maritbet girişmaritbet
Efkan Ala 'Etiler Polis Okulu'nun arsası hiç bir şirkete peşkeş çekilmedi'

Efkan Ala 'Etiler Polis Okulu'nun arsası hiç bir şirkete peşkeş çekilmedi'

Etiler Polis Okulu'na ilişkin iddialara da cevap veren Bakan Ala, okulun bir şirkete peşkeş çekildiği iddiasını yalanladı

Etiler Polis Okuluna ilişkin iddialara da cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Ala, okulun bir şirkete peşkeş çekildiği iddiasının külliyen yalan olduğunu bildirdi. Ala, şöyle dedi: ''Eskiden yalanın da iftiranın da bir iftirası vardı. Demek ki o kadar can havliyle saldırıyorlar ki AK Parti'ye, bu sefer böyle bir yöntem seçiyorlar. Külliyen yalan ve iftira. Bir kere böyle bir devir, bir şirkete verilme yok. Yapılan şey şu; Emniyet Genel Müdürlüğü, İdris Naim Şahin döneminde başlamış. Bizim hükumetimizin bir projesi var. Diyoruz ki şehir içindeki devlet yapılarını ekonomiye kazandıralım, devlet arazilerini, hazinenin arazilerini. Mesela İstanbul Etiler'de polis okulunun olmasına ne gerek var. Polis okulu daha dışarıda olsa güzel değil mi? Kime vermişiz, Büyükşehir Belediyesine. Büyükşehir Belediyesi almış, orayı değerlendirecek. Daha onda. Karşılığında protokol yapılıyor. Şu anda orası Büyükşehir Belediyesinde. Belediye kendi şirketine dahi vermiş değil. Nasıl oluyor da bu kadar açık yalan söylenebiliyor? Nasıl bir iştir bu? Bunu da terör organizasyonu diye yazıyor. Ben yıllarca bölgede görev yaptım ve Türkiye'de bu konuları en iyi bilenlerden biriyim. Ben çok terör tanımlaması, nitelendirmesi gördüm ama bu kadarını ilk defa görüyorum. Bu bir rezalettir, böyle bir şeyin kabul edilmesi mümkün değil.

Etiler Polis Okulu verilmiş Büyükşehir'e. Denmiş ki, karşılığında bizim ihtiyacımız var. Her şeyi bütçeden yapmamıza gerek yok, kendi elinizdeki varlıkları değerlendirirsin. Genel olarak lojman yapmaya karşıyız ama güvenlik birimlerimizin ihtiyacı oluyor, bunlara yapalım. Doğu ve Güneydoğu'da öğretmenlerimize, sağlık personelimize lojmanlar yapıyoruz. Çünkü bunlar zor şartlar altında görev yapıyor. İstanbul'da polise 327 lojman alınmış. Mardin'de bin öğrenci kapasiteli polis okulu yapılacak. İstanbul merkezde polis okulu arsası temini, Hakkari Yüksekova'da 700 dairelik polis lojmanı, Mardin'de emniyet müdürlüğü binası yapılacak, yine polis lojmanı yapılacak. Nusaybin'de 100 dairelik polis lojmanı, Kızıltepe'de 100 dairelik polis lojmanı, Ardahan'da polisevi, Eskişehir'de 12 dairelik polis lojmanı, Bayburt'ta polis okulu ve 500 kişilik yurt binası, Tokat'ta emniyet müdürlüğü, Turhal, Niksar ve Almus'ta emniyet müdürlüğü, Tunceli Ovacık'ta polis lojmanı, Erzurum Uzundere'de ilçe emniyet amirliği. 

Yani bunun karşılığında Büyükşehir bize yapacak. Ekonomik değer üretmedir bu. Başka yere değil, Büyükşehir Belediyesine veriliyor. Büyükşehir Belediyesi de bunları yapacak, protokol imzalanmış, son protokol de daha imzalanmamış. Karşılığında alınanlar bunlar. Ne tutuyorsa. Kamudan kamuya olduğu için Bakanlık zaman zaman daha fazlasını talep ediyor. Büyükşehir de nasılsa polisimiz için yapılacak şeyler diye biraz daha fazlasını veriyor. Olan biten bu."

Buradaki hedefi iyi görmek gerektiğini belirten Ala, ''Yolsuzluk, hırsızlık, üç kağıtçılık, nüfusu kötüye kullanma, bu bizim literatürümüzde bunun meselası bile yoktur. Pirüpak şekilde bu ülkeyi yönetmeye çalışıyoruz. Ama biz kimsenin suç işlemeyeceğini garanti etmiyoruz topluma, edenin cezasını veririz diyoruz. Bakın 11 yıllık uygulamalara, yüzlerce örneğini görürsünüz. Bakın soruşturmalara, şu belediye bu partiden, bu belediye şu partiden diye bakılmamıştır. Ama sen burada en iddialı olduğumuz alanda ki bir şey de bulamamışlar. Biriktirip, biriktirip bunun üzerinden bir siyasi proje üret öyle mi?'' dedi.

Ala, operasyonun maliyetinin 104 milyar dolar olduğunu belirterek, ''Nasıl ki o zaman bu işi tezgahlayanlar dolar almışlardı. Şimdi ben soruyorum, doları kim aldı? Ben bir şey söylüyorsam sadece şüpheyle değil. Bu tezgahın kazançlıları kimler? Bu nasıl bir ihanettir, bu nasıl bir yanlışlıktır? Bu bilgiler önceden sızdırılıyor, veriliyor ve kim ne alıyor?'' diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efkan Ala ‘TOKİ Türkiye'de artık bir marka oldu’
  • 15.02.2014 15:16

Efkan Ala ‘TOKİ Türkiye'de artık bir marka oldu’

İçişleri Bakanı Efkan Ala çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum’a gitti ...

Kadir Topbaş, soruşturma yalanına tapuyla cevap verdi
  • 31.12.2013 11:45

Kadir Topbaş, soruşturma yalanına tapuyla cevap verdi

İkinci dalga operasyonda hedef alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topba ...

Kadir Topbaş yolsuzluk iddialarını yanıtladı
  • 30.12.2013 14:34

Kadir Topbaş yolsuzluk iddialarını yanıtladı

Kadir Topbaş, 17 Aralık sabahı başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu iddiaları ...

Efkan Ala 'Etiler Polis Okulu'nun arsası hiç bir şirkete peşkeş çekilmedi'
  • 30.12.2013 12:21

Efkan Ala 'Etiler Polis Okulu'nun arsası hiç bir şirkete peşkeş çekilmedi'

Etiler Polis Okulu'na ilişkin iddialara da cevap veren Bakan Ala, okulun bir şir ...

Etiler Polis Okulu’nun arazisine yükseklik sınırı olmayan binalar dikilebilecek!
  • 18.02.2013 08:56

Etiler Polis Okulu’nun arazisine yükseklik sınırı olmayan binalar dikilebilecek!

32 bin metrekarelik Etiler Polis Okulu’nun arazisinin imar planlarında değişikli ...

Etiler Polis Okulu arazisinin İBB'ye devri mecliste onaylandı!
  • 12.02.2013 15:38

Etiler Polis Okulu arazisinin İBB'ye devri mecliste onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Etiler’deki Polis Okulu ve tesislerinin bu ...