maritbet girişmaritbet
Yeni haritasını Finans Merkezi çizecek

Yeni haritasını Finans Merkezi çizecek

90’lı yıllarda oluşmaya başlayan Ataşehir, şimdilerde ise geleceğin Bağdat Caddesi olmaya aday olarak gösteriliyor

90'lı yıllarda oluşmaya başlayan Ataşehir, şimdilerde ise geleceğin Bağdat Caddesi olmaya aday olarak gösteriliyor. Yeni yatırımların yanı sıra finans dünyasının da bölgeye akın etmesiyle birlikte oldukça büyük bir hareketlilik yaşanıyor

Wec Rüya ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Necdet Can, Ataşehir'deki, yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti.

KONJONKTÜR: Köprü yollarının kesişim noktasında olan bölge, yeni yatırımlardan olan finans merkeziyle birlikte ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu açıdan bakıldığında emlak sektörü ülke genelinde durgun olsa da bölgede nispeten daha hareketli. Bölgede özellikle Batı Ataşehir öne çıkan yerler arasında yer alıyor. Ülker Arena Spor Kompleksi ve alış veriş merkezlerinin bölgeyi cazip hale getirdiği söylenebilir. Ayrıca bölgenin çok yakında imara açılacak olan Batı Sahra'daki Barbaros Mahallesi de bölgeye olan ilgiyi artıracaktır.

YENİ YATIRIMLAR: Bölgede daha önce yapılan projelerde doluluk oranı yüzde 95 olduğundan yatırımcılar için örnek teşkil ediyor. Bölgede tek tek apartman daireleri yerine daha çok markalı konutlar yapılıyor. Özellikle Barbaros Mahallesi, Emek Evler ve Batı Ataşehir yatırımların yoğun olduğu yerler arasında sayılabilir.

KİRALARDA DURUM: Bölgenin kiralama anlamında hareketli olduğu söylenebilir. Özellikle kiralık konutlar boş kalmıyor. Plazalarda da doluluk oranı yüksek, hemen kiralanabiliyor.

SATILIKLARDA DURUM: Satılık piyasası 2005- 2008 arasında olduğu kadar yoğun olmasa da, yeni projelerle birlikte konut satışlarının yoğunluğundan söz edilebilir. Ayrıca bölgeye yakın yerlerde kalmadığı için, ofis satışında da bir hareketlilikten söz edilebilir.

ALICI PROFİLİ: Bölge daha çok oturum amaçlı tercih ediliyor. Bölgede daha çok 1+1 daireler ilgi görüyor. Bu tip konutlar 25-35 yaş grubuna hitap ediyor. Bunun dışında finans merkeziyle birlikte, bölge, yatırım amaçlı düşünenlerin de ilgisini çekiyor. Ayrıca bölgeyi esnaf kesimi değil, beyaz yakalılar tercih ediyor.

TİCARİ GAYRİMENKUL: E5 -Kozyatağı aksından sonra ticari plazalar bu bölgeye yapılmaya başlandı. Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve Avrupa yakasına ulaşım açısından rahat bir mevkide bulunan bölge, TEM üzerinde olduğu için avantaj sağlıyor. Bu nedenle bölgeye yapılan yeni yatırımlar hemen alıcı bulabiliyor.

PRİM FIRSATLARI: Anadolu yakasının merkezi konumlarından biri olan bölge, gerek üniversitelere yakınlığı gerekse havaalanı ve köprülere yakınlığı ile sürekli olarak gelişime devam etmektedir. 3. derece deprem bölgesi olarak geçen bölge bu açıdan da yatırımcıya ve konut sahiplerine güven vermektedir. Finans merkezi ve İMKB de toplam 20 bin kişi çalışacağı için 3-4 yıl sonra bölgede bugünkü mevcut dairelerin prim yapacağı söylenebilir.

Avantajları ve dezavantajlarıyla eski, sıfır ve markalı konutlar

Ataşehir'de üç yatırım alternatifini inceledik. Eski bir konut mu ya da sıfır bir daireye sahip olmak mı daha avantajlı? Veya markalı konuta yatırım yapmak mı daha kârlı? Necdet Can değerlendirdi.

ESKİ KONUT

Eski binadan daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bölgenin en eski binası zaten 20 yaşında olduğundan bçlgede çok eski konut bulunmamakta. Barbaros mahallesindeki ve Emek evler arsalar üzerindeki 30-40 yıllık bina ise yeni imara göre çok büyük avantajlar sağlayabilir.

Alıcı ne kadara alabilir?

Arsa maliyeti 4,000tl den az olmaz.

Kira getirisi ne olur?

3+1 dairenin kira getirisi 1.500 lira civarındadır.

SIFIR KONUT

Sıfır normal bir daire almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bu evlerin hemen kiracısı bulunur, yapım aşamasında alınmış olsaydı daha fazla kâr edilmiş olunurdu.

Alıcı ne kadara alabilir?

M2 birim fiyatı 5 bin lira civarındadır.

Kira getirisi ne olur?

Kira getirisi 2 bin 500-2 bin 750 lira arasında.

MARKALI KONUT

Markalı konut almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bu konutlardan satın alanlar daha sonra satmak istediklerinde daha kolay alıcı bulurlar. Marka bilinirliği ve düşkünlüğü yatırımcıların içini rahatlatır.

Alıcı ne kadara alabilir?

M2 için ortalama 6-7 bin liradan söz edilebilir.

Kira getirisi ne olur?

Satış fiyatlar sürekli değişmektedir.

ÜÇ YATIRIMDAN HANGİSİNİ ALMAK DAHA KÂRLI?

Yatırım ya da oturum amaçlı olursa bunlardan hangisini almak daha karlı olur?

Bölgemizde yatırımcılar kesinlikle stüdyo, 1+1 konut veya plaza katları almalıdır. Bunların kiracı adayları çoktur. Yatırımcılar her ay kira bedelini alırken ayrıca da gayrimenkul kendi değerini arttıracaktır. Buradaki kiracılar sık sık değiştiği için yeni kiracılar günün rayicine göre kiralar, halbuki büyük dairelerin kiracıları çabuk çıkmazsa kira bedelleri zaman içinde geri kalır. Bundan dolayı konutta stüdyo, 1+1 ticaride de plaza katları tavsiye edilir.

SARPHAN FİNANS PARK

2 milyon 500 bin metrekarelik alana kurulacak olan yeni finans merkezinde yer alan proje, otel, ofis ve rezidanslardan oluşuyor. 21 dönüm arazide konumlanan proje, 180 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Zeminden yukarı olarak 43 kattan oluşan projede, rezidans satışlarının yüzde 70'i tamamlanmışken, ofis satışları ise devam ediyor. 13 katta 123 ofisten oluşan ofis bloğunda, 4 kat otopark, teraslar ve kat bahçeleri yer alıyor.
Adı: Sarphan Finans Park

Yeri: Ataşehir

Yapımcı firma: Sarp Group, Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat

Teslim tarihi: 2014

Toplam konut sayısı: 340

Konut tipleri: Stüdyo,1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: M2'si 6.500 TL'den başlıyor

ATAŞEHİR DELUXIA

Teknik Yapı Holding'in İstanbul Batı Ataşehir'de inşa ettiği proje, 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suites'ten oluşuyor. 34,16 ile 283 metrekare aralığında stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 ev ofis seçenekleri sunulan projede, güneşlenme platformları, açık-kapalı yüzme havuzu, basketbol sahası, yürüyüş ve koşu parkuru gibi olanakların dışında,

TV odası, kütüphane, toplantı odası, sauna, fitnes, step, aerobik, pilates salonu, vitamin bar, dinlenme odaları, buhar odası ve Türk hamamı gibi sosyal donatılara da yer veriliyor. Çocukların da düşünüldüğü projede, çocuk oyun sahası ve çocuk kulübü de bulunuyor.

Adı: Ataşehir Deluxia

Yeri: Ataşehir

Yapımcı firma: Teknik Yapı

Teslim tarihi: Eylül 2012

Toplam konut sayısı: 702

Konut tipleri: Stüdyo,1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1

Konut fiyatları: M2'si 4.300-5.500 arasında

INLIFE

5 blokta 211 daire olarak tasarlanan projede,  daire seçenekleri arasında 1+1, 2+1, 3+1 seçenekleri yer alıyor. Projede yer alan dairelerde, güneş ışığından mümkün olduğu kadar çok faydalanmak amacıyla, yere kadar uzanan cam cepheler bulunuyor. Proje içinde rekreasyon ve dinlenme alanlarının dışında, çocuk oyun parkları, açık-kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları buşunuyor. Sosyal tesislere yer verilen projede, tenis kortu, basketbol sahası, barbeque alanı ve yürüyüş parkurları da tasarlanıyor.

Adı:Inlife

Yeri:Küçükbakkalköy

Yapımcı firma:Dündar İnşaat

Teslim tarihi:Ağustos 2012

Toplam konut sayısı:211

Satıştaki konut sayısı:211

Konut tipleri:1+1, 2+1,3+1

Konut fiyatları:320.000 TL'den başlayan fiyatlar

CANAN RESİDENCE

Mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlanan proje, 12 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. 3 blok olarak planlanan projede, penthouse'lar dışında 1+1'den 4+1'e daire seçenekleri bulunuyor. Projedeki dairelerin alanları ise, 80-227 metrekare arasında değişiyor. Sinema ve konferans salonunun dışında, çocuk oyun parkları ve hobi alanlarına yer verilen projede, kuaför ve kuru temizleme gibi hizmetler de sunuluyor. Açık- kapalı olmak üzere yarı olimpik yüzme havuzları bulunan projede, basketbol sahaları, squash salonu ve tenis kortu da yer alıyor.

Adı:Canan Residence

Yeri:Ataşehir

Yapımcı firma:Canan Yapı

Teslim tarihi:Hemen teslim

Toplam konut sayısı:269

Satıştaki konut sayısı:15

Konut tipleri:1+1, 2+1, 3+1, 4+1

Konut fiyatları: 550.000 TL'den başlayan fiyatlarla

BRANDIUM ATAŞEHİR

260 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projede, rezidansların dışında 340 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel, 2 bin kişilik kongre merkezi ve Brandium AVM yer alıyor. 1+0'dan 3+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin olduğu projede, konutların alanları 38 ile 240 metrekare arasında değişiyor. Dairelerin Aralık 2013 tarihinde sahiplerine teslim edilmesinin planlandığı projenin sosyal olanakları arasında yürüyüş parkurları, yüzme havuzları, özel havuzlu teras katları, su konseptli yeşil alanlar, kreş ve spor tesisi yer alıyor.

Adı:Brandium Ataşehir

Yeri:Ataşehir

Yapımcı firma:Emay İnşaat ile Erko Grup

Teslim tarihi:Aralık 2013

Toplam konut sayısı:1.350

Konut tipleri:(stüdyo)1+0, 1+1, 1,5+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 217.000-889.000 TL arasında

Milliyet Emlak
Yavuz Karaman

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Brandium Ataşehir projesinde teslimler başladı
  • 28.12.2013 10:14

Brandium Ataşehir projesinde teslimler başladı

Brandium Ataşehir Evleri'nde konut teslimleri başladı. Projenin son reklam filmi ...

Sarphan Finans Park Kuveyt'te fuara katıldı
  • 18.12.2013 16:45

Sarphan Finans Park Kuveyt'te fuara katıldı

Sarphan Finans Park projesi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'na katıldı. Projenin detayl ...

Brandium Ataşehir'in Monopoly temalı yeni reklam filmi
  • 10.12.2013 15:38

Brandium Ataşehir'in Monopoly temalı yeni reklam filmi

Brandium Ataşehir projesinin Monopoly temalı yeni reklam filmi emlaktasondakika. ...

Sarphan Finans Park şantiye ve maket çekimi yayında!
  • 22.03.2013 11:13

Sarphan Finans Park şantiye ve maket çekimi yayında!

Ataşehir'de inşa edilen Sarphan Finans Park projesinin şantiye görüntüleri ve öz ...

Sarphan Finans Park projesinde son durum ne?
  • 27.02.2013 17:24

Sarphan Finans Park projesinde son durum ne?

Sarp Group ve Emlak Konut GYO ortaklığında inşa edilen Sarphan Finans Park proje ...

Sarphan Finans Park'ın Monopoly temalı reklam filmi!
  • 18.01.2013 08:18

Sarphan Finans Park'ın Monopoly temalı reklam filmi!

Ataşehir'de hayata geçirilen Sarphan Finans Park projesinin Monopoly temalı rekl ...