maritbet girişmaritbet
Sakarya esnafı, 1 milyar liralık Kentsel Dönüşüm Projesi’ni istemiyor

Sakarya esnafı, 1 milyar liralık Kentsel Dönüşüm Projesi’ni istemiyor

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak Dörtyol Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi için görüşü sorulan esnaf, projeye karşı çıktı

 

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak Dörtyol Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi için görüşü sorulan esnaf, projeye karşı çıktı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Sanayi bölgesinde 2 bin parsel sahibiyle yapılan görüşmeden sadece bir olumlu cevap alınmış” dedi.


Dörtyol Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile D- 100 karayolunun Adapazarı girişindeki sanayi bölgesinin yıkılması öngörülüyor. Proje kapsamında 6 bin konut, 250 bin metrekarelik ticari plaza, 50 bin metrekare mahalli ticaret alanı, 700 yeni atölye ve tamirhane, 125 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 25 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel yapılması planlanıyor. Yatırımların toplam inşaat alanı 1.5 milyon metrekare, ekonomik değeri ise 1 milyar lirayı buluyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından görüşü alınan sanayi esnafı projeye karşı çıktı. Esnaf, projenin güzel olduğunu ancak kendilerinin arsalarına karşılık borçlandırılacağını belirterek, çekingecelerini iletti.


‘SADECE 1 OLUMLU CEVAP ALINMIŞ'
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ esnafın sunulan şartlardan dolayı projeye sıcak bakmadığını belirterek, “Sanayi bölgesinde 2 bin parsel sahibiyle yapılan görüşmeden sadece bir olumlu cevap alınmış. Yeni dükkanları için ödemeleri istenen miktarlar ve sunulan şartlar nedeniyle esnafın projeyi kabul etmediği ortaya çıkıyor. Esnaf projeye dahil olduklarında hem dükkanlarını hem arsalarını kaybedip 100- 150 bin lira da borçlandırılmak istendiklerini söyleyerek, projeye karşı çıkıyor” dedi.
 

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan ise 2 bin 50 dönümlük arazi üzerinde kurulu, toplam 4 bin 554 ortaktan oluşan Dörtyol Sanayi Çarşıları'nda Kentsel Dönüşüm Projesi'nin esnaf için sorunlu olduğunu söyledi.


Alişan, projede fedakarlığı esnafın yaptığını, dişinden tırnağından artırarak kurduğu ekmek teknesini, yılların emeği olan iş yerinin sistemini ve düzenini değiştirmenin kolay olmayacağını ifade etti.


BAŞKAN TOÇOĞLU, PROJEYİ SAVUNDU
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Zeki Toçoğlu ise projeyi savundu. 205 hektar alanda uygulanacak bu projeyle sanayi esnafının daha modern ve sağlıklı şartlarda faaliyet göstereceğini kaydeden Başkan Toçoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:
 

“Bazı esnafımız ekonomik krize rağmen var olmaya çalışmaktadır. İnşaat ömrünü tamamlamış binalarda sanayi esnafımız, güç şartlar altında çalışmaya devam etmektedir. Uygulamaya başlayacağımız Dörtyol Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi ile yaşanan bu sıkıntıların tamamen ortadan kalkacağını umut ediyoruz. Bu projenin hayata geçmesiyle tüm şehir fayda sağlayacaktır. Bu bölge, yapılacak modern mimarisiyle showroomlar, 5 yıldızlı otel, büyük alışveriş merkezi, konut alanları, belediye hizmet binası, sosyal kültürel tesisler, yeşil alanlarıyla modern ve gelişen şehirciliğin simgesi olması hedefleniyor.”
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz