Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci el konut satışları 77 bin 411 olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,1 oranında azalarak 34 bin 69 oldu. İkinci el konut satışları ise Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 oranında azalarak 77 bin 411 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışlarının payı %30,6, ikinci el konut satışlarının payı %69,4 oldu.

İpotekli konut satışları 20 bin 263, diğer konut satışları 91 bin 217 olarak gerçekleşti

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15,7 oranında artarak 20 bin 263 oldu. Diğer konut satışları ise Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %8,3 oranında azalarak 91 bin 217 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %18,2, diğer satışların payı %81,8 olarak gerçekleşti.

Takvim etkilerinden arındırılmış ilk el konut satışları Ocak ayında %4,2 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış serilerde, bir önceki yılın aynı ayına göre ilk el konut satışları %4,2 arttı; ikinci el konut satışları %0,1 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerde ise, bir önceki aya göre ilk el konut satışları %6,3 azaldı; ikinci el konut satışları %4,7 azaldı.

Yabancılara Ocak ayında bin 306 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %20,8 oranında azalarak bin 306 oldu. Ocak ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %1,2 olarak gerçekleşti.

Ocak ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 219 ile Rusya Federasyonu, 118 ile İran ve 77 ile Ukrayna vatandaşlarına yapıldı.

İlk el iş yeri satışları 3 bin 444, ikinci el iş yeri satışları 9 bin 823 olarak gerçekleşti

Türkiye genelinde ilk el iş yeri satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,2 oranında azalarak 3 bin 444 oldu. İkinci el iş yeri satışları ise Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %14,5 oranında azalarak 9 bin 823 oldu.

İpotekli iş yeri satışları 576, diğer iş yeri satışları 12 bin 691 olarak gerçekleşti

Türkiye genelinde ipotekli iş yeri satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %73,0 oranında artarak 576 oldu. Diğer iş yeri satışları ise Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %15,1 oranında azalarak 12 bin 691 oldu.

Takvim etkilerinden arındırılmış ilk el iş yeri satışları Ocak ayında %3,4 azaldı

Takvim etkilerinden arındırılmış serilerde, bir önceki yılın aynı ayına göre ilk el iş yeri satışları %3,4 azaldı; ikinci el iş yeri satışları %9,5 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış serilerde ise, bir önceki aya göre ilk el iş yeri satışları %12,8 azaldı; ikinci el iş yeri satışları %5,6 azaldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamalıyız”
  • 02.10.2026 17:51

“Güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarının yaygınlaşmasını sağlamalıyız”

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, 5 Ekim Dünya Konut Günü k ...

VYeniKonak İzmir'de yükseliyor
  • 01.10.2026 14:02

VYeniKonak İzmir'de yükseliyor

Vakıf GYO ve İlk İnşaat firması iş birliğiyle Konak’ta hayata geçirilen VYeniKon ...

Grohe lüksün tanımını yeniden yapıyor
  • 01.10.2026 11:27

Grohe lüksün tanımını yeniden yapıyor

Grohe spa, Türkiye’deki üst segment banyolar için geliştirdiği yeni koleksiyonun ...

Polat Gayrimenkul EXPO REAL’da uluslararası yapılanma ve vizyonunu güçlendirecek
  • 01.10.2026 10:57

Polat Gayrimenkul EXPO REAL’da uluslararası yapılanma ve vizyonunu güçlendirecek

Türkiye ve Avrupa’daki yatırımlarıyla faaliyetlerini sürdüren Polat Gayrimenkul, ...

Consera'nın modüler çelik konut projesine ödül
  • 29.09.2026 14:22

Consera'nın modüler çelik konut projesine ödül

Türkiye İş Bankası Malatya Modüler Çelik Konutları Projesi, Avrupa Yapısal Çelik ...

DASK artan sigortalılık ve güçlenen deprem güvencesiyle 26 yaşında
  • 29.09.2026 11:13

DASK artan sigortalılık ve güçlenen deprem güvencesiyle 26 yaşında

11,7 milyon konuta depreme karşı finansal güvence sağlayan DASK, 26 yılda hasar ...