maritbet girişmaritbet
İstanbul Havalimanı'nın kontrol kulesinde yok yok!

İstanbul Havalimanı'nın kontrol kulesinde yok yok!

İlk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete giren İstanbul Havalimanı'nın ödüllü hava trafik kontrol kulesi sunduğu imkanlarla da dikkat çekiyor.

Tüm etapları tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete giren İstanbul Havalimanı'nın ödüllü hava trafik kontrol kulesi, sadece tasarımı ile görev yapan hava kontrolörler içinde sunduğu imkanlarla da dikkat çekiyor. Havalimanın inşaatını ve 25 yıllık işletmesine yapacak İGA, sosyal medyada hesaplarından İstanbul'un simgesi haline gelen ve Türk - İslam tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlanan hava trafik kontrol kulesini tanıtan fotoğrafları paylaştı. Yapılan paylaşımda ödüllü hava trafik kontrol kulesinin sadece teknolojisi ve tasarımıyla değil, içindeki imkanlarla da dikkat çektiğini vurguladı. 90 metre yüksekliğinde 17 katlı lale figürlü kule 6 bin 85 metre karelik alanda kuruldu. Kulede organikeğrisel formların yapılabilmesi için cam elyaf takviyeli beton malzeme kullanıldı.

HER TÜRLÜ İMKAN VAR

Bir alt katta ise yer trafik kontrolörleri görev yapacak. Yansıma ve akustik konforun dikkate alındığı kontrol katlarında, 360 derece görüş olanağı sağlayan cam cephe sistemi kullanıldı. Dünyadaki en gelişmiş sistemlerini kullanacak hava trafik kontrolörleri için kulede ayrıca yemekhane, spor salonu, squash, masa tenisi, 25 adet ofis, ses kayıt odası, kreş, 12 adet dinlenme odası, seminer salonu, laboratuvar, toplantı odaları yer alıyor. Dünyanın önde gelen tasarımcılarından Pininfarina ve AECOM tarafından tasarlanan kule 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazanmıştı.

Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz