maritbet girişmaritbet
Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!

Konuttan okula, hastaneden binaya, ofisten AVM’ye kadar birçok önemli projenin iklimlendirme çözümlerinde ilk tercihlerden biri olan Daikin, bu kez de Sentez Merter AVM projesinde yer aldı. 

Sentez Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından hayata geçirilen Sentez Merter AVM, Türkiye’nin en büyük tekstil ve hazır giyim merkezi Merter’in, en büyük ve en yeni toptan kadın hazır giyim alışveriş merkezi konumunda. 24 bin metrekare kapalı alana sahip olan AVM, bünyesinde 237 mağaza barındıracak. Ortak alanların Daikin klima santralleriyle iklimlendirildiği AVM’nin kalan bölümleri ve dükkânlar için VRV sistemleri kullanıldı. Daikin ürünlerinin tercihinde ise cihazların performanslarını uzun yıllar koruyabilmesi, tasarruf sağlaması, her ihtiyaca yönelik zengin ürün gamı ve şirketin çözüm odaklı yaklaşımı etkili oldu.

İklimlendirmede bir dünya markası olarak sektöre öncülük eden Daikin, sadece bireysel kullanıcıların değil, büyük ölçekli projelerin de gözdesi olmaya devam ediyor. Yüksek teknolojiye sahip, çevreci ve tasarruf sağlayıcı geniş ürün gamıyla bugüne kadar birçok önemli projenin iklimlendirme çözüm ortağı olan Daikin, en son olarak İstanbul Merter’de halen yapımı devam eden Sentez Merter AVM projesinde yer aldı.

Sentez Gayrimenkul Yatırım A.Ş. tarafından hayata geçirilen Sentez Merter AVM, Türkiye’nin en büyük tekstil ve hazır giyim merkezi Merter’in, en büyük ve en yeni toptan kadın hazır giyim alışveriş merkezi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. 24 bin metrekare kapalı alana sahip olan AVM, bünyesinde 237 mağazanın yanı sıra sosyal alanlar, yeme içme bölümlerini de barındırıyor. Ortak alanların Daikin klima santralleriyle iklimlendirildiği AVM’nin diğer alanları ve dükkân bölümlerinde VRV sistemleri kullanılıyor.

KONFOR VE TASARRUF BİR ARADA

Projenin iklimlendirmesinde Daikin’in tasarruf sunan çözümleri yer alıyor. Isıtma ve soğutma talebi ısı geri kazanımlı VRV dış ünite, ısı pompalı VRV dış ünite ve kaset tip iç üniteler ile havalandırma talebi klima santral ile sağlandı. 34 adet REYQ (hava soğutmalı ısı geri kazanımlı VRV dış ünite) ve 14 adet RXYQ (hava soğutmalı ısı pompalı VRV IV dış ünite) olmak üzere toplamda 812HP soğutma kapasitesinde dış ünite kullanıldı. Bunun yanı sıra FXFQ (dairesel atışlı kaset tipi iç ünite), FXZQ (tam düz kaset tipi iç ünite), AHU-DX batarya bağlantılı klima santrali havalandırma uygulaması gerçekleştirildi.

Daikin REYQ model VRV dış ünite, verimlilik ve konfor düzeyini en yükseğe çıkaran çözüm olarak öne çıkıyor. Maksimum verim için ısı geri kazanımlı tamamen entegre çözüm sunuyor. Aynı zamanda tek bir iletişim noktası üzerinden; hassas sıcaklık kontrolü, havalandırma, sıcak su, klima santralleri ve Biddle hava perdeleri gibi bir binanın tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Soğutma ihtiyacı olan alanlardaki ısının ısıtma veya sıcak su ihtiyacı olan alanlara aktarılmasıyla "bedelsiz" ısıtma ve sıcak su üretimi sağlıyor. Eş zamanlı soğutma ve ısıtma sayesinde mükemmel konfor sağlıyor.

RXYQ model VRV dış ünite, üstün konfor düzeyli çözümüne sahip tek bir iletişim noktasından bina ihtiyaçlarını karşılayabilmesinin yanı sıra; geniş iç ünite aralığı ile Daikin Emura ve Shira Plus gibi şık iç ünitelerle birleştirilebiliyor.

Projede öne çıkan bir diğer Daikin ürünü, FXFQ dairesel atışlı kaset tipi iç ünite de; optimum verimlilik ve konfor için 360° hava üfleme yapıyor. Özel olarak geliştirilen DC fan motoru ve opsiyonel akıllı sensörleri ile enerji tasarrufu ve verimlilik sağlıyor.

Daikin FXZQ tam düz kaset tipi iç ünite ise; tavana tam düz entegre edilebilmesiyle benzersiz bir tasarıma sahip. Opsiyonel olarak sunulan zemin ve varlık sensörlerinin bir arada sunulduğu akıllı sensör kit sayesinde enerji verimliliğini ve konforu yükseltiyor.

Projede tercih edilen DX Klima santrali, geleneksel klima santralinden farklı olarak, iklimlendirilecek olan havanın ısıtma - soğutma işlemini kazan ve chillerden gelen sıcak - soğuk su yerine, klima dış ünitesinden gelen soğutucu akışkan ile yapıyor. Klima dış ünitesinden gelen soğutucu akışkan klima santrali içindeki bataryadan geçerken havanın ısıtılması veya soğutulmasını sağlıyor. DX klima sistemlerinin en büyük avantajı ise ısı transferini soğutucu akışkan vasıtasıyla DX bataryada havaya doğrudan yapması, böylece enerji ve ısı kaybını minimum seviyeye indirmesidir. Sistemin enerji verimi karşılaştırmasında ilk yatırım ve işletme maliyetinin işletme için düşük seviyede olması, ısı yalıtım elemanlarının seçiminde ve işletme sırasında enerji tasarrufu bakımından en uygun çözümü veren sistem olarak öne çıkıyor.

iTM (Intelligent Touch Manager) otomasyon sistemine sahip olan iklimlendirme çözümü, PPD Yazılımı yani pay ölçerle de kullanıcılara büyük avantaj sağlıyor. Gelişmiş bir Daikin VRV sistemini kontrol eden ve izleyen, çok bölgeli merkezi kumanda olan Intelligent Touch Manager (iTM); 10,4" LCD dokunmatik ekranlı sezgisel kullanıcı arayüzüne sahip. Daikin gelişmiş kontrol sistemleri, enerji tüketiminin planlanan şekilde gitmesini kontrol ediyor ve enerji israfı olan bölgeleri saptıyor. Veri izleme grafikleri ile her alanın enerji tüketimi kullanıcıya görsel olarak sunulabiliyor. Böylelikle akıllı enerji yönetimi sağlanırken kullanıcı bilincinin artmasına da katkıda bulunuluyor. I-Touch Manager pay ölçer sistemi sayesinde her mahalin toplam enerji tüketimi otomatik olarak ölçülebiliyor. Bu sayede her kullanıcıya, kullanım bedeli kolaylıkla fatura edilebiliyor. I-Touch Manager tüm ünitelerin ayarlarını, operasyon süreçlerini ve durum değişikliklerinde otomatik olarak verilen tepkileri; yani sistemin tüm geçmişini kapsamlı bir şekilde hafızasında tutabiliyor. Böylece tüm ortam şartları için enerji verimliliğini ve konforu daima optimize edebilen bir sistem olarak fark oluşturuyor. Bununla birlikte; tek bir I-Touch Manager vasıtasıyla 512 adede kadar iç ünite grubu kontrol edilebiliyor. Bu sayede birçok binanın kontrolünün tek bir merkezden yapılması mümkün hale geliyor. Daikin kullanıcılarının I-Touch Manager ile 7/24 Daikin online servis ağına ulaşma imkanına sahip olmaları da fark oluşturan bir ayrıcalık olarak öne çıkıyor.

Opsyionel olarak sağlanan PPD özelliği ile enerji gözlemi ve müşteri fatura istekleri için orantılı güç tüketimi hesaplaması ve dağıtımı sağlanıyor. Her bir iç ünite için enerji tüketimi oransal olarak hesaplanıyor. Bu veriler enerji yönetimi için kullanılmasının yanı sıra, ilgili kullanıcıların klima kullanım ücretlerinin hesaplanmasında da kullanılabiliyor. Daikin’in PPD'si her bir iç ünite için güç dağılımını takip ediyor. VRV sistem klima elektrik tüketim fatura hesaplamaları hızla ve otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor. PPD verileri bir PC'ye veya USB bellek cihazına CSV formatında gönderilebiliyor ve istenildiği şekilde işlenip ve yönetilebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin'den ısınma faturalarını yüzde 35'e kadar düşürecek ipuçları
  • 27.01.2023 11:06

Daikin'den ısınma faturalarını yüzde 35'e kadar düşürecek ipuçları

Daikin uzmanları, kış aylarında ısınma maliyetlerini yüzde 35'e kadar düşürecek ...

Daikin'den enerji verimliliği için çözümler
  • 19.01.2023 10:59

Daikin'den enerji verimliliği için çözümler

Daikin, enerji krizi nedeniyle doğalgaz fiyatlarının artmasının iklimlendirme se ...

Daikin, R32 Soğutucu Akışkanlı VRV iç ünite üretimine başladı
  • 22.12.2022 11:04

Daikin, R32 Soğutucu Akışkanlı VRV iç ünite üretimine başladı

Türkiye’de ilk kez Daikin’in Sakarya Hendek’teki fabrikasında üretilen FXMA-A se ...

Daikin ‘Yeşil Hidrojen’ destekli kombilerle geleceğe hazır!
  • 13.12.2022 10:51

Daikin ‘Yeşil Hidrojen’ destekli kombilerle geleceğe hazır!

Yüksek teknolojiye sahip çevreci ürünleriyle iklimlendirme sektörüne öncülük ede ...

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!
  • 10.12.2022 14:17

Sentez Merter AVM, Daikin'i seçti!

Konuttan okula, hastaneden binaya, ofisten AVM’ye kadar birçok önemli projenin i ...

Daikin, 2021 İhracat Liderleri ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü
  • 02.12.2022 11:23

Daikin, 2021 İhracat Liderleri ödüllerinde iki ayrı ödüle layık görüldü

Daikin, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından verilen, "2 ...