maritbet girişmaritbet
Tosyalı Holding Reyhanlı’da imam hatip lisesinin temelini attı

Tosyalı Holding Reyhanlı’da imam hatip lisesinin temelini attı

Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı’da yapımına başlanan M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı

Geçtiğimiz yıl haziran ayında protokolü imzalanan projenin Başbakan Erdoğan'ın talebiyle başlatıldığını kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Sayın Başbakanımızın Reyhanlı ziyaretinde bölgenin İmam Hatip Lisesi'ne ihtiyacı olduğunu söz ettiğinde hiç düşünmeden tereddütsüz üstlendik. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz. Önümüzdeki zaman zarfında kız öğrenci yurdumuzun da inşasına başlayacağız. Bunlar bizim için çok büyük sorumluluk projeleridir.. Okulumuzun başta ülkemize, bölgemize ve Reyhanlı halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Şanlı ve Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler'in de konuştuğu törende söz alan Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ise Tosyalı ailesinin ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra, hayır işlerinde de her daim ön saflarda yer aldığını ifade ederek, “Temelini atacağımız bu okul yüreklerimizi ferahlatacak kadar önemli bir eserdir” değerlendirmesini yaptı.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Tosyalı ailesinin, ülkenin zenginliklerine zenginlik kattığını söyledi.

Toplantı salonu 700 kişilik olacak

3 katlı inşa edilecek okulun toplam inşaat alanı 12 bin metrekare. 720 öğrenci kapasiteli Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 24 dersliğin yanı sıra 200 kişilik öğrenci yurdu, 230 kişilik etüt odası, 700 kişilik toplantı salonu,750 kişilik yemekhane salonu, fen laboratuvarları, fizik, kimya, biyoloji, müzik, bilgisayar ve resim derslikleri bulunacak. Her katta müdür yardımcısı odası, bodrum katta spor salonunun, ziyaretçi ve öğrenciler için dinlenme yerleri ile avlu, kantin ve mescitin yer alması planlanıyor. Ayrıca her katta engelli öğrenciler için tuvalet bulunacak.

Öğrenci yurdunda zemin katta 2 odanın engelli öğrenciler için özel inşa edileceği ve okula girişlerde engelli girişini kolay kullanılabilir rampalarla, katlar arasında ise ulaşımın özel engelli asansörüyle sağlanabileceği de belirtildi. Okulun tahmini proje bedeli ise; 8,5 milyon TL. Okul, 2014-2015 döneminde eğitimöğretime açılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tosyalı Holding Reyhanlı’da imam hatip lisesinin temelini attı
  • 05.05.2014 10:06

Tosyalı Holding Reyhanlı’da imam hatip lisesinin temelini attı

Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı’da yapımına başlanan M. Fatih Tosyalı Anadol ...

Tosyalı Holding, Japon devi Toyo Kohan ile ortak
  • 03.02.2012 11:26

Tosyalı Holding, Japon devi Toyo Kohan ile ortak

Yüksek teknolojiyle üretilen çelik ürünlerde Japonya’nın lider şirket, Toyo Koha ...