzun süredir maaşlarını ...