maritbet girişmaritbet
Bir metrekaresi 350 liraya kiralık!

Bir metrekaresi 350 liraya kiralık!

İstanbul'da alışverişin kalbinin attığı caddelerde kiralar dudak uçuklatıyor. Metrekare başına 170 euro olan kirası ile burası başı çekiyor

Birbiri ardına açılan alışveriş merkezlerine rağmen perakendeciler, caddelerden vazgeçmedi. Perakendecilerin, alışverişin kalbinin attığı Nişantaşı, Bağdat ve İstiklal Caddeleri'ne olan yoğun talebi fiyatları da uçurdu. Aşırı ilgiden dolayı Nişantaşı'nda, metrekare basma aylık kiralar 170 euro (350 lira), İstiklal Caddesi'nde 150 euro, Bağdat Caddesi'nde ise 130 euro seviyelerine çıktı. Bir mağazanın ortalama 20 metrekare olduğu düşünüldüğünde, mağaza sahibinin cebinden her ay sadece kira için ortalama 3 bin euro çıkıyor. 100

metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ise 35 bin lirayı buluyor. Üstelik bu caddelerde mülk sahibi olanlar kiracılarını seçiyorlar.


ORTALAMA KİRA 80 EURO

Özellikle uluslararası markalar alışverişin çok canlı olduğu bu caddelerde yol üzerindeki mağazaları kiralamak için birbiriyle yarışıyor.
Bu konuda birinciliği Nişantaşı çekiyor. Nişantaşı'nda yol üstünde bir mağazayı kiralamak isteyenlerden metrekare başına 170 euro talep ediliyor.
Her gün milyonlarca insanın yürüdüğü İstiklal Caddesi'nde ise metrekarenin kirası 150 euro olarak belirleniyor.
Uzmanlar alışveriş bölgelerinde de ortalama kiraların 80 euro civarında olduğunu belirtiyor.

İstanbul'da en pahalı kira metrekaresi 170 euro ile Nişantaşı'nda.

Kaynak: Takvim


 

  • Etiketler:

Yorum Yaz