maritbet girişmaritbet
Metrobüs inşaatı Beylikdüzü’nden başladı

Metrobüs inşaatı Beylikdüzü’nden başladı

İstanbul trafiğine nefes aldıran Metrobüs Beylikdüzü’ne yaklaştı. Avcılar-Beylikdüzü ihalesini alan Özyurt İnşaat, Metrobüs’ün yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı

İstanbul'daki trafik çilesini Söğütlüçeşme'den Avcılar'a kadar uzanan hat ile rahatlatan Metrobüs seferlerinde, Beylikdüzü hattı için düğmeye basıldı. Tüm İstanbul sakinleri tarafından sabırsızlıkla beklenen Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs ihalesini kazanan Özyurt İnşaat ise son bir haftadır Beylikdüzü'nde yürüttüğü saha çalışmalarına hız verdi.

Avcılar-Beylikdüzü ihalesi konusunda bilgi veren Özyurt A.Ş Genel Koordinatörü İsmail Kurtuluş, Beylikdüzü yanyol dışındaki yeşil alanda çalışmalara başladıklarını kaydetti.

‘İLERLEYEN TRAFİKLE YARIŞACAĞIZ'

Şu ana kadar hatla ilgili çevreye yönelik inceleme çalışmalarını yürüttüklerini belirten Özyurt İnşaat Genel Koordinatörü Kurtuluş, ilerleyen zamanlarda ihtiyaç görülmesi halinde yan yolların da kapatılabileceğini açıkladı.Yaklaşan seçimlerin çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruyu ise Kurtuluş “İleyen trafiğin içinde çalışıyoruz. Bu nedenle Haziran ayına kadar yetişmesi çok zor. Metrobüs, yıl sonunda bitecek” şeklinde yanıtladı.

ONBİNLERİN GÖZÜ METROBÜS'TE

Söğütlüçeşme'den başlayıp Avcılar'da son bulan Metrobüs hattı, başlatılan çalışmayla bu yıl sonuna kadar Beylikdüzü'ne uzatılmış olacak. İş hayatını gökdelenler semti Levent'te sürdürken Beylikdüzü'nde yaşayan onbinlerce insan, Metrobüs için vurulacak ilk kazmayı bekliyor. Metrobüs'te yeni hattın maliyeti 102 milyon TL olarak öngörülüyor. • Beylikdüzü'ne 10 durakla ulaşılacak

• Beylikdüzü ile Avcılar'ı 8.5 kilometre güzergâhla bağlayacak hat üzerinde 10 durak olacak. Sefer aralığı ortalama 32 saniye olarak düşünülen hatta istasyon sayısı 40'a yükselecek. Metrobüs'ün Beylikdüzü hattı durakları şöyle: TÜYAP-Hadımköy, Bizimkent-Beylikdüzü, Belediye-Beylikdüzü-Haramidere, Haramidere Sanayi-Saadet Mahallesi, Ambarlı-Avcılar Merkez Mahallesi olarak belirlendi. 50 kilometrelik Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arası 85 dakika olacak. Günde ortalama 700 bin kişiye hizmet veren metrobüs, Beylikdüzü hattı ile milyon yolcu taşıyacak.

Kaynak: NEZİHA ÇAKIROĞLU / Star

  • Etiketler:

Yorum Yaz