TMB Başkanı Eren: "Devler ligindeki yerimizi koruyoruz"

TMB Başkanı Eren: "Devler ligindeki yerimizi koruyoruz"

TMB Başkanı Erdal Eren, inşaat sektörü dergisi ENR tarafından hazırlanan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, müteahhitlik sektörünün, çalışanlarının özverisiyle "devler ligi"ndeki yerini korumayı başardığını belirterek, "2024 yılında iş yaptığımız ülkeler arasına Portekiz'i de dahil ederek, ülke sayısını 137'ye yükselttik. Bugün bir kez daha anladık ki zorluklar başarımızın önünde bir engel değil." ifadelerini kullandı.

Müteahhitlerin Cumhuriyet'in 100'üncü yaşının kutlanıldığı 2023'te yurt dışında 136 ülkede, 12 bini aşkın projeyle 500 milyar dolar eşiğini aşarak gurur ve sevinç yaşattıklarını vurgulayan Eren, şunları kaydetti:

"İnşaat, dünyada rekabetin en çetin yaşandığı sektörlerin başında yer almaktadır. Öte yandan pandemi sonrası yaşanan küresel ekonomik krizin etkileri, tedarik zincirindeki sorunlar, bölgesel gerginlikler ve savaşlar nedeniyle inşaat sektörü olarak zor zamanlar geçirdik ancak tüm bu sorunlara rağmen yılmadan çalışmaya devam eden değerli meslektaşlarım ve sektöre emek veren her bir çalışanımızın özverisiyle devler ligindeki yerimizi korumayı başardık."

İş yapılan ülke sayısı 137'ye yükseldi

Eren, savaşa karşın Rusya'nın 2023'te de Türkiye için en büyük pazar olmayı sürdürdüğünü bildirdi. Ukrayna'nın savaş sonrasında inşasında yer almak için çalışmalarını sürdürdükleri belirten Eren, şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan, Irak, Cezayir, Polonya, Romanya, Sahra Altı Afrika ülkeleri gibi pazarlarda da faaliyetlerimizi her geçen gün artırıyoruz. 2024 yılında iş yaptığımız ülkeler arasına Portekiz'i de dahil ederek, ülke sayısını 137'ye yükselttik. Bugün bir kez daha anladık ki zorluklar başarımızın önünde bir engel değil. Her şartta, girişimci gücüyle ENR dergisinin 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'ne girmeyi başaran 43 müteahhitlik firmamızı yürekten kutluyorum."

Listede 43 Türk firması yer alıyor

İnşaat sektörü dergisi ENR, her yıl "En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Firması Listesi"ni açıklıyor. 2023 yılındaki performanslarla oluşturulan bu yılki listede 1. sırada 81 firmayla Çin yer alırken Türkiye 43 firmayla 2. oldu. Geçen yıl olduğu gibi ilk 100 firma arasına 6 Türk firması girmeyi başarırken 1 Türk firması da ilk 50'de yer buldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye İMSAD COP31 süreci ve iş dünyasına etkilerini ele aldı
  • 05.08.2026 10:42

Türkiye İMSAD COP31 süreci ve iş dünyasına etkilerini ele aldı

Türkiye İMSAD’ın düzenlediği 66. Gündem Buluşmaları, “COP31 Sürecinde İş Dünyası ...

Hisense her izleme deneyimine yanıt veriyor
  • 04.08.2026 16:37

Hisense her izleme deneyimine yanıt veriyor

Hisense, Türkiye'deki ürün gamını TV kategorisiyle genişletiyor. ULED MiniLED ve ...

Platformder: "Yükseltici platformlarla iş  kazalarının yüzde 41'i önlenebilir"
  • 30.07.2026 14:21

Platformder: "Yükseltici platformlarla iş kazalarının yüzde 41'i önlenebilir"

Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre her yıl 330 bin kişi iş kazalarında yaşamını ...

Artaş Holding’den geleceğe değer katan eğitim yatırımı
  • 27.07.2026 10:18

Artaş Holding’den geleceğe değer katan eğitim yatırımı

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilecek Fatih'teki 31 derslikli eğitim kampüs ...

Aircairo İstanbul Havalimanı’na seferlere başladı
  • 24.07.2026 09:53

Aircairo İstanbul Havalimanı’na seferlere başladı

İstanbul Havalimanı, Mısırlı hava yolu şirketi Aircairo’nun tüm İstanbul operasy ...

THBB Haziran ayı Hazır Beton Endeksi'ni açıkladı
  • 23.07.2026 14:32

THBB Haziran ayı Hazır Beton Endeksi'ni açıkladı

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektö ...