maritbet girişmaritbet
Efkan Ala ‘TOKİ Türkiye'de artık bir marka oldu’

Efkan Ala ‘TOKİ Türkiye'de artık bir marka oldu’

İçişleri Bakanı Efkan Ala çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum’a gitti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye bir eşiğe geldi. Ekonomisiyle siyasetiyle idari sistemiyle yapısıyla bir değişim, dönüşüm içerisinde. Bu değişimi, dönüşümü devam ettirmek mecburiyetindeyiz" dedi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere özel uçakla kente gelen Bakan Ala'yı, Erzurum Havalimanı'nda Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve öteki ilgililer karşıladı. Çocukların çiçek takdim ettiği Ala, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşarak, sarıldı. Ardından Tortum ilçesine hareket eden Bakan Ala, kent meydanında ve Yeşildere Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Bir çayevinde bir süre esnafla sohbet eden Ala, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak'ı makamında ziyaret edip, kentteki çalışmalar hakkında brifing aldı. Eğitim ve sağlık alanında bazı eksikliklerin olduğu ifade edilmesi üzerine Ala, burada yaptığı konuşmada, hükümetin Erzurum'a ayrı bir önem verdiğini belirterek, şimdiye kadar dünyada ve Türkiye'de başarısı tescil edilmiş bir bakanın olduğunu ve şimdi de kendisinin bu görevi devraldığını söyledi.

Ülkenin imkanlarıyla ilin ihtiyaçlarını buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Ala, "Birçok alanda elimizden geleni yapacağız. Eğitim, sağlık, altyapı konusunda AK Parti hükümetlerinin özel projeleri ve hedefleri var. Sizin de belirttiğiniz sorunlar bu üç alanla ilgili. TOKİ Türkiye'de artık bir marka oldu. Sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerde de Fas'tan Pakistan'a kadar TOKİ'nin yaptığı işler dünyanın gündeminde" diye konuştu.

Prosedür problemlerinin, Başbakanlık'taki tecrübeleriyle nasıl çözüleceğini bildiğini belirten Ala, şunları kaydetti: "Yeni oluşturduğumuz büyükşehir belediyesi konsepti, bunların daha rahat çözümüne daha az maliyetle ve daha hızlı çözümüne elverişli bir yerel yönetim sistemidir. Bu bakımdan inşallah başkanımız da bu konuda çok tecrübeye sahip. Eski başkanımızın tecrübelerinden yararlanarak, yapacak. Erzurum için en güzelini üretmeye çalışacağız" dedi.

"Ocaklara ateş düşmeyecek"
Bakan Ala, şunları kaydetti: "Türkiye bir eşiğe geldi. Bakın ekonomisiyle siyasetiyle idari sistemiyle yapısıyla bir değişim, dönüşüm içerisinde. Bu değişimi, dönüşümü devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde 90'lı yıllar, Allah muhafaza, geri dönmek olur ki o zaman Türkiye ne kadar ağır bedeller ödedi, bunu gördük. Biz şimdi gerek bu terör meselesinde aldığımız inisiyatifle inşallah bundan hep birlikte kurtularak, ocaklara ateş düşmeyecek bunun çalışması içerisindeyiz. Ekonomimizi böyle 10 bin 500 dolarlardan 25 bin dolarlara, işte hedef koyduk, 2023 hedefi. Oralara çıkarmak arzusundayız. Biz büyük projeleri, dünya çapında projeleri yürürlüğe koyduk. Daha önce gerçekten hayalini edemediğimiz projeleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Dünyanın gıpta ettiği bir gelişmeyi sağlıyoruz."

Türkiye'nin nüfusunun yarısı kadar turist geldiğini vurgulayan Ala, "Bunlar hayal edilir şeyler değildi. İstanbul nüfusunun üçte ikisi kadar İstanbul'a geliyor ve niye daha fazlası, 30 milyon gelmiyor soruyoruz. Ufkumuz genişledi, hedeflerimiz çok büyüdü. Burada yapılacak şey, bu istikrarı, bu güvenliği sağlayan istikrarı devam ettirmek, bunun için destek olmak. Hiç kimsenin hayatında hiçbir şey geri gitsin istemiyoruz. Allah'a şükür her okulda Kur'an-ı Kerim öğretilebiliyor, insanlar isterse ders alabiliyorlar. Bütün kamuda bile artık başörtülüsüyle başı açık kardeşçe bir arada, artık o problemler çözüldü. Türkiye'nin önündeki bariyerler, engeller bir bir ve hızlı bir şekilde kaldırılıyor. Bu sizlerin desteğiyle kaldırılıyor. Bizim vatandaşımız hem talep ediyor hem destekliyor bu çok kıymetli bir şey " diye konuştu.

O başarıların yakalandığını anlatan Ala, "Sadece bu alanda mı? Hayır. Avrupa Birliği kriterleri dedik. Herkese özgürlük, herkes kendini rahat hissetsin istedik. Türkiye 76 milyonundur. İnsanlarımız sınıfları kaldırılmış vatandaş olarak hissetmeli. Bu bahar iklimini yaşamamız lazım hep beraber" ifadelerini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...