maritbet girişmaritbet
Türkiye güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olacak

Türkiye güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olacak

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde, Türkiye’nin güneş enerjisi pazarında önemli bir ülke olacağını söyledi

Merkezi Çin'de bulunan, 2012 ve 2013 yıllarını dünya pazar lideri olarak kapatan dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen Temiz Enerji Günleri 2014 Konferansı'na katıldı. Uğur Kılıç güneş enerjisi alanında Avrupa'da bir gerileme olduğuna dikkat çekerek, Çin, Kanada, ABD gibi ülkelerde pazarın büyüdüğünü, Türkiye'nin de güneş enerjisi pazarında önemli bir yeri olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye'de güneşin 2030 hedefi 15 GW

Türkiye'nin 2030 yılına kadar hedefinin toplam enerji üretiminin en az yüzde 50'lik bölümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmek olduğunu sözlerine ekleyen Kılıç şöyle devam etti: “Yenilenebilir alanda rüzgarda atılım var ancak güneşte bu atılımı yakalayamadık. Ancak 2030 hedefine baktığımızda Türkiye'de enerji kaynaklarının yüzde 50'sinin minimum YEK kaynaklarından oluşması hedefleniyor. Burada rüzgar ve hidroelektrik kaynaklar başlıca rolü oynuyor ama güneş için ise yüzde 10 bölüm gibi bir pay öngörülüyor ki bu da 15 GW gibi bir güce tekabül ediyor.”

Konferansta ayrıca Hakan Erkan (GENSED), Haluk Özgün (ABB Türkiye) ve Gökhan Kalaylı (SolBrella) Türkiye'deki ve dünyadaki güneş enerjisi sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Konferans sonunda katılımcılara plaketleri takdim edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olacak
  • 29.04.2014 16:24

Türkiye güneş enerjisi sektöründe söz sahibi olacak

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde, Türkiye’nin gü ...

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde konuşacak
  • 21.04.2014 12:27

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde konuşacak

Uğur Kılıç, Temiz Enerji Günleri’nde Türkiye’nin güneş enerji potansiyeli hakkın ...