maritbet girişmaritbet
Ankara’daki plazalar akıllı bina teknolojisine sahip!

Ankara’daki plazalar akıllı bina teknolojisine sahip!

İstanbul Şişli’deki 42 katlı Polat Tower’da çıkan büyük yangından sonra gözler Ankara’daki plazalara çevrildi. Ankara’nın plazaları akıllı çıkarken, itfaiye ise her türlü yangına karşı “hazırız” mesajı verdi

İstanbul Şişli'deki 42 katlı Polat Tower'da çıkan büyük yangından sonra gözler Ankara'daki plazalara çevrildi. Ankara'nın plazaları akıllı çıkarken, itfaiye ise her türlü yangına karşı “hazırız” mesajı verdi.

İstanbul Şişli'de bulunan Polat Tower Residence'ta meydana gelen yangın, İstanbullulara korku dolu anlar yaşatırken, Başkentlilerin ise akıllarına şüphe düşürdü. Polat Tower'daki akıllı sistem sayesinde dairelerdeki yangın söndürme sistemi devreye girerek alevlerin içeriye girmesini engelledi ve büyük bir facianın önüne geçti. İstanbul'daki korkunç yangının ardından gözler Ankara'daki yüksek katlı konut projeleri ve plazalara çevrildi. Ankara Hürriyet Başkent'teki plazaları mercek altına alarak Ankara'daki plaza ve AVM'lerin yangın sistemlerini araştırdı.

Gerçekleri göz ardı etmedik

Nata Holding Tasarım Koordinatörü Nagihan Polat, inşa ettikleri tüm binalarda yangın ve deprem gerçeğini göz ardı etmeyip, yönetmeliklerin üzerinde bina yaptıklarını ifade etti. Maliyet artışını gözetmeksizin inşaatlar yaptıklarını aktaran Polat, “Binalarımızda yangın, duman algılama dedektörleri, katlarda ve daire içlerinde her mekânda sulu söndürme sistemi, asonsör ve merdivenlerde ters basınçlandırma sistemi, duman tahliye sistemi, yangın anında gazı kesecek selenoid vana sistemi, yangın anında devreye girecek ve itfaiyenin katlara ulaşımını sağlayacak acil durum asonsörü, karbonmonoksit gaz dedektörleri kullanılmıştır” dedi.

Tepe çok akıllı

Tepe Prime İşletme Müdür Yardımcısı Metin Şahin, binalarının tamamen akıllı sistemle donatıldığını ifade ederek, teknik olarak bütün sistemlerin çalışıp çalışmadığını kontrol eden otomasyon odalarının bulunduğunu kaydetti. Şahin, bütün cihazların aktif olup olmadığının teknik personel tarafından sürekli izlendiğini kaydederek, CCTV Kamera kontrol takip sistemi de dahil olmak üzere yangın panellerinden ısı duman dedektörlerine kadar binanın sürekli takip edildiğini anlatan Şahin şöyle konuştu, “Olası yangın anında İtfaiye asansörü hariç, diğer asansörler otomatik olarak zemin kata iner kapılarını açar, acil çıkış kapıları, yangın kapıları turnikeler kendiliğinden otomatik olarak açılır. Havalandırma cihazları otomatik olarak duman boşaltmaya ve hava vermeye başlar. Ters basınçlandırma sistemleri devreye girer.”

Her türlü binaya müdahale edebiliriz

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş Başkent'te olası bir yangına karşı 7 gün 24 saat hazırlıklı olduklarını belirtti. Karakuş, Ankara İtfaiyesi'nin 90 metreye kadar uzanabilen platform aracına sahip olduğunu kaydederek, “Bu platform, Türkiye'nin en uzun aracıdır. Toplam 740 personelimiz, 150 civarında aracımızla Ankara'nın her noktasına ulaşma imkanımız var. Son iki yıl içinde de 40 adet son sistem donanımlı itfaiye araçları aldık. Ankaralıların içi rahat olsun, biz hazırız” dedi.

Oğuz Demir/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara’daki plazalar akıllı bina teknolojisine sahip!
  • 19.07.2012 09:09

Ankara’daki plazalar akıllı bina teknolojisine sahip!

İstanbul Şişli’deki 42 katlı Polat Tower’da çıkan büyük yangından sonra gözler A ...