maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörünün zirvesi, Real Estate Stars’da buluştu

Gayrimenkul sektörünün zirvesi, Real Estate Stars’da buluştu

Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu

Daikin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından sektörün önde gelen iş örgütleri Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) destekleriyle düzenlenen Real Estate Stars - Türkiye'nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni, gayrimenkul sektörünün zirvesini bir araya getirdi. Sektöre yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan ve bu yıl 2'ncisi gerçekleşen törende 4 kategoride ilk 10'a girmeyi başaran şirketlere ödülleri verildi. Törene Evren Yiğit Mimarlık da co-sponsor olarak destek oldu.

5 Aralık Salı günü İstanbul The Ritz Carlton Hotel'de gerçekleşen törenin açılışında konuşan Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, bu projeyle sektördeki önemli bir boşluğu doldurduklarını belirterek, şunları söyledi: “Real Estate Stars'a ilgi ikinci yılında da artarak devam ediyor. Her sektörde performans takibi, kıyaslaması ve eğilimleri gözlemek çok önemlidir. Bu ödülde hem kıyaslama hem de başarıları ortaya koyma olanağını sunuyoruz. Sektörün de katkı ve önerileriyle her yıl geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Projenin ana sponsoru Daikin ile destekleri ile yanımızda olan GYODER ve Türkiye Müteahhitler Birliği'ne de çok teşekkür ediyoruz.”

Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder, törendeki konuşmasında Real Estate Stars'ın sektör için önemine dikkat çekerek, projeye destek vermekten duydukları memnuniyeti belirtti. İklimlendirme ve gayrimenkul sektörlerinin beraber gelişip, büyüdüklerini söyleyen Önder, şu değerlendirmeyi yaptı: “2017 hepimiz için çok zorlu bir yıldı. 2018 de aynı şekilde zorlu geçecek gibi görünüyor ancak biz biliyoruz ki fark yaratanlar her zaman zoru başaranlardır. İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor ve büyümesini sürdürecek, 2018 yılında da ekonominin en önemli unsurlarından olacak. Türkiye'deki inşaat sektörü 300 kadar sektörü etkiliyor. İklimlendirme ve inşaat sektörleri kardeş sektörler ve bugün geçmiştekinden çok daha birlikte hareket ediyorlar. İnşaat sektörü çok hızlı ilerleyen bir sektör, biz de hızına yetişmeye çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm, marka projeler ekseninde önem arz eden yeşil binalar ile iklimlendirme sektörünü de ivmelendiriyor. Geçmişte projeler tamamlandıktan sonra ısıtma, soğutma ve havalandırmanın nasıl yapılacağı düşünülürdü. Bugün ise, iklimlendirme ve inşaat sektörü olarak daha proje aşamasında birlikte çalışmaya başlıyor ve her bir proje için en uygun çözümü birlikte belirliyor. Daikin iklimlendirmenin en büyük şirketlerinden biri. 2 bine yakın mühendis Ar-Ge alanında çalışıyor. Bugün her iki marka projeden birinde Daikin'in tercih ediliyor. Her iki sektör de Ar-Ge ve inovasyona verdiği değerle gelişip büyüyor.”

Gayrimenkulün öncüleri 2017 yılını değerlendirdi 

Törende sektör liderleri “Fark Yaratanlar-Gayrimenkul 2018” panelinde 2017 değerlendirmelerini, gelecek yıl beklentilerini ve yeni dönem planlarını paylaştılar. Moderatörlüğünü Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu'nun üstlendiği panelde Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konuşmacı olarak yer aldı.

Gayrimenkul sektörünün liderleri ödüllendirildi 
Real Estate Stars Ödül Töreni'nde, 2016 rakamlarına göre ciro bazında “Türkiye'nin En Çok Satış Yapan Şirketi” Nef olurken, “Türkiye'nin Adet Bazında En Çok Satış Yapan Şirketleri” kategorisinde ise Mesa birincilik ödülünün sahibi oldu. Sur Yapı, 2017 itibariyle “Türkiye'nin En Çok Konut Projesi Yürüten Şirketi” ödülünü alırken, 2016 yılının “En Çok Proje Üreten Şirketi” ise Sinpaş Holding seçildi. Gayrimenkul devi Emlak Konut ise bu alandaki çalışmaları ile özel ödüle layık görüldü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin'den ısınma faturalarını yüzde 35'e kadar düşürecek ipuçları
  • 27.01.2023 11:06

Daikin'den ısınma faturalarını yüzde 35'e kadar düşürecek ipuçları

Daikin uzmanları, kış aylarında ısınma maliyetlerini yüzde 35'e kadar düşürecek ...

Daikin'den enerji verimliliği için çözümler
  • 19.01.2023 10:59

Daikin'den enerji verimliliği için çözümler

Daikin, enerji krizi nedeniyle doğalgaz fiyatlarının artmasının iklimlendirme se ...

Daikin, R32 Soğutucu Akışkanlı VRV iç ünite üretimine başladı
  • 22.12.2022 11:04

Daikin, R32 Soğutucu Akışkanlı VRV iç ünite üretimine başladı

Türkiye’de ilk kez Daikin’in Sakarya Hendek’teki fabrikasında üretilen FXMA-A se ...

Daikin ‘Yeşil Hidrojen’ destekli kombilerle geleceğe hazır!
  • 13.12.2022 10:51

Daikin ‘Yeşil Hidrojen’ destekli kombilerle geleceğe hazır!

Yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünleriyle iklimlendirme sektörüne öncülük ede ...

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!
  • 10.12.2022 14:17

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!

Konuttan okula, hastaneden binaya, ofisten AVM’ye kadar birçok önemli projenin i ...

Daikin, 2021 İhracat Liderleri ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü
  • 02.12.2022 11:23

Daikin, 2021 İhracat Liderleri ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü

Daikin, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından verilen, "2 ...