maritbet girişmaritbet
Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde konuşacak

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde konuşacak

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde Türkiye’nin güneş enerji potansiyeli hakkında konuşacak

İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü tarafından 2011 yılından bu yana yeni ve temiz enerji teknolojileri konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlediği Temiz Enerji Günleri (TEG), 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Akademisyenler, enerji sektörünün önemli isimleri ile Enerji Bakanlığı'ndan konuşmacıların katılacağı etkinlikte temiz enerji konusu tüm detaylarıyla ele alınacak.

Merkezi Çin'de bulunan ve 2013 yılını pazar lideri olarak kapatan dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, etkinliğin ikinci gününde düzenlenecek olan panele konuşmacı olarak katılarak “Türkiye'de Güneş Enerji Potansiyeli ve Yatırımlar” hakkında bilgi verecek. Ayrıca panele katılan GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik “Güneş Enerjisinde Fırsatlar ve Tehditler”, ABB Elektrik Sanayi A.Ş. Satış Müdürü Haluk Özgün ise “Güneş Enerji Sistemleri” konulu birer sunum gerçekleştirecek.

Uğur Kılıç konuşmasında Türkiye'nin enerji hedeflerine ulaşmasında güneş enerjisinin gerekliliği, Türkiye'deki güneş paneli pazarı ve Yingli Solar'ın Türkiye'deki lisanssız elektrik üretimine yönelik projeleri hakkında bilgiler verecek.

Türkiye güneş enerjisi avantajını kullanmalı

Uğur Kılıç, etkinlikle ilgili olarak şöyle devam etti: “Öncelikle Temiz Enerji Günleri'ni 4 yıldır düzenli ve başarılı bir şekilde düzenleyen İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimine ve Elektrik Mühendisliği Kulübü'ne ülkemize bu alanda önemli bir platform sağladıkları için teşekkür ederim. Türkiye'nin çok yüksek bir güneş enerjisi potansiyeli var. Türkiye'nin bu önemli avantajı değerlendirip güneş panellerini çatılardan indirip geniş arazilerde elektrik üreten santrallere dönüştürmesi gerek. Lisansız elektrik üretimi, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının hayata geçirilmesi ülkemizin cari açık rakamlarının da hızla düşmesine yardımcı olacaktır.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olacak
  • 29.04.2014 16:24

Türkiye güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olacak

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde, Türkiye’nin gü ...

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde konuşacak
  • 21.04.2014 12:27

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde konuşacak

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde Türkiye’nin güneş enerji potansiyeli hakkın ...