maritbet girişmaritbet
ICCI 2014 Fuarı 15 bin 621 ziyaretçiyle rekor kırdı

ICCI 2014 Fuarı 15 bin 621 ziyaretçiyle rekor kırdı

ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, birbirinden önemli konuklarını ağırladığı 3 günlük maratonun ardından sona erdi

ICCI 2014, 24 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılan törenle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıldı. Başta Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden olmak üzere 17 ülkeden 161'i yabancı 189'u yerli toplam 350  enerji şirketinin katıldığı ICCI 2014, 1604'ü yabancı olmak üzere 15 bin 621  kişi tarafından ziyaret edildi ve fuar alanındaki yeni ürünler tanıtıldı.  

ICCI 2014 açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, MÜSI·AD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, ICCI Yürütme Kurulu Başkanı ve ETKB Müsteşar Yardımcısı Dr. Selahattin Çimen, Hannover Fairs Türkiye Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel ve Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak katıldı.
ICCI 2014

6 panel 34 oturum düzenlendi

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji fuarı ve konferansı olan ICCI 2014'te 6 panel ve 34 oturum düzenlendi. Fuar boyunca yaklaşık 250'nin üzerinde akademisyen, özel sektör temsilcisi, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yaptıkları sunumlarla enerji gündemindeki önemli konuları tartışma imkanı buldu. 

Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, ICCI fuarının bu yıl 20'nci yılı kutladığına dikkat çekerek, Türkiye'nin enerji alanındaki gelişiminin ve etkinliğinin ICCI ile birlikte büyüdüğünün altını çizdi. Bulak, “ICCI fuarı ülkemizdeki enerji sektörünün gelişmesine yerel ve uluslararası boyutta önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle her yıl verdiğimiz Enerji Ödülleri ile bu gelişim hız kazanmıştır.” dedi. 20 yıl boyunca ICCI için önemli destekler sağlayan Enerji Bakanlığı ve ilgili kurumlara katkıları için teşekkür eden Süleyman Bulak, ICCI etkinliğinin global bir enerji fuarı haline gelmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ziyaretçi rekoru kırıldı

Süleyman Bulak, 20 yıl sonra 17 ülkeden 350 şirketin ICCI 2014'te yer aldığını açıklayarak, “ICCI 2014'te bu yıl 15 bin 621 ziyaretçi ağırladık. Bu rakam ile 20 yıllık rekorumuzu kırmış olduk. ICCI her yıl daha fazla şirketin ve ziyaretçinin yer almak istediği sınırlarını her zaman genişletmeyi başaran bir organizasyon olmaktadır. Gelecek yıl fuar alanımızı daha çok şirkete açmayı ve 21'inci yılımızda yine 7 -8 -9  Mayıs 2015 tarihinde ICCI çatısı altında buluşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Hannover-Messe Türkiye Genel Müdürü Alexander Kühnel ise sektörde iki büyük ortak olan Deutsche Messe AG'nin Türkiye iştiraki Hannover Fairs Turkey ve  Sektörel Fuarcılık'ın güçlerini birleştirmesiyle bu fuarın başarısını sürdüreceğini söyledi. Deutsche Messe AG'nin uluslararası iş ağları ile burayı Avrasya'nın bir numaralı sektörün buluşma noktası yapacağız dedi.

ICCI 2014 oturumlarında önemli isimler yer aldı

ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nda birbirinden önemli konuşmacılar yer aldı. Özellikle Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Dr. Fatih Birol, enerji dünyasında rollerin değişmeye başladığını söylediği konuşması büyük ilgi gördü.  Dr. Fatih Birol, kaya gazının oluşturduğu maliyet düşürücü etki nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri'nin hem enerji konusunda, hem de yatırımlar konusunda gözde hale geleceğini söyledi.

Zapsu: Nükleer enerjisiz Türkiye düşünemiyorum

ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nda konuşan Cüneyd Zapsu Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyd Zapsu, nükleer enerjiyi desteklediğini ve nükleer enerjisiz bir Türkiye düşünemediğini ve başka bir alternatif de göremediğini söyledi. 

Cüneyd Zapsu, nükleer enerjinin önemine dikkat çekerek, “Ben nükleer enerjiyi destekliyorum, çünkü nükleer enerjisiz bir Türkiye düşünemiyorum. Başka bir alternatif de göremiyorum. Sinop ve Akkuyu'da yatırımlara başlandı. Japon ve Rusya'dan gelen yatırımlar var. 2030 senesinde enerji üretimi kapsamında nükleer enerji yatırımlarından önemli geri dönüşler alacağız. Nükleer uzun ve maliyetli bir enerji yatırımı ama sonrasında yatırımın karşılığını, 30- 35 sene boyunca,  alabiliyoruz. Rus ve Japon yatırımcılardan başka yatırımcılar da Türkiye'ye gelecekler. Ayrıca nükleeri sadece enerji santralleri olarak da düşünmemek lazım.” dedi. 

ETKB Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin Türkiye'nin doğalgaz ve petrol ile ilgili panoraması hakkında bilgiler aktarırken, ETKB Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Murat Mercan Türkiye ve dünyanın 2023'e kadar enerji görünümü konusunda katılımcıları bilgilendirdiler. 

Bu yıl gerek fuar ve gerekse konferanslardaki yüksek ve kaliteli katılımın gerçekleştiği ICCI, 2015 yılında 7, 8 ve 9 Mayıs tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy'de enerji sektörünü buluşturacak.” 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ICCI 2014 Fuarı 15 bin 621 ziyaretçiyle rekor kırdı
  • 26.04.2014 16:38

ICCI 2014 Fuarı 15 bin 621 ziyaretçiyle rekor kırdı

ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, birbirinden ön ...

Enerji sektörü Doosan’ın ICCI’da düzenlediği özel davette buluştu
  • 25.04.2014 12:46

Enerji sektörü Doosan’ın ICCI’da düzenlediği özel davette buluştu

Doosan; ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı’nda sektör temsilcileri ile bulu ...

Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan’da açılıyor
  • 04.03.2014 11:47

Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan’da açılıyor

Türkiye’nin en büyük Enerji ve Çevre Fuarı ICCI 2014’e 20’nci yaşında önemli şir ...