maritbet girişmaritbet
İzmir Körfezi'nde balık ölümleri sürüyor

İzmir Körfezi'nde balık ölümleri sürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine para cezası uygularken sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesine 1 milyon 858 bin Türk lirası para cezası uygulandığını ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümlerinin ardından inceleme başlatıldığı, Bakanlığa bağlı uzman ekiplerle mobil su ve atık su laboratuvarının bölgeye sevk edildiği hatırlatıldı.

Körfez'e dökülen derelerden ve atık su arıtma tesislerinin çıkışlarından numuneler alındığı belirtilen açıklamada, analizler sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğüne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesislerinin, "çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde" kirli suları İzmir Körfezi'ne deşarj ettiklerinin belirlendiği aktarıldı.

Açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğüne 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 milyon 858 bin 610 Türk lirası idari ceza uygulandı. Ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu." bilgisi verildi.

Öte yandan İzmir Körfezi'nde dün de deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye döndüğünün ve Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi civarında çok sayıda ölü balığın deniz yüzeyine çıktığının görüldüğü kaydedildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırgızistan ile kentsel planlama alanında iş birliği anlaşması imzalandı
  • 19.06.2026 11:15

Kırgızistan ile kentsel planlama alanında iş birliği anlaşması imzalandı

Türkiye ile Kırgızistan arasında “Kırgızistan ile Kentsel Planlama Alanında İş B ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor
  • 04.06.2026 13:31

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ'nin Adana Çukurova'da inşa ettiği 980 sosyal konut hak sahiplerine tes ...

Folkart Nova’da yaşam başladı
  • 03.06.2026 11:01

Folkart Nova’da yaşam başladı

200 milyon dolar yatırım değerindeki Folkart Nova’da anahtar teslimleri devam ed ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...