maritbet girişmaritbet
Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan’da açılıyor

Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan’da açılıyor

Türkiye’nin en büyük Enerji ve Çevre Fuarı ICCI 2014’e 20’nci yaşında önemli şirketleri ağırlayacak

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 201420. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki en büyük ve en kapsamlı enerji ve çevre fuarı ve konferansı olan ICCI 2014'e 20'nci yılında ulusal ve uluslararası en güçlü, en önemli enerji şirketleri katılacak. 16 bine yakın ziyaretçinin katılımı beklenen fuar, dünya enerji sektörünün kalbinin 3 gün boyunca İstanbul'da atmasını sağlayacak. Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinden de yoğun bir katılım talebi olan fuar geçtiğimiz yıl, 30 farklı ülkeden 300'ün üzerinde şirket ve 15 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. Fuarda stantlarıyla yer alan ulusal ve uluslararası şirketler ise en son teknoloji enerji çözümlerini ziyaretçilere tanıttı. Türkiye'nin en büyük enerji ve çevre konferansını düzenleyen sektörünün lider kuruluşu Sektörel Fuarcılık, 24 - 25 - 26 Nisan 2014 tarihlerinde 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nı (ICCI 2014) İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirecek. 

Toplam 12 bin metrekarelik alanda ve 3 salonda düzenlenecek ICCI 2014, toplamda 16 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Fuar, sektörün en iyi tedarikçilerinin geliştirdiği enerji ve çevre teknolojilerini, enerji sektörü ve sanayisi ile buluşturmayı amaçlıyor. ICCI 2014'de enerji sektörü dışında çevre sektörü de yer alıyor.
Fuar kapsamında ayrıca düzenlenecek B2B İkili İş Görüşmeleri etkinliğinde katılımcı firmalar ile ziyaretçiler arasında gerçekleşecek iş anlaşmaları sayesinde ülkeler arasında yeni iş fırsatlarının ve işbirliği imkânlarının geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor.

En çevreci fuar ve konferans
KOSGEB tarafından desteklenen fuarlar kapsamında yer alan ve Türkiye'nin çevre ülkeleri arasındaki en büyük ve en kapsamlı enerji ve çevre fuarı olma özelliğine sahip ICCI 2014'e 350'ye yakın firma ve 16 bine yakın sektör temsilcisinin katılması hedefleniyor. ICCI 2014, Türkiye'nin karbon nötr olma özelliğini taşıyan en çevreci fuarı ve konferansı olma özelliği ile de öne çıkıyor.

ICCI 2014 Fuar ve Konferansında, dünya enerji sektörü ile ülkemiz enerji sektörüne genel bakış çerçevesinde, enerjide liberalleşme ve yeniden yapılanma, talep ve arz projeksiyonları, AB enerji politikaları gibi konuların yanı sıra; Kojenerasyon, Yüksek Verimli Enerji üretim Teknolojileri, Enerji Tesis İşletmeciliği, Yenilenebilir Enerji, Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm Sistemleri, Çevre Teknolojileri gibi teknik konulara da hem ulusal hem de uluslararası ölçekte yer verilecek.

ICCI'ın uluslararası kapsamı genişledi
ICCI 2014 için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, ICCI'ın 20. yılına gelirken Avrupa'da da dikkat çeken bir etkinlik olmaya başladığını ifade ederek, “Uluslararası anlamda ICCI adına güzel gelişmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Sektörel Fuarcılık'ın hisselerini Alman Hannover Messe Fuarcılık ile paylaşma kararı aldık. Böylece fuar ve konferansımızın kapsamı daha uluslararası bir boyuta taşındı” diye konuştu.
ICCI 2014 konferans oturumları hakkında da bilgi veren Bulak, 5 ayrı salonda üç gün boyunca paralel oturumlar gerçekleştirileceğini kaydederek,17'sinin dernek/kurum özel oturumu olarak olmak üzere toplam 40 oturum düzenleneceği bilgisini verdi.

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, ICCI fuarının bu yıl 20'nci yılını kutladığına dikkat çekerek, Türkiye'nin enerji alanındaki gelişiminin ve etkinliğinin ICCI ile birlikte büyüdüğünün altını çizdi. Bulak, “ICCI fuarı ülkemizdeki enerji sektörünün gelişmesine yerel ve uluslararası boyutta önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle her yıl verdiğimiz Enerji Oscar Ödülleri ile bu gelişim hız kazanmıştır.” dedi. 20 yıl boyunca ICCI için önemli destekler sağlayan Enerji Bakanlığı ve ilgili kurumlara katkıları için teşekkür eden Süleyman Bulak, ICCI etkinliğinin global bir enerji fuarı haline gelmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Program bilgileri
Konu    :   ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı
Tarih    :   24 - 25 - 26 Nisan 2014
Adres   :   İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy/İstanbul (9-10-11. salon)
ICCI 2014 Fuar Posteri için tıklayın
Fuar detayları için tıklayın


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!
  • 16.08.2021 10:34

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul Dünya Ticaret Merk ...

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!
  • 17.04.2017 14:54

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!

ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 03-05 Mayıs tarihleri ara ...

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor
  • 24.08.2016 15:17

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor

Türkiye’nin Tünel ve Tünel Yapım kavramlarını tanımasını sağlayan TUNNEL EXPO, 2 ...

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!
  • 16.03.2016 14:12

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekar ...

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!
  • 21.10.2015 16:03

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni yatırımıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanı ...